Naisen laboratoriopaketti

Naisen laboratoriopaketti on suunnattu terveydentilastaan kiinnostuneille naisille ja on räätälöity naisen tarpeita varten.

Näin varaat naisen laboratoriopaketin

Naisen laboratoriopaketti ei vaadi erityisvalmisteluja, kuten ravinnotta oloa. Naisen laboratoriotutkimukseen voi tulla ilman lähetettä.

Varaa aika

Voit varata ajan verkkoajanvarauksesta  mihin tahansa Mehiläisen laboratorioon tai tulla laboratorioon aukioloaikojen puitteissa ilman ajanvarausta. Katso sinulle lähin laboratorio ja aukioloajat.

Naisen laboratoriopaketin sisältö

Naisen laboratoriopaketti sisältää seuraavat laboratoriokokeet:

 • B12-vitamiini
  B12-vitamiinin puutostila voi aiheuttaa anemiaa, kipuja, muistihäiriöitä sekä masennusta.

 • D-vitamiini
  D-vitamiinin tärkein tehtävä on lisätä kalsiumin ja fosforin imeytymistä suolistosta ja sen keskeinen vaikutus on luuston lujittaminen.

 • Kilpirauhaskoe
  Kilpirauhaskokeella tutkitaan kilpirauhasen sairauksia (S-TSH). Kilpirauhasen sairaudet voivat häiritä aineenvaihdunta monin tavoin, altistaen verenpaineen sekä veren rasva-arvojen kohoamiselle tai rytmihäiriöille.

 • Maksa-arvot
  Maksa-arvoista tutkitaan maksaentsyymi (P-ALAT), joka kuvastaa lääkkeiden ja alkoholin käyttöä, rasvamaksaa sekä ylipäänsä maksan toimintaa.

 • Matala-asteinen tulehdus
  Herkkä CRP (hS-CRP) kuvaa matala-asteista tulehdustilaa elimistössä. Kohonnut arvo tarkoittaa suurentunutta sydän- ja verisuonisairauksien riskiä.

 • Perusverenkuva
  Perusverenkuva (PVK+T) on tärkeä perustutkimus, joka kuvastaa elimistön terveydentilaa monin eri tavoin. Perusverenkuvan avulla voidaan havaita erilaisia elimistön häiriöitä, kuten saada viitteitä erilaisista vuodoista, tulehdustiloista, häiriöistä veren muodostuksessa luuytimessä sekä monista ravinnon saantiin ja imeytymiseen liittyvistä seikoista. Lue lisää perusverenkuvasta.

 • Pitkäaikaisverensokeri
  Pitkäaikaisverensokeri (P-HbA1C) kertoo verensokeritasapainosta edeltävien viikkojen/kuukausien ajalta. Tämä kohoaa usein jo ennen varsinaista diabeteksen puhkeamista, jolloin elintapojen muuttamisella voidaan jopa ehkäistä diabetes.

 • Veren rasva-arvot
  Veren rasva-arvojen mittaus sisältää kokonais-, HDL- ja LDL- ja non-HDL-kolesteroli- sekä triglyseridipitoisuudet (P-Lipidit). Veren rasva-arvot ovat tärkeitä sydän- ja verisuonisairauksien riskimittareita. Rasva-arvoihin vaikuttavat sekä perimä että ympäristötekijät kuten ruokavalio, liikunta ja tupakointi. Lue lisää kolesterolista.

Varaa aika

Naisen laboratoriopaketin hinta sisältää

Naisen laboratoriopaketin hinta on 186,20 €.

 • Verinäytteiden ottamisen ja tutkimisen valitsemassasi Mehiläisen toimipisteessä.
 • Tulosten toimittamisen.

Tulokset

Naisen laboratoriopaketin kokeiden tulokset tallentuvat OmaMehiläiseen. OmaMehiläistä voit käyttää puhelimella lataamalla OmaMehiläinen-sovelluksen sovelluskaupasta. Voit käyttää myös tietokoneella toimivaa OmaMehiläinen-verkkoversiota. 

Lataa OmaMehiläinen-mobiilisovellus iPhoneen 

Lataa OmaMehiläinen-mobiilisovellus Android-puhelimeen 

Avaa OmaMehiläinen

Lausunnot laboratoriopaketin tuloksista

Huomioithan, että pakettiin ei sisälly erillistä lausuntoa laboratoriopaketin tuloksista. Keskustelemalla lääkärisi kanssa terveysriskejä kartoittavien laboratoriotestien tuloksista saat niille ammattilaisen tulkinnan, sekä ohjeet oman terveytesi edistämiseen.

Voit olla yhteydessä omaan lääkäriisi tai varata ajan yleislääkärillemme lausunnon saamiseksi verkkoajanvarauksesta  tai puhelimitse asiakaspalvelustamme numerosta 010 414 00 (0,084 €/min).

Mikäli olet käynyt testissä lääkärin lähetteellä, kannattaa lääkärin kanssa sopia tulosten saamisesta ja jatko-ohjauksesta.

Siirry AJANVARAUKSEEN

marraskuu 2022viikko 47