Laboratorio ja laboratoriokokeet

Mehiläisen laboratoriot tarjoavat kattavia laboratoriopalveluita. Laboratoriossamme otetaan erilaisia näytteitä, joista tehdään monipuolisesti tutkimuksia omassa keskuslaboratoriossamme.

Laboratoriokokeisiin tuleminen

Aamut ovat laboratorioissa yleensä kiireisintä aikaa. Jonojen välttämiseksi laboratorioon kannattaa tulla mahdollisuuksien mukaan ruuhka-aikojen ulkopuolella eli klo 10 jälkeen. Katso laboratorion aukioloajat toimipisteen tiedoista.

Lue myös: Tietoa asiakkaalle – ohjeita laboratorioon

Laboratoriokokeisiin valmistautuminen

Pääsääntöisesti laboratorioon voi tulla ilman ajanvarausta tai ajanvarauksella. On huomioitava, että osa laboratorioista on auki pelkästään ajanvarauksella. Voit varata ajan soittamalla lääkärikeskuksen numeroon. Laboratorioiden aukioloajat ja ajanvarauskäytännöt löytyvät toimipisteiden sivuilta.

Kun olet tulossa laboratoriokokeisiin, kannattaa tutustua siihen, onko tarpeellista valmistautua laboratoriokokeisiin. Suosituksia on hyvä noudattaa, jotta näyte on mahdollisimman luotettava, ja tulos vertailtavissa viitearvoihin.

Lue myös:

Mitä laboratoriotutkimus maksaa?

Laboratoriokokeisiin valmistautuminen

Voinko tulla laboratorioon ilman lähetettä?

Laboratorionäytteet

Laboratorioissamme otetaan näytteitä, joista voidaan selvittää tai tutkia muun muassa

Laboratoriotutkimukset

Mehiläisen laboratorioissa tehdään monipuolisesti myös erilaisia niin sanottuja potilaskohtaisia tutkimuksia, kuten

Jos tulet laboratoriotutkimuksiin lapsen kanssa, jännitystä voi vähentää kertomalla lapselle etukäteen, mitä laboratoriossa tehdään.

Laboratoriokokeiden tulokset

Sovi lääkärin kanssa, kuinka saat laboratoriokokeiden tulokset. Laboratoriokokeiden tulokset ja mahdollinen lausunto tulevat OmaMehiläinen-palveluun ja jäävät sinne talteen. Voit käyttää OmaMehiläinen-palvelua verkkoselaimessa tai mobiilisovelluksella.

Lataa OmaMehiläinen-mobiilisovellus iPhoneen
Lataa OmaMehiläinen-mobiilisovellus Android-puhelimeen

Lue myös: Laboratoriotulokset ja viitearvot