
OmaMehiläinen työterveydessä
Sisällysluettelo
Käytössäsi OmaMehiläisessä
OmaMehiläinen-palvelu toimii maksuttomasti mobiilisovelluksella tai verkkopalvelussa. Palvelua voi käyttää suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. OmaMehiläinen mahdollistaa joustavan ja kustannustehokkaan asioinnin ja ajanvarauksen ajasta ja paikasta riippumatta 24/7.
OmaMehiläinen sisältää seuraavia palveluita:
- Digiklinikan työterveysaseman ja työterveyden asiantuntijoiden vastaanoton päivitysperiaatteella klo 7–19. Muina aikoina 24/7 palvelussa vastaavat yleislääkärit ja sairaanhoitajat.
- Työterveysnäkymän, josta löydät tietoa työterveyshuollon palveluista ja dokumentit, tiedot omasta työterveystiimistä ja viestikanavan heille, sairaspoissaolotodistukset ja muut lomakkeet.
- Tiedot laboratoriotuloksista sekä röntgen-, magneetti- ja ultraäänitutkimuskuvista.
- Digitaalisesti tuetut valmennusohjelmat, jotka ovat uudenlainen tapa tukea elämäntapamuutoksia, kuten liikunta-aktiivisuuden lisäämistä, stressin lievittämistä tai painonpudotusta. Ohjelmien tehtävät ja sisällöt ovat OmaMehiläisessä ja työterveyden asiantuntijan tuki chatin kautta.
- Veloituksettoman Lifeclassin kanssa yhteistyössä tehdyn videokirjaston ja videovalmennukset.
- Mahdollisuuden liittää lapsesi tai muun perheenjäsenesi tiedot palveluun, jonka jälkeen voit muun muassa varata myös heille lääkäriajan, uusia reseptejä ja katsoa tuloksia.
- Reseptien uusinta helposti missä liikutkin.
- Pystyt liittämään lapsesi tai muun perheenjäsenen tiedot sovellukseen, jonka jälkeen voit muun muassa varata myös heille lääkäriajan, uusia reseptejä ja katsoa tuloksia.
- Mehiläisen Mobiiliedut jotka ovat käytössäsi heti lataamisen jälkeen sekä sinulle että perheellesi.
Missä tilanteissa Digiklinikan työterveysasemalle?
Digiklinikan työterveysasemalla palvelevat työterveyslääkärit, työterveyshoitajat ja työfysioterapeutit klo 7–19. Muina aikoina 24/7 palvelevat yleislääkärit tai sairaanhoitajat. Palvelu perustuu hoidontarpeenarvioon, jonka tekee automatisoitu, yrityksille veloitukseton vointikysely. Vointikyselyn vastausten perusteella työntekijä ohjataan sopivimmalle työterveyden asiantuntijalle.
Digiklinikan työterveysaseman käyttö säästää aikaa ja matkakuluja sekä sen avulla pystytään välttämään tarpeetonta liikkumista sairaana. Palvelun helppo saatavuus on etu etenkin erityistilanteissa, kuten ulkomaankomennuksella, kotitoimistolla tai liikkuvaa työtä tehdessä.
Digiklinikan työterveysaseman käyttöönoton myötä loppukäyttäjän palveluiden saatavuus paranee, työterveyspalveluiden käyttö on entistä sujuvampaa ja yritysten nimetyille työterveystiimeille vapautuu aikaa vaativien työkykyasiakkaiden tukemiseen ja työkykyjohtamiseen.
Digiklinikan työterveysasemalla voidaan hoitaa seuraavat oireet ja sairaustilanteet:
- Lievät* ylähengitystulehdukset, arkikielellä nuha, tukkoisuus tai yskä
- Lievät* virtsatietulehdukset
- Lievät* vatsasuolikanavantulehdukset
- Ihottumat, ihomuutokset
- Allergiaoireet
- Akuutti selkäkipu, jossa ei hälyttäviä merkkejä kuten raajaoiretta, voimakasta tai lisääntyvää kipua
- Silmätulehdusoireet
- Reseptien uusinnat
- Kontrollikäynti samalle lääkärille
- Huolet ja murheet omaan tai läheisen jaksamiseen liittyen
- Mielen hyvinvointiin liittyvät asiat
- Tuki- ja liikuntaelinvaivoihin liittyvät asiat
*Lievällä tarkoitetaan tilannetta, jossa yleisvointi on hyvä ja oireiden kesto muutamia päiviä.
Digiklinikan työterveysaseman työterveysammattilaisten vastaanottojen hinnat määräytyvät kulloisenkin työterveyden asiantuntijan työterveyshinnaston mukaisesti.
Mikäli asiaa ei voida hoitaa etänä, ohjaamme asiakkaan vastaanotolle. Veloitamme ainoastaan niistä asioinneista, jotka sopivat etänä hoidettaviksi.
Muut palvelut OmaMehiläisessä
Yrityksen kanssa voidaan erikseen sopia myös seuraavien palveluiden käytöstä, jotka löytyvät OmaMehiläinen-palvelusta:
- EsihenkilöChat tarjoaa tuen esihenkilötyön tueksi arkisin klo 7–19 välisenä aikana.
- Hyvinvointipulssi tarjoaa työntekijälle mahdollisuuden saada nopeasti tietoa oman hyvinvoinnin tilasta. Yrityksille on mahdollista tehdä raportteja, kun vastaajamäärä on riittävän suuri.
- Työntekijä voi hallinnoida lupa-asetuksia Työkykytutkan ja Työkykykompassin käyttöön
- Yritys voi tehdä työterveyshammashoidon sopimuksen, ja ottaa käyttöönsä suun terveyden palvelut ja ajanvarauksen OmaMehiläisessä.