
Naisen terveys
Meiltä löydät parhaat naisten terveyteen erikoistuneet asiantuntijat. Eri alojen asiantuntijamme ovat apunasi, kun heitä tarvitset. Tervetuloa Mehiläiseen!
Mehiläisen asiantuntijat ovat apunasi, kun haluat keskustella naisen terveyteen tai hyvinvointiin liittyvistä asioista. Gynekologimme eli naistentautien ja synnytysten erikoislääkärit, seuraavat naiset terveyttä kokonaisvaltaisesti. Ihotautilääkäreiltämme saat asiantuntevaa apua ja hoitoa mm. ihon muutoksiin ja ihosairauksiin liittyen. Plastiikkakirurgian ja esteettisten hoitojen ammattilaisemme tukevat ulkonäköön liittyvissä asioissa.
Tärkeintä on ettet jää terveyteen ja hyvinvointiin liittyvien kysymysten kanssa yksin. Voit varata ajan verkkoajanvarauksestamme tai Digiklinikalta (avoinna 24/7). Voit olla meihin myös yhteydessä puhelimitse 010 414 00 (0,084 €/min).
Täyden palvelun toimipiste
Helsingin Bulevardilla sijaitseva Mehiläisen lääkärikeskus ja sairaala on yksi naisten terveyteen erikoistuneista toimipisteistämme, josta löydät kattavasti eri palveluita ja eri alojen asiantuntijoita.
Lääkäriin jonottamatta
Etävastaanotto mahdollistaa lääkäreiden ja hoitajien kanssa asioinnin helposti ja nopeasti, missä ja milloin tahansa. Mikäli oireesi ovat lieviä, suosittelemme asiointikanavaksi etävastaanottoa.
Gynekologit ovat apunasi
Gynekologimme auttavat gynekologisten sairauksien hoitoon sekä hedelmällisyyteen liittyvissä asioissa.

Plastiikkakirurgia ja esteettiset hoidot
Onko sinulla luomi tai arpi, jonka haluat hoitaa? Tarvitsetko lisätietoa injektiohoidoista, vartalonmuokkauksesta tai nenäleikkauksesta? Esteettisen ja korjaavan kirurgian ammattilaisemme ovat tukenasi.

Tietoa HPV eli papilloomaviruksesta
HPV eli papilloomavirukset ovat yleisiä – lähes jokainen saa HPV-tartunnan jossakin elämänsä vaiheessa.

Rintojen röntgentutkimus eli mammografia
Rintojen röntgentutkimusta eli mammografiaa käytetään rintarauhasten sairauksien tutkimiseen. Rinnassa oleva kyhmy vaatii aina jatkotutkimuksia.

Apua ihon eri ongelmiin
Epäiletkö ihosairautta, kärsitkö iho-oireista tai oletko huomannut uusia tai epäilyttäviä ihomuutoksia? Apua kysymyksiin saat ihotautilääkäreiltämme.

Intiimikirurgia ja intiimitoimenpiteet
Intiimikirurgiaan liittyvistä asioista voi olla vaikea puhua. Intiimialueen ongelmat voivat vaikuttaa elämänlaatuun, itsetuntoon ja seksuaalisuuteen.

Apua ja tukea lapsettomuuteen
Felicitas Mehiläisen ammattitaitoiset asiantuntijat tarjoavat apua ja tukea kaikissa raskauteen ja synnytyksiin liittyvissä askarruttavissa asioissa yksilöllisesti, jokaisen tilanteen huomioiden.

Maksuton valkaisukonsultaatio
Mietitkö hampaiden valkaisua, mutta toimenpiteen sisältö askarruttaa? Maksuttomassa valkaisukonsultaatiossa suun terveystilanne tarkistetaan ennen hampaiden valkaisua.

Epäiletkö uniapneaa?
Uniapnealla tarkoitetaan unenaikaisia hengityshäiriöitä ja -katkoksia. Hoitamattomana uniapnea rasittaa kehoa ja altistaa monelle eri sairaudelle.

Kärsitkö unettomuudesta?
Uniongelmia voi yrittää ehkäistä rytmin ja elämäntapojen avulla, mutta unen häiriöihin kannattaa hakea kuitenkin apua ajoissa.

Hyvinvointi ja elämäntapavalmennukset
Valmennusten kautta löydät keinoja edistää niin henkistä kuin fyysistä hyvinvointia sekä arjessa jaksamista.

Gynekologin vastaanotolle helposti myös etänä
Gynekologin etävastaanotolla voidaan hoitaa mm. lieviin kuukautisvaivoihin (epäsäännölliset ja kivuliaat kuukautiset tai runsaat vuodot), nuorten raskauden ehkäisyyn, hedelmällisyysneuvontaan, vaihdevuosioireisiin, lieviin limakalvovaivojen hoitoon, reseptien uusintaan tai lähetteisiin liittyen.
Lähes jokaisella naisella on joskus alavatsakipuja. Suurin osa alavatsakivuista on lieviä ja ohimeneviä harmittomia vaivoja, jotka häviävät itsestään.
Alavatsakipujen tavallisimmat aiheuttajat ovat joko suolistoperäisiä tai gynekologisia syitä. Jos vatsakipu on kovaa, on syytä hakeutua lääkäriin.
Bakteerivaginoosi on yleensä harmiton, mutta ikävä vaiva, joka on yhtä yleinen kuin emätintulehdus tai hiivatulehdus.
Bakteerivaginoosi voi olla myös oireeton ja näkyä ainoastaan papa-näytteessä.
Endometrioosia esiintyy jopa 10 prosentilla hedelmällisessä iässä olevista naisista. Endometrioosi on kroonisia kipuja aiheuttava gynekologinen sairaus, jonka tarkkaa syytä ei tunneta.
Luotettavan ja sopivan ehkäisyn löytäminen on erittäin tärkeää naisen terveydelle ja hyvinvoinnille.
Ehkäisymenetelmän valinnassa kannattaa käyttää gynekologin tai muun ehkäisyyn perehtyneen terveydenhuollon ammattilaisen apua.
Emätintulehdus todetaan gynekologisessa tutkimuksessa, jossa arvioidaan limakalvojen väri, kunto sekä valkovuodon laatu. Usein todennäköinen syy vaivalle löytyy pelkän gynekologisen tutkimuksen avulla.
Hiivatulehdus on hiivasienen aiheuttama vaiva, jonka hoito onnistuu usein itsehoitolääkkeillä.
Jos hiivatulehduksen oireet eivät kuitenkaan helpotu itsehoitolääkkeillä tai et ole sairastanut hiivatulehdusta aiemmin, kannattaa olla yhteydessä lääkäriin.
HPV- eli papilloomavirukset ovat yleisiä ja vähintään kolme neljästä saa HPV-virustartunnan jossakin elämänsä vaiheessa.
Miten HPV-virus oireilee ja mitä HPV-virus voi aiheuttaa? Miten HPV-viruksen aiheuttamia infektioita voi ehkäistä?
Kierukka on kohdun sisään asetettava raskaudenehkäisymenetelmä, joka soveltuu sekä synnyttäneille että synnyttämättömille naisille. Kierukka on vaivaton ja pitkäaikainen ehkäisymenetelmä, jolla on erinomainen ehkäisyteho. Kierukoita on useita erilaisia.
Kuukautiset kuuluvat naisen elämään teini-iästä aina keski-ikään asti. Kuukautiset alkavat 10–16-vuotiaana ja loppuvat keskimäärin 51-vuotiaana. Kuukautiskierron normaali pituus on 24–38 vuorokautta.
Kuukautiskipuja eli menkkakipuja esiintyy kuukautisvuodon yhteydessä. Kuukautiskivut alkavat yleensä paria päivää ennen kuukautisvuotoa ja kestävät muutaman päivän tai koko kuukautisten ajan.
Kivuliaat kuukautiset (dysmenorrhea) ovat tavallisia ja usein alihoidettuja vaivoja. Milloin on syytä hakeutua lääkäriin kovien kuukautiskipujen takia?
Kuukautisten siirto onnistuu yhdistelmäehkäisypillereillä tai keltarauhashormonilla. Yleisiä syitä siirtää kuukautisia ovat esimerkiksi juhlat, matka tai muu erityinen tapahtuma, kuten ylioppilaskirjoitukset tai urheilukilpailut.
Jopa joka kolmas nainen kärsii jossain elämänä vaiheessa runsaista kuukautisista.
Jos runsaista kuukautisista on haittaa, on hyvä varata aika gynekologin vastaanotolle syyn selvittämiseksi ja hoidon aloittamiseksi.
Kun raskaus ei ole lähtenyt alkuun vuoden yrittämisen jälkeen, puhutaan tahattomasta lapsettomuudesta. Kuitenkin jopa 80 prosenttia hoitoon tulevista tahatonta lapsettomuutta kohdanneista saa hoitojen avulla toivomansa lapsen.
Erilaiset laskeumat ovat hyvin yleisiä – jopa 40 prosentilla naisista on laskeuma. Tyypillisin laskeuman oire on paineen ja pullotuksen tunne alavatsassa tai emättimessä.
Suurin osa munasarjakasvaimista on hyvänlaatuisia ja niitä esiintyy kaikenikäisillä naisilla. Toiminnalliset kystat ja varsinaiset kasvaimet on tärkeä erottaa toisistaan.
Toiminnallisia kystia eli nesterakkuloita voi kehittyä munasarjoissa hedelmällisessä iässä. Tällöin puhutaan puhkeamattomasta munarakkulasta, joka sisältää kudosnestettä ja voi kasvaa jopa 5–6 senttimetrin kokoiseksi. Normaalisti se häviää seuraavan kuukautiskierron aikana.
PMS (premenstruaalioireyhtymä) -oireilla tarkoitetaan ennen kuukautisia tulevia psyykkisiä ja fyysisiä oireita.
Lähes kaikilla naisilla on lieviä PMS-oireita. Vaikeita PMS-oireita on 4–10 prosentilla naisista. Eniten oireita on yli 30-vuotiailla naisilla.
Rintasyöpä on naisten yleisin syöpä, johon sairastuu noin joka yhdeksäs nainen.
Hoitomenetelmien kehittymisen ja yhä varhaisemman toteamisen myötä rintasyövän ennuste on parantunut ja suurin osa sairastuneista pystyy hoidon jälkeen jatkamaan elämäänsä normaalisti.
Voit itse vaikuttaa varhaisen rintasyövän löytymiseen rintojen omatoimisella tutkimisella. Jos rintasi oireilevat tai haluat varmistaa, että rintasi ovat terveet, voit hakeutua lääkärisi lähettämänä Mehiläiseen mammografiaan tai muuhun rintojen kuvantamistutkimukseen.
Vaihdevuodet kuuluvat jokaisen naisen elämään. Toisilla vaihdevuosien vaivat ovat voimakkaampia, toisilla oireita on tuskin ollenkaan.
Virtsatietulehdus on naisten yleinen vaiva. Virtsatietulehdus johtuu tavallisesti siitä, että suolistobakteeri pääsee nousemaan virtsaputkea pitkin virtsarakkoon.
Saat virtsatietulehdukseen apua ilman ajanvarausta helposti ja nopeasti Digiklinikalta.
Virtsankarkailu on kiusallinen ja yleinen vaiva, joka voi aiheuttaa noloja sosiaalisia tilanteita.
Virtsankarkailusta voi olla hankala puhua, mutta vaivan kanssa ei kuitenkaan kannata jäädä yksin.