Kuvantamistutkimukset

Nykyaikainen lääketieteellinen kuvantaminen on keskeisessä asemassa monen sairauden ja tapaturman toteamisessa sekä hoidon seurannassa.

Kuvantamisen tutkimuksia varten tarvitaan aina lääkärin lähete. Magneetti- ja tietokonetomografiaan tarvitaan erikoislääkärin lähete. Lähetteen ei tarvitse olla Mehiläisen lääkärin kirjoittama.

Mehiläisen kuvantaminen tarjoaa monipuolisia tutkimuksia niin yksityis- kuin työterveyshuollon asiakkaille. Kuvantamistutkimuksia ovat

Kardiologi tekee yleensä sydämen ultraäänitutkimukset. Urologit ja gynekologit tekevät myös oman alansa potilaille ultraäänitutkimuksia.

Mehiläisen tutkimukset ovat aina osa kokonaisvaltaista ja yksilöllistä hoitoa. Samassa talossa toteutettu, riittävän laaja tutkimus takaa asiakkaalle eheän ja nopea hoitopolun. Tällä takaamme myös potilasturvallisuuden. Magneettitutkimuksissa on eroja – asianmukaisella kuvauksella taataan oikeanlainen hoito.

Kuvantamistutkimusten hinnat

Kuvantamistutkimusten hinnat näet erillisestä hinnastosta. Hinnastossa on alkaen-hinnat Kela-korvauksen jälkeen.

Tutkimustulokset ja kuvat OmaMehiläisessä

Tutkimustulosten lausunnot ja kuvat jäävät säilöön ja ovat katsottavissa sekä lähetettävissä eteenpäin OmaMehiläisen selainpalvelussa sekä OmaMehiläinen-mobiilisovelluksessa. OmaMehiläisen verkkoversiossa voit

  • katsoa magneetti-, röntgen- ja muun kuvantamistutkimuksen kuvia ja lukea lausuntoja
  • tallentaa kuvat itsellesi esim. omalle koneellesi
  • jakaa kuvia toiselle osapuolelle ilman kuvien talteenottoa sähköpostilinkillä, joka on voimassa 30 päivää, jollet muuta aikaa.

Magneettitutkimus on kiinteä osa kokonaisvaltaista hoitoketjua

Kun tulet tutkimuksiin Mehiläiseen:

  • kuvaus suunnitellaan aina yksilöllisesti siten, että lääketieteelliseen kysymykseen saadaan vastaus
  • tutkimus on osa toimivaa hoitoketjua – sen arvo perustuu suurelta osalta toimivaan kommunikaatioon lähettävän lääkärin ja tutkimusta suorittavan yksikön välillä
  • sinua hoitaa asiantuntijajoukko aina ajanvarauksesta itse kuvaukseen ja sen jälkeisiin vaiheisiin
  • kuvantamisyksikössä radiologian erikoislääkäri suunnittelee tutkimuksen ja sen toteuttaa osaava, kokenut röntgenhoitaja potilasturvallisuudesta tinkimättä – tarvittaessa kuvausta täydennetään lisäsarjoilla
  • tutkimuksessa käytetään tarvittaessa varjoainetta
  • kuvat analysoi ammattitaitoinen, kokenut radiologian erikoislääkäri, joka antaa tutkimuksesta lausunnon ja on lähettävän lääkärin tavoitettavissa.