Pääasia-podcastin erikoisjaksossa Mehiläisen psykoterapeutti Thea Strandholm keskustelee Jare ”Cheek” Tiihosen kanssa. Erikoisjaksossa Jare avaa elämänsä käännekohtia ja moninaisia vaiheita.
Mielen neuvontakäynnin tarkoitus on auttaa ensiaskelten ottamisessa kohti psyykkistä tukea sekä auttaa muiden hoidon aloittamiseen liittyvien kynnysten yli.
Kun sinulla on huoli omasta ja tai lähimmäisen jaksamisesta, Digiklinikan Huoli omasta jaksamisesta -chatissa saat keskustelutukea huoliin ja murheisiin sekä apua elämänhallintaan.
Valmennusten kautta löydät keinoja edistää niin henkistä kuin fyysistä hyvinvointia sekä arjessa jaksamista.
Jokainen meistä voi kohdata haasteita henkisen jaksamisen kanssa. Tilapäinen henkinen kuormitus erityisessä ja haastavassa elämäntilanteessa on aivan tavallista. Jos mielen hyvinvointi on pitkään koetuksella ja mielenterveys järkkyy pidemmän aikaa, on tärkeää tunnistaa häiriö ja etsiä siihen ammattiapua. Älä epäröi kysyä apua, jos mielen hyvinvointi ja mielenterveys mietityttävät. Mehiläisen yli 250 mielenterveyden ammattilaista ovat tukenasi. Et ole yksin.
Mikäli kaipaat apua asiantuntijan valintaan, voit kysyä neuvoa asiakaspalvelustamme puhelimitse numerosta 010 414 00 (0,084 €/min) (avoinna 24/7) tai verkkoajanvarauksemme chatissa . Voit myös varata ajan neuvontakäynnille.
Tutustu myös Mehiläisen Terapiaklinikoihin.
Huippusuosittu Pääasia-podcast saa jatkoa! Podcastin toisella tuotantokaudella Mehiläisen psykoterapeutti Thea Strandholm saa vieraakseen mielenkiintoisia julkisuuden henkilöitä puhumaan mielenterveyden aiheista, vaikeista kokemuksista sekä elämän huippuhetkistä.
Kun sinulla on huoli omasta tai läheisesi mielenterveydestä, useat eri mielenterveyden asiantuntijamme ovat tukenasi. Voit kääntyä mielenterveyden häiriöissä esimerkiksi mielialavalmentajan, psykologin, psykiatrin tai psykoterapeutin puoleen.
Mielialavalmentajat auttavat yksilön huolissa ja murheissa sekä elämänhallintaan liittyvissä asioissa. Mielialavalmentaja voi olla hyvä keskustelukumppani silloin, kun kaipaat tukea johonkin mieltä vaivaavaan asiaan.
Psykologin vastaanotolle kannattaa hakeutua, kun keskustelu ulkopuolisen kanssa voisi auttaa vaikeiden tunteiden tai elämäntilanteen kohdatessa. Tarve apuun voi tulla yllättävistä kriiseistä tai pitkittyneestä ongelmatilanteesta.
Psykoterapeutti tarjoaa keskusteluun ja toiminnallisiin menetelmiin perustuvaa hoitoa, jolla pyritään lisäämään mielen hyvinvointia. Tavoitteena on muun muassa lisätä itseymmärrystä, auttaa käsittelemään ja ymmärtämään vaikeita tunteita ja muuttaa ajatus- ja toimintamalleja.
Psykiatri on erikoislääkäri, joka tutkii, diagnosoi ja hoitaa mielenterveyteen liittyviä häiriöitä. Psykiatrin tehtävänä on mielenterveyden lääketieteellinen tutkiminen. Psykiatri voi tehdä diagnoosin, arvioida lääkehoidon tarpeen ja määrätä tarvittavat lääkkeet.
Psykoterapiakeskus Espoo Psykoterapiakekus Hämeenlinna Psykoterapiakeskus Helsinki Psykoterapiakeskus Hyvinkää Psykoterapiakeskus Järvenpää Psykoterapiakeskus Joensuu Psykoterapiakeskus Jyväskylä Psykoterapiakeskus Kuopio Psykoterapiakeskus Lappeenranta Psykoterapiakeskus Oulu Psykoterapiakeskus Rovaniemi Psykoterapiakeskus Seinäjoki Psykoterapiakeskus Tampere Psykoterapiakeskus Turku Psykoterapiakeskus Vaasa Psykoterapiakeskus Vantaa