Mielenterveys on pääasia

Mielenterveys on pääasia

Mielen ensikäynti

Jos et ole varma millainen apu sopisi parhaiten tai et tiedä kenen ammattilaisen puoleen kannattaa kääntyä, tarjoaa Mielen ensikäynti konkreettiset askeleet tilanteen selvittämiseksi.

Lue lisää

Huoli-chat

Kun sinulla on huoli omasta ja tai lähimmäisen jaksamisesta, Digiklinikan Huoli omasta jaksamisesta -chatissa saat keskustelutukea huoliin ja murheisiin sekä apua elämänhallintaan.

Siirry Digiklinikalle

Milloin apua mielenterveyden ongelmiin?

Jokainen meistä voi kohdata haasteita henkisen jaksamisen kanssa. Tilapäinen henkinen kuormitus erityisessä ja haastavassa elämäntilanteessa on aivan tavallista. Jos mielen hyvinvointi on pitkään koetuksella ja mielenterveys järkkyy pidemmän aikaa, on tärkeää tunnistaa häiriö ja etsiä siihen ammattiapua. Älä epäröi kysyä apua, jos mielen hyvinvointi ja mielenterveys mietityttävät. Mehiläisen yli 250 mielenterveyden ammattilaista ovat tukenasi. Et ole yksin.

Mikäli kaipaat apua asiantuntijan valintaan, voit kysyä neuvoa asiakaspalvelustamme puhelimitse numerosta 010 414 00 (0,084 €/min) (avoinna 24/7) tai verkkoajanvarauksemme chatissa. Voit myös varata ajan neuvontakäynnille.

Tutustu myös Mehiläisen Terapiaklinikoihin.

Pääasia -podcastissa puhutaan mielenterveydestä

Huippusuosittu Pääasia-podcast saa jatkoa! Podcastin kolmannella tuotantokaudella Mehiläisen psykoterapeutti Thea Strandholm saa vieraakseen mielenkiintoisia julkisuuden henkilöitä puhumaan mielenterveyden aiheista, vaikeista kokemuksista sekä elämän huippuhetkistä.

Kuuntele podcastia

Mielenterveyden asiantuntijat

Kun sinulla on huoli omasta tai läheisesi mielenterveydestä, useat eri mielenterveyden asiantuntijamme ovat tukenasi. Voit kääntyä mielenterveyden häiriöissä esimerkiksi mielialavalmentajan, psykologin, psykiatrin tai psykoterapeutin puoleen.

Psykoterapeutti

Psykoterapeutti tarjoaa keskusteluun ja toiminnallisiin menetelmiin perustuvaa hoitoa, jolla pyritään lisäämään mielen hyvinvointia. Tavoitteena on muun muassa lisätä itseymmärrystä, auttaa käsittelemään ja ymmärtämään vaikeita tunteita ja muuttaa ajatus- ja toimintamalleja.

Psykiatri

Psykiatri on erikoislääkäri, joka tutkii, diagnosoi ja hoitaa mielenterveyteen liittyviä häiriöitä.
Psykiatrin tehtävänä on mielenterveyden lääketieteellinen tutkiminen. Psykiatri voi tehdä diagnoosin, arvioida lääkehoidon tarpeen ja määrätä tarvittavat lääkkeet.

Psykologi

Psykologin vastaanotolle kannattaa hakeutua, kun keskustelu ulkopuolisen kanssa voisi auttaa vaikeiden tunteiden tai elämäntilanteen kohdatessa. Tarve apuun voi tulla yllättävistä kriiseistä tai pitkittyneestä ongelmatilanteesta.

Mielialavalmentaja

Mielialavalmentajat auttavat yksilön huolissa ja murheissa sekä elämänhallintaan liittyvissä asioissa. Mielialavalmentaja voi olla hyvä keskustelukumppani silloin, kun kaipaat tukea johonkin mieltä vaivaavaan asiaan.