Terapiaklinikat

Terapiaklinikat

Varaa aika terapeutille

Varaa aika soittamalla lähimmälle Mehiläinen Terapiaklinikalle tai asiakaspalveluumme (arkisin klo 8-16) numeroon 010 414 0900 (0,0835 €/puhelu + 0,1669 €/min).

Katso lähin Terapiaklinikka

Hae terapeutiksi

Mehiläinen Terapiaklinikalla pääset tekemään aidosti merkityksellistä työtä ja kehittämään ammattitaitoasi.

Lue lisää

Puheterapia parantaa kommunikaatiokykyä

Kun kommunikaatio aiheuttaa haasteita, puheterapia tuo toimintakykyä arjen tilanteisiin.

Lue lisää

Toimintaterapia tukee vuorovaikutusta

Toimintaterapia tuo tukea arkeen, kun asioista selviytyminen tuntuu vaikealta.

Lue lisää

NUOTTI-valmennus

NUOTTI-valmennus on 16–29-vuotiaille nuorille tarkoitettua matalan kynnyksen ammatillista kuntoutusta.

Lue lisää

Oma väylä -kuntoutus nuorille aikuisille

Oma väylä -kuntoutus vahvistaa jokaisen omia opiskelu- ja työelämävalmiuksia ja -taitoja, arjen hallintaa, itsetuntoa ja sosiaalisia taitoja.

Lue lisää

Psykologit

Psykologimme tekevät arviointeja, tutkimuksia, neuvovat ja tukevat, sekä tekevät yksityisasiakkaiden vastaanottokäyntejä.

Lue lisää

Neuropsykologipalvelut

Neuropsykologimme auttavat neuropsykologisten erityisvaikeuksien arvioimisessa ja kuntoutuksessa.

Lue lisää

Miten hakeudun terapiaan?

Palvelemme Mehiläinen Terapiaklinikalla Kelan harkinnanvaraisen ja vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen asiakkaita, kuntien ja sairaanhoitopiirien ohjaamia asiakkaita ja yksityisasiakkaita sekä paikan päällä että etänä.

Voit varata ajan terapiaan soittamalla Mehiläinen Terapiaklinikan asiakaspalveluun 010 414 0900 (0,0835 €/puhelu + 0,1669 €/min) (avoinna arkisin klo 8-16) tai soittamalla lähimmälle Mehiläinen Terapiaklinikalle.

Tutkimukset

Mehiläisen Terapiaklinikan tutkimukset selventävät tilannetta, jos jokin asia toiminnallisissa tai kielellisissä taidoissa tai käyttäytymisessä mietityttää. Psykologinen tutkimus sekä arvio puhe- tai toimintaterapian tarpeesta antavat perustan yksilöllisen kuntoutussuunnitelman rakentamiselle. Tutustu tutkimuspalveluihimme:

Terapiaryhmät

Ryhmäkuntoutus ja monimuotokuntoutus antavat vertaistukea ja turvallisen ympäristön harjoitella arkielämän taitoja ja sosiaalista vuorovaikutusta. Oma väylä on puolestaan neuropsykiatrista kuntoutusta, jossa keskitytään opiskelu- ja työelämätaitoihin. Tutustu tutkimuspalveluihimme:

Ryhmä- ja monimuotokuntoutus

Oma väylä -kuntoutus

Lääkäripalvelut lapsille ja nuorille

Mehiläisen lastenneurologit ja psykiatrit ovat asiantuntijoita lasten ja nuorten neurologisissa ja psyykkisissä häiriöissä. He tekevät viralliset arviot hoito- ja kuntoutussuunnitelmia varten, ohjaavat hoidon suunnittelua ja seuraavat kuntoutuksen etenemistä.

Tutustu Mehiläisen asiantuntijoihin

Muut terapiapalvelut

Tarjoamme työn tueksi muun muassa työnohjauspalvelua ja nuorille valmennusmuotoisia palveluita. Teemme myös eläinavusteista kuntoutusta.

Terapiaklinikat

Palvelemme klinikoillamme ympäri Suomea. Palvelumme ovat tarjolla myös etänä.

Sibeliuksenkatu 3 A, 6. krs, 20100 Turku
Eerikinkatu 27, 3. krs, 00180 Helsinki
Kauppakatu 23 bA 23, 80100 Joensuu
Maaherrankatu 21A, 70100 Kuopio
Hatanpään valtatie 26, 2. krs, 33100 Tampere
Sibeliuksenkatu 3 A, 6. krs, 20100 Turku
Eerikinkatu 27, 3. krs, 00180 Helsinki
Kauppakatu 23 bA 23, 80100 Joensuu
Maaherrankatu 21A, 70100 Kuopio
Hatanpään valtatie 26, 2. krs, 33100 Tampere

Terapiapalveluiden asiantuntijat

Toimintaterapeutti

Toimintaterapeutit kuntouttavat asiakkaita yksilöllisesti ja ohjaavat kuntoutusryhmiä. Terapia toteutuu joko vastaanotolla tai asiakkaan omassa ympäristössä, kuten päiväkodissa, koulussa tai kotona. Aikuisten toimintaterapia voi keskittyä myös työkyvyn ja vapaa-ajan toimintojen tukemiseen.

Psykologi

Psykologin vastaanotolle kannattaa hakeutua, kun keskustelu ulkopuolisen kanssa voisi auttaa vaikeiden tunteiden tai elämäntilanteen kohdatessa. Tarve apuun voi tulla yllättävistä kriiseistä tai pitkittyneestä ongelmatilanteesta.

Neuropsykologi

Neuropsykologi on neuropsykologiaan erikoistunut psykologi. Neuropsykologi tutkii kognitiivista toimintakykyä, jolla tarkoitetaan muistiin, oppimiskykyyn ja yleiseen älylliseen suoriutumiseen liittyviä taitoja sekä kykyä säädellä omaa tunne-elämää ja toimintaa.

Puheterapeutit

Puheterapeutit auttavat puhe- ja kielihäiriöisiä lapsia ja aikuisia kielellisissä taidoissa. Puheterapian tavoitteena on parantaa kommunikaatio- ja toimintakykyä jokapäiväisessä elämässä, ja siksi kuntoutus tapahtuu pääasiassa asiakkaiden arkiympäristössä.