Terapiapalvelut

Puheterapia parantaa kommunikaatiokykyä

Kun kommunikaatio pätkii, puheterapia tuo toimintakykyä arjen tilanteisiin.

LUE LISÄÄ

Toimintaterapia tukee vuorovaikutusta

Toimintaterapia tuo tukea arkeen, kun asioista selviytyminen tuntuu vaikealta.

LUE LISÄÄ

Lasten ja nuorten psykologit auttavat ongelmatilanteissa

Psykologimme keskustelevat, neuvovat, tukevat ja auttavat erilaisissa kriisi- ja ongelmatilanteissa sekä tekevät psykologisia tutkimuksia ja arviointeja.

LUE LISÄÄ

Oma väylä -kuntoutus nuorille aikuisille

Oma väylä -kuntoutus vahvistaa jokaisen omia opiskelu- ja työelämävalmiuksia ja -taitoja, arjen hallintaa, itsetuntoa ja sosiaalisia taitoja.

LUE LISÄÄ

Miten hakeudun terapiaan?

Palvelemme Mehiläisen Terapiaklinikalla Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen asiakkaita, kuntien ja sairaanhoitopiirien ohjaamia asiakkaita ja yksityisasiakkaita sekä paikan päällä että etänä.

Voit varata ajan terapiaan soittamalla sinua lähimmälle Mehiläisen Terapiaklinikalle.
Helsinki, Joensuu, Jyväskylä, Kuopio, Oulu, Tampere, Turku, Vantaa

Tutkimukset

Mehiläisen Terapiaklinikan tutkimukset selventävät tilannetta, jos jokin asia toiminnallisissa tai kielellisissä taidoissa tai käyttäytymisessä mietityttää. Psykologinen tutkimus sekä arvio puhe- tai toimintaterapian tarpeesta antavat perustan yksilöllisen kuntoutussuunnitelman rakentamiselle. Tutustu tutkimuspalveluihimme:

Terapiaryhmät

Mehiläisen Terapiaklinikan tutkimukset selventävät tilannetta, jos jokin asia toiminnallisissa tai kielellisissä taidoissa tai käyttäytymisessä mietityttää. Psykologinen tutkimus sekä arvio puhe- tai toimintaterapian tarpeesta antavat perustan yksilöllisen kuntoutussuunnitelman rakentamiselle. Tutustu tutkimuspalveluihimme:

RYHMÄ- JA MONIMUOTOKUNTOUTUS

OMA VÄYLÄ-KUNTOUTUS

Lääkäripalvelut lapsille ja nuorille

Mehiläisen lastenneurologit ja psykiatrit ovat asiantuntijoita lasten ja nuorten neurologisissa ja psyykkisissä häiriöissä. He tekevät viralliset arviot hoito- ja kuntoutussuunnitelmia varten, ohjaavat hoidon suunnittelua ja seuraavat kuntoutuksen etenemistä. Tutustu lääkäripalveluihimme:

LASTENNEUROLOGIN JA PSYKIATRIN PALVELUT

Muut terapiapalvelut

Terapiapalveluita on myös tarjolla esimerkiksi työn tueksi ja eläinten avulla suoritettavaa kuntoutusta. Me tarjoamme myös nimenomaan nuorille suunniteltuja valmennuksia.

Terapiakeskukset

Palvelemme klinikoillamme ympäri Suomea. Palvelumme ovat tarjolla myös etänä.

Terapiapalveluiden asiantuntijat

Toimintaterapeutti

Toimintaterapeutit kuntouttavat asiakkaita yksilöllisesti ja ohjaavat kuntoutusryhmiä. Terapia toteutuu joko vastaanotolla tai asiakkaan omassa ympäristössä, kuten päiväkodissa, koulussa tai kotona. Aikuisten toimintaterapia voi keskittyä myös työkyvyn ja vapaa-ajan toimintojen tukemiseen.

Psykologi

Psykologin vastaanotolle kannattaa hakeutua, kun keskustelu ulkopuolisen kanssa voisi auttaa vaikeiden tunteiden tai elämäntilanteen kohdatessa. Tarve apuun voi tulla yllättävistä kriiseistä tai pitkittyneestä ongelmatilanteesta.

Neuropsykologi

Neuropsykologi on neuropsykologiaan erikoistunut psykologi. Neuropsykologi tutkii kognitiivista toimintakykyä, jolla tarkoitetaan muistiin, oppimiskykyyn ja yleiseen älylliseen suoriutumiseen liittyviä taitoja sekä kykyä säädellä omaa tunne-elämää ja toimintaa.

Puheterapeutit

Puheterapeutit auttavat puhe- ja kielihäiriöisiä lapsia ja aikuisia kielellisissä taidoissa. Puheterapian tavoitteena on parantaa kommunikaatio- ja toimintakykyä jokapäiväisessä elämässä, ja siksi kuntoutus tapahtuu pääasiassa asiakkaiden arkiympäristössä.