Huoleton-terveystarkastus

Huoleton-terveystarkastus on helppo ja kätevä tapa selvittää, mitä hyvinvoinnillesi ja terveydellesi kuuluu. Voit hankkia Huoleton-terveystarkastuksen myös lahjaksi. 

Varaa Huoleton-terveystarkastuS

Huoleton-terveystarkastuksessa terveydentilaasi tutkitaan laboratoriokokeiden ja hoitajan vastaanotolla tehtävän tarkastuksen avulla. Terveystarkastuksesta selviää tämänhetkinen terveydentilasi ja terveyteesi mahdollisesti tulevaisuudessa vaikuttavat tekijät sekä se, miten niihin voidaan jo ennalta vaikuttaa. Lisäksi saat tukea ja neuvoa ohjauksen muodossa niissä hyvinvoinnin ja terveyden osa-alueissa, joissa tarvetta ilmenee.

Tarvittaessa hoitaja ohjaa sinut lisätutkimuksiin tai lääkärin vastaanotolle.

Huoleton-terveystarkastus sisältää laajat laboratoriokokeet

Huoleton-terveystarkastus sisältää monipuolisesti laboratoriokokeita. Huomioithan, että laboratoriokokeissa tulee käydä vähintään viisi arkipäivää ennen varattua terveystarkastusta. Kokeisiin voit mennä ilman paastoa. Voit käydä laboratoriokokeissa haluamassasi Mehiläisessä.

Huoleton-terveystarkastukseen sisältyvät laboratoriokokeet:

 • B12-vitamiini
  B12-vitamiinin puutostila voi aiheuttaa anemiaa, kipuja, muistihäiriöitä sekä masennusta.
 • D-vitamiini
  D-vitamiinin tärkein tehtävä on lisätä kalsiumin ja fosforin imeytymistä suolistosta ja sen keskeinen vaikutus on luuston lujittaminen.
 • Kilpirauhaskoe
  Kilpirauhaskokeella tutkitaan kilpirauhasen sairauksia. Kilpirauhasen sairaudet voivat häiritä aineenvaihdunta monin tavoin, altistaen verenpaineen sekä veren rasva-arvojen kohoamiselle tai rytmihäiriöille.
 • Maksa-arvot
  Maksa-arvoista tutkitaan maksaentsyymi, joka kuvastaa lääkkeiden ja alkoholin käyttöä, rasvamaksaa sekä ylipäänsä maksan toimintaa.
 • Perusverenkuva
  Perusverenkuva (PVK+T) on perustutkimus, joka kuvastaa elimistön terveydentilaa monin eri tavoin. Verenkuvan avulla voidaan havaita erilaisia elimistön häiriöitä, kuten saada viitteitä erilaisista vuodoista, tulehdustiloista, häiriöistä veren muodostuksessa luuytimessä sekä monista ravinnon saantiin ja imeytymiseen liittyvistä seikoista. Lue lisää perusverenkuvasta.
 • Pitkäaikaisverensokeri
  Pitkäaikaisverensokeri (P-HbA1C) kertoo verensokeritasapainosta edeltävien viikkojen/kuukausien ajalta. Tämä kohoaa usein jo ennen varsinaista diabeteksen puhkeamista, jolloin elintapojen muuttamisella voidaan jopa ehkäistä diabetes.
 • Veren rasva-arvot
  Veren rasva-arvojen mittaus sisältää kokonais-, HDL-, LDL- sekä non-HDL-kolesterolipitoisuudet ja samalla myös triglyseridipitoisuudet. Veren rasva-arvot ovat tärkeitä sydän- ja verisuonisairauksien riskimittareita. Rasva-arvoihin vaikuttavat sekä perimä että ympäristötekijät kuten ruokavalio, liikunta ja tupakointi. Lue lisää kolesterolista.

Varaa Huoleton-terveystarkastus

Huoleton-terveystarkastus sisältää kokonaisuudessaan:

 • Laboratoriokokeet (PVK+T, P-ALAT, S-TSH, P-Lipidit, P-HbA1C, B12-vitamiini, D-vitamiini)
 • Hoitajan vastaanottokäynnin (60 minuuttia)
 • Suositukset terveyden hoitamiseen ja edistämiseen.

Näin toimit tullessasi Huoleton-terveystarkastukseen:

 1. Varaa aika Huoleton-terveystarkastukseen. 
 2. Käy laboratoriotutkimuksissa vähintään viisi päivää ennen terveystarkastusta.
 3. Täytä esitietolomake ennen terveystarkastukseen menoa. Saat sen sähköpostiisi ajanvarausvahvistuksen yhteydessä.
 4. Käy varaamallasi hoitajan vastaanotolla, jossa käydään läpi laboratoriotestien tulokset ja esitietolomakkeen tiedot, suoritetaan tarvittaessa mittauksia (mm. BMI-painoindeksi ja verenpaine), kartoitetaan rokotussuojan tilanne sekä keskustellaan sinua mietityttävistä teemoista.

Terveystarkastuksen perusteella saat tarvittaessa henkilökohtaisen suunnitelman, joka on luettavissa myös OmaMehiläisessä. 

OmaMehiläistä voit käyttää puhelimella lataamalla OmaMehiläinen-sovelluksen sovelluskaupasta. Voit käyttää myös tietokoneella toimivaa OmaMehiläinen-verkkoversiota.  

Lataa OmaMehiläinen-mobiilisovellus iPhoneen  

Lataa OmaMehiläinen-mobiilisovellus Android-puhelimeen 

AVAA OMAMEHILÄINEN

Huoleton-terveystarkastuksen hinta

Huolettoman terveystarkastuksen kokonaishinta on 109 €.

Hinta sisältää:

 • Laboratoriotutkimukset
 • Hoitajan vastaanoton
 • Henkilökohtaisen suunnitelman

Mahdollinen ohjaus lääkärin vastaanotolle tai lisätutkimukset eivät sisälly Huoleton-terveystarkastuksen hintaan. Käynneistä ei peritä poliklinikkamaksuja. Tarkastuksesta ja laboratoriotutkimuksista ei saa Kela-korvausta, koska kyseessä on terveystarkastus. Maksutavat ovat pankki- ja luottokortti sekä lahjakortti.

Varaa Huoleton-terveystarkastus

Huoleton-terveystarkastus lahjaksi

Voit hankkia Huoleton-terveystarkastuksen myös lahjaksi. Lahjakortti on arvoltaan Huoleton-terveystarkastuksen hintainen. Lahjakortti tulee esittää kassalla terveystarkastuskäynnin jälkeen.

Osta lahjakortti

Lisää aiheesta