Mirjan tarina

Mirjan polvivaiva oli ilmeisesti saanut alkunsa kaatumisesta. Polven kanssa ei voinut enää lähteä lenkille. Kipu hankaloitti myös töitä niin että Mirja joutui sairauslomalle. Polvi kipuili niin paljon, että sille oli pakko tehdä jotain. Mirjan onnistui saada haluamansa Mehiläisen ortopedin kiinni ja hän pääsi vielä saman päivän aikana magneettikuvauksiin. Kuvaustulokset osoittivat, että polvi oli leikattava. Viikon päästä tästä hän olikin jo leikkauspöydällä. Pian Mirja pääsi jatkamaan töitä ja pystyi laulamaan kaikki keikkansa läpi, vaikkakin baarijakkaralla istuen ja kuorotovereiden avustamana. Polvi on nyt kunnossa ja Mirja pystyy elämään normaalia elämää ilman polvikipuja.

Polvet ovat alttiita vammoille

Monet potevat polvivaivoja jossain vaiheessa elämää. Syyt vaihtelevat johtuen iästä, perussairauksista, liikuntaharrastuksista ja mahdollisista tapaturmista. Urheillessa polvet voivat joutuvat koville, mutta polvivammoja voi tulla ihan yllättäen arjen tavallisissa askareissa. Polveen voi tulla vääntövamma ihmisten liukastellessa talviaikaan jäisellä tiellä, lasketellessa tai vaikkapa golfia pelatessa. Usein ihminen ei edes ehdi itse huomata, mitä tilanteessa tapahtuu.

Polvet kuntoon

Osa polvivaivoista paranee ajan kanssa, mutta osa vaatii hoitoa jo varhaisessa vaiheessa. Kipujen syyn ajoissa selvittäminen auttaa niiden asianmukaisessa hoidossa ja estää pysyvien vammojen kehittymistä. Jos kipeä polvi vaatii lisätutkimuksia, tehdään se yleensä magneettikuvan tai vielä tarkemman kartiokeilakuvauksen avulla.

Kaikkiin polven ongelmiin löydät apua meiltä Mehiläisestä. Mehiläisen ortopedian ja fysiatrian asiantuntijat varmistavat, että saat parhaan hoidon kaikissa niveliin liittyvissä ongelmissa. Tervetuloa.

Lue lisää: rustovaurioiden hoito