Naisten sukusolujen luovutus

Haluaisitko auttaa - Lahjoita onni toiselle!

Munasolun luovuttajaksi soveltuu perusterve 24-35-vuotias nainen, jolla ei ole vakavaa perinnöllistä tai tarttuvaa sairautta.

Hormonaalinen ehkäisy ei ole este. Ennen luovutusta lääkärikäynnillä kartoitetaan luovuttajan perusterveyden, tutkitaan verinäytteet ja käydään yhdessä luovuttajan kanssa tarkasti läpi luovutukseen liittyvät toimenpiteet. Verinäytteestä tutkitaan infektiokokeet ja tehdään kromosomimääritys. Psykologin keskustelulla varmistetaan, että luovuttaja on saanut mahdollisuuden miettiä riittävästi lahjoituksen antamiseen liittyviä kysymyksiä ja tuntemuksia sekä halukkuutta sitoutua hoitoon. Kaikkiaan luovuttaja käy Mehiläinen Felicitaksessa 7-8 kertaa luovutuksen aikana.

Kipua ei tarvitse pelätä, toimenpiteen aikana saa aina tarvittaessa hyvän kipulääkityksen. Luovutuksesta syntyneellä lapsella on mahdollisuus saada tieto luovuttajan henkilöllisyydestä mutta juridisia velvollisuuksia luovuttajalle ei ole.

Kaikki lahjoittamisesta aiheutuneet kulut korvataan, jonka lisäksi munasolunluovuttajalle korvataan 250 euroa luovutuskertaa kohden.

Soita ja kysy lisää!

Lisätietoja antaa Mehiläinen Felicitaksen munasoluluovutushoidoista vastaava hoitaja Sirpa Ritola (Helsinki) p. 0104146650 (0,0835 €/puhelu + 0,1669 €/min) ja Annika Stenius, p. 0104146832 (0,0835 €/puhelu + 0,1669 €/min) (Lappeenranta).

Lisätietoja munasolun luovutukseen liittyen:

Asiantuntijat ja toimipisteet

Sirpa Eviö
LT, Naistentautien ja synnytysten el, gyn.endokrin
Henriikka Henttu
LL, naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri
Kati Härkönen
LT, naistentautien ja synn.erikoislääkäri
9.4
Tarja Olkinuora
LT, naistentautien ja synn. erikoislääkäri
9.9