Ehkäisyklinikka neuvoo nuoria ehkäisyn valinnassa

Nuori, mietityttääkö ehkäisyasiat? Haluatko aloittaa raskauden ehkäisyn, mutta et tiedä, mikä ehkäisymuoto juuri sinulle sopisi? Vai haluatko keskustella seksuaalisuudesta ja seksistä? Onko sinulla intiimialueen vaivoja? Mehiläisen Ehkäisyklinikka on sinua varten! Keskustele ehkäisyyn ja seksuaalineuvontaan erikoistuneen terveydenhoitajan kanssa joko etävastaanottona puhelimitse tai videon välityksellä tai lähivastaanotolla Mehiläinen Töölössä.

Terveydenhoitajan kanssa voit yhdessä pohtia juuri sinulle sopivaa ehkäisyä sekä mieltäsi painavia seksuaalisuuteen liittyviä aiheita. Kartoitamme yhdessä ehkäisyyn liittyviä kysymyksiä. Terveen nuoren naisen ehkäisytapa voidaan päättää vastaanotolla ja saat tarvittavat ohjeet ehkäisyn aloittamiseen. Tarvittaessa hoitaja voi ohjata sinut myös Ehkäisyklinikan lääkärin vastaanotolle.

Sukupuolitautitesteihin pääset heti ja tarvittaessa ohjaamme sinut alaan erikoistuneelle gynekologille.

Keskustelemme aiheesta luontevasti ja luotettavasti.

Lue myös:

Ehkäisy
Ehkäisymenetelmät

Miten etävastaanotto Ehkäisyklinikalla tapahtuu?

Jos varaat puhelinvastaanottoajan, terveydenhoitaja soittaa sinulle sovittuna vastaanottoaikana antamaasi numeroon. Muista pitää puhelin auki ja ole valmiina vastaamaan. Terveydenhoitajallemme et voi soittaa itse takaisin.

Jos varaat videovastaanottoajan, liityt vastaanotolle kätevästi OmaMehiläisessä.

Voit varata ajan Ehkäisyklinikan hoitajalle verkkoajanvarauksestamme  ja valita tarjolla olevista ajoista hoitajan vastaanoton. Ajan voit varata myös ajanvarausnumerostamme 010 414 00 (0,084 €/min).

Ehkäisyklinikan lääkärin vastaanotto

Ehkäisyklinikan lääkärit ovat naistentautien ja synnytysten erikoislääkäreitä, jotka ovat perehtyneitä nuorten naisten gynekologisiin vaivoihin ja raskauden ehkäisyyn. Lääkärin vastaanotolle voi halutessaan ottaa mukaan tukihenkilön, esimerkiksi äidin tai ystävän. Ensimmäisillä gynekologikäynneillä ei yleensä tarvita sisätutkimusta, vaan pelkkä juttelu riittää. Ehkäisyklinikan lääkärin vastaanotolle voi tulla esimerkiksi ehkäisyn aloitusta tai -kontrollikäyntiä varten.

Ehkäisyklinikan lääkärin vastaanotolla asetamme myös ehkäisykierukoita ja -kapseleita. Mikäli et ole aiemmin käyttänyt kierukkaa tai kapselia, tulee sinun käydä ennen kierukan tai kapselin asetuskäyntiä Ehkäisyklinikan hoitajan tai lääkärin vastaanotolla, missä valitaan sopivin valmiste ja saat valmistautumisohjeet asetuskäyntiä varten.

Ehkäisyklinikan lääkärin vastaanottokäynnin hinta on 163,48€ (sis. poliklinikkamaksun ja Kanta-maksun).

Voit varata ajan Ehkäisyklinikan lääkärille verkkoajanvarauksestamme  ja valita tarjolla olevista ajoista lääkärin vastaanoton. Ajan voit varata myös ajanvarausnumerostamme 010 414 00 (0,084 €/min).

Ehkäisy- ja sukupuolitautineuvontaa myös Snapchatissa

Mehiläinen tarjoaa nuorille ehkäisy- ja sukupuolitautineuvontaa myös Snapchatin kautta. Snäppiklinikka palvelee aina maanantaista perjantaihin. Kysymyksiä on mahdollista lähettää meille milloin tahansa ja saat vastauksen arkipäivisin vuorokauden kuluessa.

Snäppiklinikallamme emme tee diagnooseja vaan ohjaamme, neuvomme ja opastamme yleisellä tasolla. Snäppiklinikalla emme voi käsitellä henkilö- tai käyntitietoja tai tehdä hoidontarpeenarviointia.

Seuraa meitä Snäpissä mehilainen_fi !

Lue lisää Snäppiklinikasta!

Töölön Ehkäisyklinikan hinnasto 2021

Seksuaalineuvonnan aika on kestoltaan 1h ja hinta on 82 €.

Ehkäisyklinikan terveydenhoitajan aika on kestoltaan 45 minuuttia ja hinta on 49 €. Lääkärin kirjoittamasta reseptistä veloitamme lisäksi 29 €.

Etänä hoidetun vastaanoton hintaan lisätään Kanta-maksu, samaan tapaan kuin lääkärikeskuksessa tehdyn käynnin hintaan. Hoitajan vastaanotosta ei saa Kela-korvausta.

Yläikäraja Ehkäisyklinikalle on 25-vuotta.

Kierukan asetus

Hormonikierukka KYLEENA® / JAYDESS® / MIRENA® kokonaishinta 365 €

Kuparikierukka

NOVA-T® kokonaishinta 322,20 €

FLEXI-T 300® / FLEXI-T 380® Kokonaishinta 290 €

Ehkäisykapselin asetus tai -vaihto

NEXPLANON® Kokonaishinta 365 €

Sukupuolitautitestit

Klamydia- ja tippuritesti virtsasta U-CtGcEHK 54,50 €

Klamydiatesti virtsasta U-ChtrEHK 38,10 €

Lue lisää: Hinnasto lääkärikäynneille

syyskuu 2022viikko 39