MPR rokote - suojaudu tuhkarokolta, vihurirokolta ja sikotaudilta

Yleisen rokotusohjelman mukaisesti lapset saavat tuhkarokko-, sikotauti- ja vihurirokkorokotteen (MPR-rokotteen) ensimmäisen kerran 12–18 kuukauden iässä ja tehosteen kuuden vuoden iässä. Pitkäaikainen ja hyvä suoja saavutetaan valtaosalle väestöstä kahdella MPR-rokotteella, joten myös aikuisten tulisi huolehtia MPR-rokotteesta.

Soita ja varaa MPR-rokotus (0,084 €/min)

Katso rokotuksen hinta

Milloin MPR-rokote?

Jos et ole sairastanut MPR-tauteja tai saanut MPR-rokotusta, tulisi rokotus ottaa etenkin matkustaessa sellaisiin maihin, joissa on tuhkarokko-, sikotauti ja vihurirokkoepidemioita. Tässä tapauksessa suositellaan kahta MPR-rokotetta tarvittaessa vähintään kuukauden välein.

MPR-tauteja esiintyy edelleen epidemioina useissa Keski-, Etelä- ja Itä-Euroopan maissa ja varsinkin Euroopan ulkopuolella. Yhden MPR-taudin sairastaminen tai rokotus yksittäistä tautia vastaan ei ole este MPR-rokotuksille.

Katso matkailijalle tärkeät rokotukset

MPR-tehosterokotuksia ei anneta niille, jotka ovat sairastaneet useamman kuin yhden MPR-taudin tai saaneet joskus kaksi MPR-rokoteannosta, jolloin rokotussuoja on kunnossa.

MPR-rokotteen sivuvaikutukset

MPR-rokotteella voi olla haittavaikutuksia, joita esiintyy vain pienellä osalla rokotetuista. Tavallisimpia oireita, joita esiintyy rokotuksen jälkeen ovat paikalliset oireet, kuten pistoskohdan kuumotus, punoitus, turvotus ja kipu. Myös lieviä yleisoireita kuten huonovointisuutta, ärtyneisyyttä ja väsymystä voi esiintyä, tai kuume voi nousta rokotuksen jälkeen.

Näin saat MPR-rokotteen

Voit varata ajan MPR-rokotukseen soittamalla asiakaspalvelunumeroomme 010 414 00 (0,084 €/min).

Soita ja varaa MPR-rokotus (0,084 €/min)