Yli 60-vuotiaille tarkoitettu korkea-annoksinen influenssarokote

Kansallisessa rokotusohjelmassa käytetyn influenssarokotteen sijaan yli 60-vuotiaat voivat Mehiläisessä ottaa korkea-annoksisen influenssarokotteen. Hinta on 87,50 €. Ajanvaraus influenssarokotukseen aukeaa lähiaikoina.

Korkea-annoksinen influenssarokote on kehitetty antamaan parempaa suojaa influenssaa vastaan ikääntyneille, joilla vaste tavallisille rokotteille on heikentynyt.

Korkea-annoksinen influenssarokote tiiviisti

  • Korkea-annoksinen influenssarokote sisältää nelinkertaisen määrän vaikuttavaa ainetta kuin tavanomainen influenssarokote ja siksi korkea-annoksisella rokotteella saavutetaan parempi teho influenssaa ja sen jälkitauteja vastaan.
  • Korkea-annoksinen influenssarokote soveltuu yleensä kaikille, jotka voivat ottaa myös tavanomaisen influenssarokotteen.
  • Korkea-annoksinen influenssarokote ei kuulu kansalliseen rokotusohjelmaan ja se on omakustanteinen.

Palvelut

Korkea-annoksinen influenssarokote sisältää nelinkertaisen määrän vaikuttavaa ainetta kuin tavanomainen influenssarokote ja siksi korkea-annoksisella rokotteella saavutetaan parempi teho influenssaa ja sen jälkitauteja vastaan.

Yli 60-vuotiaille tarkoitetun korkea-annoksisen influenssarokotteen hinta on 87,50 €.

Ajanvaraus influenssarokotukseen aukeaa lähiaikoina.

Millainen on korkea-annoksinen influenssarokote?

Korkea-annoksinen influenssarokote soveltuu 60-vuotiaille ja sitä vanhemmille, joilla vaste tavallisille rokotteille on heikentynyt. Kyseessä on influenssarokote, joka sisältää nelinkertaisen määrän vaikuttavaa ainetta kuin tavanomainen, kansallisessa rokotusohjelmassa käytetty rokote.

Korkea-annoksinen influenssarokote ei kuulu kansalliseen rokotusohjelmaan ja se on omakustanteinen. Korkea-annoksinen influenssarokote on saatavilla vain yksityisiltä palveluntuottajilta.

Milloin influenssarokote tulisi ottaa?

Influenssarokotus annetaan joka vuosi riippumatta siitä, mitä rokotetta käytetään. Influenssarokotteita annetaan syksyllä, kun rokotteet tulevat saataville yleensä loka-marraskuussa. Influenssarokote on hyvä ottaa ennen influenssakauden alkua, mutta sen voi ottaa myöhemminkin, myös jo alkaneen influenssakauden aikana.

Korkea-annoksisen rokotteen voi ottaa, vaikka olisi edellisenä syksynä saanut tavanomaista influenssarokotetta. Korkea-annoksinen influenssarokotteen voi ottaa, vaikka ei olisi koskaan aiemmin saanut influenssarokotetta. Korkea-annoksinen influenssarokote soveltuu yleensä kaikille, jotka voivat ottaa myös tavanomaisen influenssarokotteen.

Mikä on korkea-annoksisen influenssarokotteen hinta?

Korkea-annoksinen influenssarokote ei kuulu kansalliseen rokotusohjelmaan ja se on omakustanteinen.

Korkea-annoksisen influenssarokotteen hinta on 87,50 €.

Hinta sisältää rokoteaineen ja hoitajan palkkion. Poliklinikkamaksua tai Kanta-maksua rokotteen hintaan ei lisätä.

Katso kaikki rokotehinnat.

Asiantuntijana artikkelissa infektiolääkäri Veli-Jukka Anttila.

Usein kysyttyä korkea-annoksisesta influenssarokotteesta

Korkea-annoksinen influenssarokote on kehitetty antamaan parempaa suojaa influenssaa ja sen jälkitauteja vastaan ikääntyneille, joilla vaste tavallisille rokotteille on heikentynyt. Korkea-annoksinen influenssarokote sisältää nelinkertaisen määrän vaikuttavaa ainetta kuin tavanomainen influenssarokote.

Korkea-annoksinen influenssarokote soveltuu 60-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Korkea-annoksinen influenssarokote valmistetaan samalla tavalla kuin rokotusohjelmassa käytössä oleva influenssarokote. Korkea-annoksinen influenssarokote eroaa rokotusohjelman rokotteesta siten, että se sisältää nelinkertaisen määrän vaikuttavaa ainetta eli influenssaviruksen pintaproteiinia.

Turvallisuusprofiili on samankaltainen kuin rokotusohjelman rokotteella. Rokotuksen jälkeen tyypillisesti esiintyviä pistoskohdan reaktioita ja yleisreaktioita esiintyy myös korkea-annoksisen rokotteen jälkeen. Nämä haittavaikutukset ovat voimakkuudeltaan useimmiten lieviä tai kohtalaisia ja itsestään ohi meneviä.

Korkea-annoksinen influenssarokote on saatavilla vain yksityisestä terveydenhuollosta ja rokotebusseista. Korkea-annoksisen influenssarokotteen saa myös apteekista reseptillä, jolloin on varattava aika rokotteen pistämistä varten.

Korkea-annoksisen influenssarokotteen voi hakea yksityisestä terveydenhuollosta tai rokotebusseista. Tällöin rokotus maksetaan itse.

Kansallisessa rokotusohjelmassa influenssarokotus annetaan maksutta. Ohjeet rokottautumiseen saa oman alueesi terveysasemalta tai niiden nettisivustolta.

Myös muut kuin riskiryhmiin kuuluvat voivat hyötyä rokotuksesta. Influenssarokotteen voi ottaa, jos haluaa suojata itseään tai lähipiirissään olevaa riskiryhmään kuuluvaa henkilöä influenssalta.

Influenssarokotusta suositellaan myös matkailijoille terveydenhuollon ammattilaisen tekemän riskin arvion mukaan.

Influenssarokotus voi olla myös osana työterveyshuoltosopimusta.

Voit kysyä lisää sinulle sopivasta influenssarokotuksesta lääkäriltä tai hoitajalta.

Lisää aiheesta

Influenssarokote - tehokas suoja influenssaa vastaan
Lue lisää
Influenssarokote nenäsumutteena
Lue lisää
Influenssa - hoida se ajoissa
Lue lisää