Jäykkäkouristus-kurkkumätä-hinkuyskä-rokote

Tetanus-difteria- (dT tai DT) eli jäykkäkouristus-kurkkumätäsuoja tulisi olla voimassa aina. Alle 65-vuotiaat tarvitsevat tehosteen 20 vuoden välein. Yli 65-vuotiailla normaali tehosteväli on 10 vuotta. Tapaturmatilanteissa voidaan antaa tehosterokote aikaisemminkin arvion perusteella.

Varaa jäykkäkouristus-kurkkumätärokotus

Hinkuyskää vastaan rokottautuminen

Jäykkäkouristus-kurkkumätä-hinkuyskä-rokote (lyhenne dtap) antaa suojaa edellisten lisäksi myös hinkuyskälle. Hinkuyskää esiintyy maassa jatkuvasti ja tauti on vaarallinen rokottamattomille pienille vauvoille, jotka voivat saada tartunnan yskiviltä aikuisilta. Aikuisten suojaus on tehokas tapa estää hinkuyskän leviäminen imeväisille.

Rokotteilla voi olla haittavaikutuksia, joita esiintyy vain pienellä osalla rokotetuista. Tavallisimpia haittavaikutuksia ovat paikalliset oireet pistosalueella, huonovointisuus sekä lämmönnousu. Myös ohimeneviä yleisoireita, kuten päänsärkyä sekä lihassärkyä ja -jäykkyyttä, voi esiintyä. Rokotusreaktioita voi hoitaa oireenmukaisesti. Vakavia haittavaikutuksia, kuten voimakkaita allergisia reaktioita, esiintyy vain harvoin.

Näin saat jäykkäkouristus-kurkkumätärokotteen

Voit varata ajan jäykkäkouristus-kurkkumätärokotukseen verkkoajanvarauksen kautta tai soittamalla asiakaspalvelunumeroomme 010 414 00 (0,084 €/min). Saat rokotuksen useimmista toimipisteistä myös ilman ajanvarausta. Tarkista, onko toimipisteessä rokotteita saatavilla soittamalla asiakaspalveluun.

Varaa jäykkäkouristus-kurkkumätärokotus

Katso rokotuksen hinta

Lisää aiheesta