Voit varata varata rokotusajan pneumokokkirokotukseen verkkoajanvarauksen kautta tai soittamalla asiakaspalvelunumeroomme.

Saat pneumokokkirokotuksen useimmista toimipisteistä myös ilman ajanvarausta. Tarkista, onko toimipisteessä rokotteita saatavilla soittamalla asiakaspalveluun.

Varaa aika pneumokokkirokotukseen tästä >>

Katso rokotuksen hinta >>

Pneumokokki 

Pneumokokki on yleinen keuhkokuumeen, aivokalvotulehduksen ja vakavan yleisinfektion aiheuttaja. Lapsille pneumokokki-bakteeri voi aiheuttaa vakavia sairaalahoitoa vaativia bakteeritulehduksia sekä keuhkokuumeita ja korvatulehduksia. Pneumokokki leviää pisaratartuntana yskiessä ja aivastaessa, mutta myös kosketuksen kautta. Pneumokokkitautien ehkäisyyn on olemassa pneumokokkirokote.

Pneumokokki on merkittävä taudinaiheuttaja erityisesti lapsilla ja yli 50-vuotiailla varsinkin influenssakaudella. Ikä on pneumokokkitautien riskitekijä, sillä puolustusjärjestelmämme heikkenee iän myötä ja olemme siten alttiimpia infektioille. Rokottautumisen ohella riskiä sairastua pneumokokin aiheuttamiin tauteihin voit pienentää huolehtimalla käsihygieniasta sekä terveillä elämäntavoilla ja perussairauksien hyvällä hoidolla.

Takaisin rokotukset-pääsivulle >>

Jaa