Pneumokokkirokote

Pneumokokki 

Pneumokokki on yleinen keuhkokuumeen, aivokalvotulehduksen ja vakavan yleisinfektion aiheuttaja. Pneumokokki on merkittävä taudinaiheuttaja erityisesti lapsilla ja yli 50-vuotiailla varsinkin influenssakaudella.

Ikä on pneumokokkitautien riskitekijä, sillä puolustusjärjestelmämme heikkenee iän myötä ja olemme siten alttiimpia infektioille. Lapsille pneumokokkibakteeri voi aiheuttaa vakavia sairaalahoitoa vaativia bakteeritulehduksia sekä keuhkokuumeita ja korvatulehduksia. Myös tietyt sairaudet ja tekijät altistavat pneumokokkitaudeille, kuten: diabetes, krooniset keuhkosairaudet (astma, keuhkoahtaumatauti) ja sydämen ja maksan vajaatoiminta. Lisäksi mm. tupakointi lisää alttiutta sairastua pneumokokkitauteihin.

Miten pneumokokki leviää ja miten suojautua?

Pneumokokki leviää pisaratartuntana yskiessä ja aivastaessa, mutta myös kosketuksen kautta. Tästä syystä hyvä käsihygienia on yksi hyvä tapa suojautua pneumokokin aiheuttamilta taudeilta. Lisäksi riskiä sairastua pneumokokin aiheuttamiin tauteihin voit pienentää myös terveillä elämäntavoilla ja perussairauksien hyvällä hoidolla.

Pneumokokkitautien ehkäisyyn on olemassa myös rokote. Pneumokokkirokote on erityisen tärkeä yli 65-vuotiaille ja muille riskiryhmiin kuuluville. Lapset saavat pneumokokkirokotteen kansallisen rokotusohjelman kautta, mutta aikuisten tulee huolehtia omasta rokotussuojastaan itse. Yksi rokote riittää antamaan suojan, tehosterokotteita ei tarvita. Pneumokokkitauti on yleinen influenssan jälkitauti, joten vuosittainen influenssarokote auttaa myös suojautumaan pneumokokin aiheuttamilta taudeilta.

Varaa aika pneumokokkirokotukseen!

Voit varata varata ajan pneumokokkirokotukseen verkkoajanvarauksen kautta tai soittamalla asiakaspalvelunumeroomme. Saat pneumokokkirokotuksen useimmista toimipisteistä myös ilman ajanvarausta. Tarkista, onko toimipisteessä rokotteita saatavilla soittamalla asiakaspalveluun.

Varaa aika pneumokokkirokotukseen tästä!

Tiesitkö, että liittymällä Mehiläisen Asiakasetuohjelmaan saat pneumokokkirokotuksen etuhintaan? Lue lisää Asiakasetuohjelman eduista!

Rokotusten hinnat