Tietoa työterveysasiakkaille koronapandemiaan liittyen

3.12.2021

Infotilaisuus yrityspäättäjille koronatilanteesta

Järjestämme asiakkaillemme ajankohtaisinfoja koronatilanteeseen liittyen. Vuoden 2022 ensimmäinen info koronatilanteesta järjestetään Teams Live:n välityksellä 28.1.2022 kello 08:30-09:00. Infon tulee pitämään Mehiläisen johtava työterveyslääkäri Annika Jalli. Infosta tehdään tallenne, joka on katsottavissa infotilaisuuden jälkeen.
Osallistuminen infoon alla olevan linkin kautta:

Infotilaisuus koronatilanteesta (Teams Live) 28.1.2022 klo 08:30-09:00 

Turvallisesti töissä

Koronaepidemia on vaikuttanut voimakkaasti yhteiskuntaamme, työelämään ja jokaisen suomalaisen arkeen. Mehiläinen Työelämäpalvelut haluaa osaltaan edistää hyvien toimintatapojen ja käytäntöjen muodostumista työpaikoille mahdollisimmin turvallisen työskentelyn jatkamiseksi. Työterveyshuollolla on asiantuntijarooli ajankohtaisen lääketieteellisen tiedon jakamisessa sekä työpaikkojen riskien kartoittamisen, suojautumisen, turvallisen työnteon ja työpaikan tartuntaketjujen katkaisun kysymyksissä.

Työnantajan on huolehdittava työturvallisuudesta myös poikkeusoloissa. Epidemiatilanteessa työpaikan riskienarviointi on päivitettävä säännöllisesti huomioimaan koronavirukseen liittyvät seikat. Riskinarvioinnissa on tärkeä olla mukana sekä työntekijöiden edustaja(t), että työterveystiimistä mieluiten työterveyslääkäri.

Osana työpaikan epidemiatilanteen hallintaa, työpaikoille on tärkeä laatia selkeät suunnitelmat, jotka mahdollistavat turvallisen ja mahdollisimman normaalin työskentelyn myös poikkeustilanteissa. Suunnitelmaa on tärkeä päivittää säännöllisesti epidemiatilanteen mukaan ja siihen on hyvä kirjata työpaikkakohtaiset ohjeet ja menettelytavat, joilla vähennetään tartuntariskiä työpaikalla.

Konkreettista apua riskien arviointiin ja turvallisen työn suunnitteluun sekä ohjeiden laatimiseen saa omalta työterveystiimiltä, joka tuntee työpaikan olosuhteet ja osaa huomioida myös toimialan erityispiirteet.

Materiaaleja ja hyödyllisiä lähteitä yritysten käyttöön

Tiedotamme ja päivitämme koronavirustilanteeseen liittyviä ohjeita tarpeen vaatiessa. Koronavirukseen liittyvissä asioissa, voit tarvittaessa pyytää neuvoja omalta työterveystiimiltäsi.

Koronarokotukset työterveydessä

Lisätietoja rokotuksista työterveydessä saat asiakasvastaavaltasi, työterveyden yhteyshenkilöltäsi ja Koronarokotukset työterveyden asiakkaille.
Lue 23.12.2021 lähettämämme asiakastiedote kolmansista koronarokotuksista ( pdf, 290 kB).
Lue lisää koronarokotteesta.

Toimi näin, jos olet sairastunut tai epäilet koronavirustartuntaa

  • Jos sinulla on koronavirusinfektioon sopivia oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, pää- tai lihassärkyä, haju- tai makuaistin menetystä, kuumetta tai vatsaoireita (ripulia) ja tarvitset lähetteen koronavirustestiin tai lääkärin ohjeita ja apua, ota ensisijaisesti yhteys Digiklinikalle. Mikäli asia ei ratkea siellä, sinut ohjataan vastaanotolle.

  • Lievissä oireissa voit varata ajan myös työterveyslääkärin etävastaanotolle tilanteesi arvioimiseksi ja koronavirustestilähetteen tekemiseksi.

  • Jos hengitystieinfektion oireesi tuntuvat hankalalle ja koet tarvitsevasi lääkärin tutkimusta, soita 010 414 1848 (0,0835 €/puhelu + 0,1669 €/min), jotta voimme ohjata sinut jollekin hengitystieinfektioklinikoistamme. Ajan näille voi nyt varata myös verkkoajanvarauksestamme.

  • Vakavissa oireissa ota suoraan yhteys julkiseen terveydenhuoltoon tai yleiseen hätänumeroon 112

Lue lisää:

THL ohjeita kotihoitoon 

Lisää aiheesta