Tietoa Mehiläinen Työelämäpalveluiden asiakkaille koronaviruspandemiaan liittyen

12.1.2021

Teams Live -infot ja tiedotteet

Tulemme tiedottamaan yritysasiakkaitamme ajankohtaisista asioista koronavirustilanteeseen liittyen Teams Live -infojen kautta. Osallistumislinkit ja tallenteet löydät alla olevasta linkistä. Asiakkaiden toiveista julkaisemme sivuillamme myös ladattavassa muodossa olevan, henkilöstölle jaettavan pdf-materiaalin, jossa kerromme uusimmat tiedot koronavirustilanteesta ja viranomaisohjeistuksista.

Ajankohtaiset tiedotteet ja Teams Live -infot

Turvallisesti töissä

Mehiläinen Työelämäpalvelut haluaa osaltaan edistää turvallisten toimintatapojen ja käytäntöjen muodostumista työpaikoille mahdollisimmin turvallisen työskentelyn jatkamiseksi. Sitä tukemaan olemme laatineet tiiviin tietopaketin turvallisen työhön paluun suunnittelun tueksi asiakasyritystemme käyttöön sekä tietoa ja linkkejä ajankohtaisin työelämän kysymyksiin ja turvalliseen työhön liittyen.

Turvallisesti töissä - työterveys työpaikkojen tukena

Usein kysytyt kysymykset

Olemme koonneet vastauksia työnantajien tavallisimpiin kysymyksiin koronavirukseen liittyen. Täydennämme sivua uusilla kysymyksillä sekä päivitämme ohjeita tarvittaessa. Suosittelemme myös seuraamaan aktiivisesti Mehiläisen, viranomaisten sekä oman alueen julkisen terveydenhuollon tiedotusta.

Vastauksia työnantajalle koskien koronavirusta ja työpaikan epidemiatilanteen hallintaa


Toimi näin, jos olet sairastunut tai epäilet koronavirustartuntaa:

  • Jos sinulla on lievän hengitystieinfektion oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, lihassärkyä tai kuumetta tai uusia koronaan sopivia vatsaoireita (ripulia) ja tarvitset lähetteen koronavirustestiin tai lääkärin ohjeita ja apua, ota ensisijaisesti yhteys Digiklinikalle. Mikäli asia ei ratkea siellä, sinut ohjataan vastaanotolle.

  • Lievissä oireissa voit varata ajan myös työterveyshoitajan tai työterveyslääkärin etävastaanotolle tilanteesi arvioimiseksi ja koronavirustestilähetteen tekemiseksi.

  • Jos hengitystieinfektion oireesi tuntuvat hankalalle ja koet tarvitsevasi lääkärin tutkimusta, soita 010 414 1848 (0,0835 €/puhelu + 0,1669 €/min) (0,0835 €/puhelu + 0,1669 €/min), jotta voimme ohjata sinut jollekin hengitystieinfektioklinikoistamme. Ajan näille voi nyt varata myös verkkoajanvarauksestamme.

  • Vakavissa oireissa ota suoraan yhteys julkiseen terveydenhuoltoon tai yleiseen hätänumeroon 112

THL ohjeita kotihoitoon 

THL ohjeita hoitoon hakeutumisesta 


Information and answers to frequently asked questions about corona virus in English / på Svenska and information about Safety at work


Annika Jalli, Johtava työterveyslääkäri Mehiläinen Työelämäpalvelut