Näin asioit Terveyssopimuksella

Onnittelut, olet valinnut huolettoman tavan hoitaa terveyttäsi säännöllisesti, asiantuntevan lääkärin avulla - kiinteällä kuukausihinnalla!

Tarkista, mitä palveluita Terveyssopimus sisältää ja mihin alennuksiin olet oikeutettu.

Kun olet ottanut Terveyssopimuksen

Sinulle nimetään omalääkäri ja oma terveysvalmentaja, jotka oppivat tuntemaan sinut ja terveyshistoriasi.

Terveyssopimus aloitetaan terveysvalmentajan tutustumistapaamisella ja terveystarkastuksella. Jos terveystarkastuksessa ilmenee tarvetta varata aikaa omalle lääkärille, terveysvalmentaja varaa sinulle ajan tai voit varata ajan itse verkossa tai puhelimitse. Terveysvalmentaja ohjaa sinut myös tarvittaessa erikoislääkäreiden vastaanotolle ja suosittelee sinulle sopivat asiantuntijat. Erikoislääkärin vastaanotot eivät kuulu palvelun kuukausihintaan. Kustakin omalääkäri- ja yleislääkäritapaamisesta veloitetaan kuukausimaksun lisäksi poliklinikkamaksu.

Terveystarkastukseen tulo

Kun olet ottanut Terveyssopimuksen, soitamme sinulle ja sovimme ajan terveysvalmentajan tutustumiskäynnille.

Ennen terveysvalmentajan tapaamista on hyvä täyttää lomake, jonka avulla kartoitetaan terveydentilaa ja elämäntilannetta. Voit täyttää lomakkeen joko suoraan tietokoneellasi, tai tulostaa sen ja täyttää käsin. Jos täytät lomakkeen tietokoneella, tallenna se ja tuo mukaan terveysvalmentajan vastaanotolle sähköisenä puhelimessa tai tabletissa, tai tulosta täytetty lomake mukaasi. Avaa lomake klikkaamalla tätä linkkiä ( pdf, 223 kB).

Kun tarvitset lääkäriä

Akuuteissa sairastumistilanteissa voit mennä yleislääkärin vastaanotolle, missä tahansa Mehiläisen toimipisteessä. Ajan voit varata verkossa, mobiilisovelluksella tai soittamalla asiakaspalveluun.

Akuuteissa tilanteissa OmaMehiläinen-sovelluksen Digiklinikan lääkärit ja hoitajat ovat käytettävissäsi ympäri vuorokauden missä ikinä oletkin veloituksetta.

Tutustu Digiklinikkaan

Röntgen- ja laboratoriokäynnit

Omalääkärisi määrää sinulle tarvittavat tutkimukset, joista hyvin suuri osa kuuluu palvelun kuukausihintaan. Kuukausimaksu kattaa niin laboratorio-, röntgen-, ultraääni- ja rintarauhastutkimuksia kuin kliinisen fysiologian (esim. EKG- ja PEF-tutkimukset) ja patologian (esim. irtosolu- eli papa-tutkimus) tutkimuksia.

Huomaathan, että tutkimukset sisältyvät kuukausihintaan vain yleislääkärin lähetteellä. Ilman lähetettä tai erikoislääkärin määräämänä tutkimukset ovat erillismaksullisia.

Katso lista tutkimuksista tästä. ( pdf, 195 kB)

Rokotusten ottaminen

Terveyssopimuksen kuukausihintaan sisältyvät influenssa- ja jäykkäkouristusrokotteet voidaan antaa sinulle esim. terveystarkastuksen yhteydessä tai voit varata terveysvalmentajalle erillisen 15 min ajan verkossa tai puhelimitse. Influenssarokote kannattaa ottaa joka vuosi. Jäykkäkouristusrokote tulee antaa 10–20 vuoden välein, riippuen rokotettavan iästä.

Lue lisää rokotuksista

Peruutus ja irtisanominen

Kuluttajansuojalain mukaisesti asiakkaalla on oikeus perua verkkosivuilla tai puhelimitse tehty sopimus (ns. etämyyntisopimus) 14 vrk:n kuluessa sopimuksen tekemisestä. Peruutuksen voi tehdä postitse osoitteeseen Mehiläinen asiakaspalvelukeskus/Terveyssopimustiimi, Yliopistonkatu 14 A, 4. krs, 20100 Turku. Voit lähettää vapaamuotoisen ilmoituksen tai käyttää oheista lomaketta.

Sopimus on voimassa toistaiseksi. Irtisanominen tulee tehdä puhelimitse Mehiläisen asiakaspalveluun tai postitse osoitteeseen Mehiläinen asiakaspalvelukeskus/Terveyssopimustiimi, Yliopistonkatu 14 A, 4. krs, 20100 Turku tai sähköpostitse terveyssopimus@mehilainen.fi. Irtisanomisilmoituksen tulee olla perillä laskutuskauden viimeiseen päivään mennessä. Asiakas on velvollinen maksamaan kuluvan laskutuskauden loppuun mennessä kertyneet kuukausimaksut, poliklinikkamaksut sekä muut mahdolliset maksut.

Avaa tästä Mehiläinen Terveyssopimus -palvelun irtisanomis- tai peruuttamislomake 

elokuu 2022viikko 33