Raskausarpia voi syntyä raskauden tai nuorilla nopean kasvun tai painonnousun aikana esimerkiksi rintoihin, alavatsaan tai reisiin. Raskausarpiin on saatavilla apua.

- Joillakin naisilla saattaa olla merkittäviä raskausarpia, joiden ehostaminen voi olla aiheellista. Ihon ja kudosten venymisestä aiheutuvat haitat ja vauriot saattavat liittyä lihomiseen, kaksoisraskauksiin - tai sitten potilaalla on kudostyyppi, joka aikaansaa arpia tai ihon ja tukikudosten kimmoisuuden menetyksen, kertoo Plastiikkakirurgi, kirurgian erikoislääkäri Stephan Dietz Töölön Mehiläisestä.

- Teemme monenlaisia korjaavia toimenpiteitä. Esimerkiksi synnytyksen jälkeen vahvistamme kudoksia, kun vatsan iho on venynyt. Mehiläisellä on pitkä plastiikkakirurginen perinne. Sairaala Mehiläinen Helsingissä kuuluu Suomen suurimpiin yksityissairaaloihin, jossa on tehostetun hoidon valmiudet, monta leikkaussalia ja erikoisalaa, jatkuva päivystys, röntgen, laboratorio ja magneettikuvausmahdollisuudet. Mehiläinen on toisin sanoen turvallinen paikka tehdä vaativiakin toimenpiteitä, toteaa Stephan Dietz.

Raskausarvista tai muista arvista eroon?

Plastiikkakirurgit korjaavat leikkaamalla myös vammojen ja leikkausten jälkeisiä rumia arpia. Arpien liikakasvun hillitseminen on mahdollista myös paikallishoidoin, kuten kortisoni-injektioin tai silikoniteippihoidoin. Tällöin teippi painaa arpea madaltaen sitä samalla. 

Varaa rohkeasti aika Mehiläisen plastiikkakirurgille ja tule keskustelemaan hoidosta.