Hyvinvointi

Henkiseen hyvinvointiin kannattaa kiinnittää huomiota, sillä kiireen keskellä se voi jäädä unohduksiin.

Miten hoidan hyvinvointia?

Hyvinvointi rakentuu kokonaisvaltaisesta terveydestä. Hyviä arjen valintoja on vaihtaa automatka kävelylenkiksi tai laittaa itse monipuolinen ruoka pikaruoka-annoksen sijaan.

Yhtä tärkeää on riittävä uni ja lepo. Hyvinvoinnin osa on itsetuntemus, eli se, että tunnistaa omia ajatuksia ja reaktioita. Itsetuntemus ohjaa mieltä ja kehon toimintaa. Itsetuntemusta voi harjoitella midfulness-harjoituksilla tai rentoutuksella. Näin voi harjoitella tietoista läsnäoloa. Kyky hallita stressiä ja kuormittavia elämäntilanteita kasvaa.

Liikunta on yksi hyvinvoinnin perustoista. Se vähentää tutkitusti stressiä ja torjuu masennusta.

Arjen suorittaminen

Joskus voi tuntua, että arki on pelkkää suorittamista. Silloin on hyvä pysähtyä ja harjoitella armollisuutta itseä kohtaan. Konkreettisena neuvona on arjen rytmittäminen.

Lue myös: Arki pelkkää suorittamista? Rytmitä elämäsi kuntoon!

Positiivisen ajattelun voima

Se, miten ajattelemme ja kohtaamme muita, vaikuttaa myös omaan hyvinvointiimme. Omaa ajattelumallia voi muuttaa, kun sen tunnistaa ja siihen kiinnittää huomiota.

Lue myös: Positiivinen ajattelu

Väsymystä tai unettomuutta?

Väsymys ja unettomuus ovat varsin yleisiä ongelmia ja vaikuttavat merkittävästi hyvinvointiin.

Lue lisää:

Unettomuus

Pitkäkestoinen väsymys - uupumus

Liikunta osa hyvinvointia

Liikunnalliset elämäntavat tai urheilu vaikuttavat hyvinvointiin, mutta liikunnassakin kohtuus kannattaa. Liikkujan kannattaa muistaa levon, unen, ravinnon ja oikeanlaisen liikkumisen ja palautumisen suhde.

Hyvinvointia ruokavaliolla

Monipuolinen ravinto on hyvinvoinnin kannalta tärkeää. Tutustu terveelliseen ruokavalioon ja lue, miten ravitsemusterapeutti voi olla apuna, jos kaipaat neuvoja oikeanlaisen ruokavalion rakentamiseen.

Hoida hyvinvointiasi - Meiltä apua

Vaikka hyvinvointia voi edistää itse monin tavoin, välillä on hetkiä, jolloin apu voi olla tarpeen. Olemme valinneet juuri nuorelle naiselle sopivia lääkäreitä ja asiantuntijoita. Hyvinvoinnin ja terveyden asioissa sinua auttavat yleislääkärit ja työterveyslääkärit. Myös esimerkiksi gynekologi on usein naisen luottohenkilö monissa asioissa. Mielen hyvinvoinnissa apuna ovat psykoterapeutit, psykologit ja työpsykologit.

Pääset tutustumaan asiantuntijoihimme verkkoajanvarauksessa, josta näet vapaat ajat ja vastaanottokäynnin hinta-arvion. Lääkärin nimestä pääset tutustumaan lääkärin esittelyyn.

Nuoren naisen lääkärit Mehiläisellä

Olemme valinneet Mehiläisen asiantuntijoista juuri nuorelle naiselle sopivia lääkäreitä.

Tutustu nuorten naisten lääkäreihin ja asiantuntijoihin

Jos et tiedä, kenelle valita aikaa, käy verkkoajanvarauksessamme. Siellä apunasi on chat-palvelu, jossa hoitaja auttaa löytämään sinulle sopivimman lääkärin tai asiantuntijan sekä paikan ja tarvittaessa ajan. Verkkoajanvarauksesta näet myös käynnin hinta-arvion.

Siirry verkkoajanvaraukseen ja kysy tarvittaessa apua chatillä

Haluatko kysyä asiantuntijaltamme?

Nuorten chat palvelee sinua sivun oikeassa alakulmassa. Siellä voit kysyä asiantuntijan neuvoa sinua askarruttavista kysymyksistä. Kysy rohkeasti, me autamme!

Katso, mitä nuoret ovat aiemmin kysyneet!

Asiantuntijat ja toimipisteet

Virpi Kyröläinen
LL, yleislääketieteen erikoislääkäri
Raija Kärki-Könönen
Yleislääkäri
9.7
Ann-Charlotte Östman-Klemets
Yleislääketieteen erikoislääkäri
Maija Kasemets
LL, yleislääketieteen erikoislääkäri
9.8