Lastenneuvola

Mehiläisen lastenneuvola huolehtii vastasyntyneistä kouluikäisiin sekä heidän perheistään. Seuraamme lapsen vointia, kehitystä ja kasvua ikäkausitarkastuksiin perustuen, edistämme koko perheen hyvinvointia ja terveyttä sekä tuemme perheitä kokonaisvaltaisesti. Lasten Mehiläisen laajat palvelumahdollisuudet ja erikoislääkärit ovat perheiden käytettävissä, tarvittaessa nopeastikin.

Lastenneuvola toimii Mehiläinen Töölössä. Ajan lastenneuvolaan voit varata numerosta 010 414 4642

Yksilöllisesti

Neuvolakäynnit suunnitellaan perheen yksilöllisten tarpeiden ja lapsen eri kehitysvaiheiden mukaan. Kunnioitamme perheiden omaa ideologiaa. Toimintamme on monikulttuurista ja palvelemme suomeksi ja englanniksi. Lastenneuvolan palvelut ovat kaikille avoimia.

Lastenneuvolassa pystytään hoitamaan perheitä yksilöllisesti ja kiirehtimättä. Perheet saavat käydä neuvolassa niin useasti kuin haluavat ja aikoja saa nopeasti. Neuvolassa käy perheitä monista eri maista, joten eri kulttuurien kohtaaminen on neuvolassa tuttua ja eri tarpeet osataan ottaa huomioon.

Lastenneuvola tarjoaa perheille mahdollisuuden valita heille sopivimman rokotusohjelman. Sekä lapsilla että aikuisilla on mahdollisuus kansalliseen, kansainväliseen tai vapaaehtoisilla rokotteilla täydennettyyn rokotusohjelmaan.

Neuvolahoitaja

Neuvolahoitajinamme toimivat kätilö/terveydenhoitaja Harriet Aliska ja terveydenhoitaja Sirpa Jaskari. Heillä on vahva kokemus ja päivitetyt tiedot neuvolatyöstä. Lapsiperheitä palvellaan joustavasti ja jokaiselle käynnille varataan riittävästi aikaa.

Hoitajat työskentelevät tiiviisti yhteistyössä Lasten Mehiläisen lääkärien ja terapeuttien kanssa.  Tämä helpottaa ja antaa turvaa neuvolatyöskentelyyn. Hoitajilla on aina joku, keneltä konsultoida tai kenelle perheen voi ohjata eteenpäin tilanteen niin vaatiessa.

Sirpa Jaskari
terveydenhoitaja

Sirpa on työskennellyt lastenlääkäriasemalla vuodesta 2002. Neuvolatyön lisäksi hän toimii lastenlääkäriasemalla sairaanhoitajan tehtävissä. Lisäksi Sirpa on vastaanottajien vastuuhoitaja.

Lasten kanssa työskentely on ihanaa ja antoisaa. Haluan auttaa perheitä yksilöllisesti kaikessa, mitä tarvitsevat. Neuvolatyössä tykkään erityisesti neuvoa vauvan perushoitoon liittyvissä asioissa ja pohtia perheen kanssa heille sopivia ratkaisuja, Sirpa kertoo.

Harriet Aliska
apuhoitaja, sairaanhoitaja, kätilö, terveydenhoitaja

Harrietilla on pitkä kokemus lasten kanssa työskentelystä. Hän on ollut lastenlääkäriasemalla 14 vuotta. Sitä ennen hän toimi äitiys- ja ehkäisyneuvolassa ja synnytyssairaalassa. Harrietin työnkuvaan kuuluvat lastenneuvolan terveydenhoitajan, respan, välinehuollon ja sairaanhoitajan työt. Työskentelykielenään hänellä on englanti, koska asiakkaina käy paljon ulkomaalaisia perheitä.

Lasten ja perheiden parissa työskenteleminen on ollut minulle alusta asti selvä asia. Siinä viihdyn parhaiten ja koen pystyväni antamaan perheille paljon, Harriet kertoo

Kouluikäiset lapset ja nuoret

Kouluikäisille lapsille ja nuorille annamme apua ja tukea sekä ohjausta ja neuvontaa erilaisiin elämäntilanteisiin. Näitä voivat olla uniongelmat, vatsavaivat, astma-, allergia- ja siedätyshoidot, gynekologiset asiat, kuten ensimmäinen gynekologikäynti ja ehkäisy sekä keskusteluapu elämän eri pulmatilanteissa. Toimenpiteitä ja leikkauksia varten lapsipotilaille on omat tilat Sairaala Mehiläinen Helsingin leikkausosastolla.

Tarvittaessa perheen käytettävissä ovat myös Mehiläisen lastenlääkäriaseman erikoislääkäri- ja terapiapalvelut.

Varaa aika lastenneuvolaan numerosta 010 414 4642.

Tervetuloa!