Stetoskooppi
Needs review

Lääkärikäynnin hinta

Lääkärikäynneillä ei ole yhtä hintaa, vaan lääkärit määrittelevät itse palkkionsa. Lääkärikäyntien hinnan näet lääkärin sivulta palveluhausta ja verkkoajanvarauksesta klikkaamalla lääkärin nimeä.

Näet hinnat enintään 20 min., enintään 30 min., enintään 45 min. ja enintään 60 min. yleislääkäri- ja erikoislääkärikäynnille. Muiden hintoja voit tiedustella asiakaspalvelustamme.

Viikonloppuisin ja pyhäpäivinä yleislääkäri- ja erikoislääkärikäynneissä on päivystyshinnat. Päivystyshinta voi vaihdella toimipistekohtaisesti. Päivystyshintaan tulee yleensä korotus viikonloppuisin ja se voi olla lauantaina 30 %:n korotus normaalihintaan ja yöaikaan sekä sunnuntaina enintään 100 %:n korotus. Lääkäri voi laskuttaa myös käydyistä puhelinkeskusteluista.

Pidätämme oikeuden hinnaston muutoksiin.

Poliklinikkamaksu

Hinnat voimassa 1.1.2017 alkaen

  • Poliklinikkamaksu 19,50 euroa / käynti
  • Poliklinikkamaksu fysioterapiakäynnillä 6 euroa / käynti
  • Poliklinikkamaksu hammashoitokäynnillä 6 euroa / käynti
  • Poliklinikkamaksun alennus lapsiperheille
  • Sähköinen lääkemääräys (eResepti) 1,90 e/lääke.
Mehiläinen tarjoaa työterveysasiakkailleen ja heidän perheenjäsenilleen erilaisia tarjouksia. Tutustu tarjouksiin >>

Tutkimusten ja toimenpiteiden hinnat

Tutkimusten ja toimenpiteiden hinnat ovat suuntaa antavia keskiarvohintoja, ja ne vaihtelevat mm. tutkimuksen tai toimenpiteen laajuuden sekä vastaanottavan lääkärin mukaan.

Kela-korvaus

Kela korvaa osan lääkärikäyntimaksusta. Käytössämme on Kelan suorakorvaus, joten korvaus voidaan vähentää suoraan kassalla. Suorakorvauksen saaminen edellyttää, että näytät vastaanotolla Kela-korttisi. Lue lisää lääkärikäyntien ja tutkimusten kulujen Kela-korvauksista tai hammashoidon Kela-korvauksista.

Maksutavat

Voit käyttää Mehiläisessä maksuvälineenä käteistä sekä debit- ja credit-kortteja. Tarjoamme myös erämaksumahdollisuuden ja autamme sen hakemisessa. Tutustu maksutapoihin >>

If Suorakorvaus

Kaikista Mehiläisen toimipisteistä saatava If Suorakorvaus -palvelu mahdollistaa vaivattoman lääkärikäynnin Ifin sairauskuluvakuutusasiakkaille. Maksat lääkärikäynnistä vain mahdollisen omavastuun ja Mehiläinen hoitaa korvausten hakemisen suoraan Ifistä puolestasi. 14.4. alkaen palvelu laajenee myös Mehiläisen Digiklinikalle. Lue lisää If Suorakorvaus -palvelusta >> 

Mistä lääkärikäynnin hinta muodostuu?

Lääkärit määrittelevät itse palkkionsa, josta lääkärikäyntimaksu muodostuu. Palkkion perusteena lääkäri käyttää yleensä keskimääräistä aikaa, joka häneltä kuluu asiakkaan hoitamiseen vastaanotolla ja siihen liittyviin jälkitöihin, kuten potilaskertomuksen kirjoittamiseen ja tutkimustulosten läpikäyntiin. Lääkärikäynnillä tehtävistä lausunnoista, laboratorio- ja röntgentutkimuksista, toimenpiteistä, mahdollisista rokotteista sekä lääkkeistä ja tarvikkeista veloitetaan erikseen.

Ajan peruuttaminen

Peruthan varaamasi ajan viimeistään edellisenä päivänä joko puhelimitse, varausvahvistuksesi peruutuslinkistä tai OmaMehiläisessä. Varaamme oikeuden laskuttaa myöhässä peruutetut tai peruuttamattomat palvelut.

Jaa