Ihotautien erikoispoliklinikat

Mehiläisessa hoidetaan ihosairauksia ja ihokasvaimia noudattaen ajankohtaisia hoitosuosituksia. Mehiläisessä tehdään myös ihoa korjaavia hoitoja. Ihotautilääkäriemme käytössä on tehokkaat ja tutkitut hoitomenetelmät, joista yhdessä asiakkaan kanssa valitaan tilanteeseen parhaiten soveltuva vaihtoehto. Ihotautien erikoispoliklinkoilla työskentelevät lääkärit ovat tiettyjen ihosairauksien ja/tai hoitomuotojen erityisosaajia, joiden puoleen voit kääntyä useissa ihon ongelmatilanteissa.

Varaa aika Mehiläiseen verkkoajanvarauksesta  tai soittamalla asiakaspalveluumme. Verkkoajanvarauksen chatissä opastamme tarpeen mukaan asiantuntijan valinnassa. Tule keskustelemaan iho-ongelmastasi. Saat yksilöllistä palvelua sekä vastaukset sinua askarruttaviin iho- ja ulkonäkökysymyksiin.

Tutustu ihotautien erikoislääkäreihin.

Lue myös: Asiakkaiden kokemuksia ihotautilääkäreistämme.

Laserklinikka

Laserhoidoilla saadaan hyviä hoitotuloksia moniin iho-ongelmiin. Erityyppisillä laserlaitteilla voidaan hoitaa mm. arpimuutoksia ja poistaa häiritseviä hyvänlaatuisia ihomuutoksia. Myös verisuoniperäisiä ihomuutoksia, kuten verisuoniluomia sekä kasvojen punoitusta aiheuttavaa ihon pintaverisuonten laajentumaa, voidaan hoitaa laserilla. Pigmenttimuutoksia ja tatuointeja häivytetään laserilla. Karvanpoistolaserilla voidaan hillitä karvankasvua esim. kasvojen, bikinirajan tai säärten alueelta.

Lue lisätietoja lasereista: Couperosa, ruusufinni, ihon värimuutosten hoito, karvanpoisto laseri ja tatuoinnin poisto.

Mehiläisessä on ihotautien- ja plastiikkakirurgian erikoislääkäreitä, jotka ovat laserhoitojen erityisasiantuntijoita. Alla olevasta listasta pääset tutustumaan kunkin asiantuntijan tekemiin laserhoitoihin ja paikkakuntiin missä hoitoja tehdään.

Espoo: Leppävaara: Hannu-Pekka Happonen, Matti Kartamaa

Helsinki: Forum: Hannu-Pekka Happonen, Elena Pankina-Mallenius

Helsinki Töölö: Hannu-Pekka Happonen, Matti Kartamaa, Elena Pankina-Mallenius

Helsinki Ympyrätalo: Hannu-Pekka Happonen, Matti Kartamaa

Kouvola: Toni Karppinen

Lahti: Toni Karppinen

Pori: Toni Karppinen

Turku Neo: Susanna Majasuo

Turku Kauppiaskatu: Risto Oksman

Vantaa Kielotie: Hannu-Pekka Happonen, Matti Kartamaa

Lasten ihosairauksien klinikka

Lapsuuden ajan ihosairaudet ovat tavallisia ja yleensä lieväoireisia. Esimerkiksi atooppinen ihottuma ja ihon erilaiset infektiot kuten märkärupi, ontelosyylät ja syylät ovat hyvin yleisiä. Jos huomaat lapsellasi ihottumaa tai muita ihoon liittyviä ongelmia, voi varata ensikäynnin joko ihotautilääkärille tai lastenlääkärille. Toisinaan ihottuman ollessa laaja-alainen esimerkiksi vaikeaoireinen psoriaasi tai erittäin hankalahoitoinen tai vaikeasti diagnosoitava, saatat tarvita erityisasiantuntijaa. Mikäli lapsellasi on tämäntyyppinen vaikea ja/tai harvinainen iho-ongelma, voit varata ajan seuraaville asian tuntijoille:

Helsinki Töölö ja Forum: Katariina Hannula-Jouppi

Tampere: Teija Kimpimäki

Kynsiklinikka

Kynsiongelmista kärsii moni. Eri ihosairaudet, infektiot, luomimuutokset, kynsien kehityshäiriöt ja lääkitykset saattavat vaikuttaa kynsien kasvuun, paksuuteen ja ulkonäköön. Jos kaipaat apua kynsiongelmaasi, voit varata ajan kenelle tahansa ihotautilääkärille. Erityisen vaativissa tapauksissa suosittelemme ajan varaamista kynsisairauksien erityisosaajalle:

Turku Neo: Susanna Majasuo

Hiusklinikka

Hiukset ovat tärkeä osa ulkonäköä ja siten myös hyvinvointia. Esimerkiksi rasvoittuvan hiuspohjan tali-ihottuma vaivaa monia. Psoriaasi voi oireilla paksuina, hilsehtivinä ihottumaläiskinä hiuspohjassa. Tietyt sairaudet tai infektiot voivat johtaa hiuspohjan ongelmiin tai merkittävään hiustenlähtöön. Ihotautilääkäri voi auttaa sinua näiden ongelmien hoidossa. Jos kärsit vaikeasta pälvikaljusta tai muusta vaikeasta hiuspohjan ongelmasta, voit kääntyä seuraavien erityisosaajien puoleen:

Turku Neo: Susanna Majasuo

Sukupuolielinten ihosairauksien klinikka

Ihotautilääkärit hoitavat myös sukupuolielinten ihosairauksia sekä peräaukon iho-ongelmia. Esimerkiksi atooppinen ihottuma, tali-ihottuma, psoriaasi ja puna- sekä valkojäkälä voivat aiheuttaa hankaliakin genitaalialueen ihottumia. Alapään alueella voivat vaivata myös useat erityyppiset infektiot. Ensiarvioon voit varata ajan ihotautilääkärille. Vaativammissa tapauksissa saat apua erityisosaajilta:

Turku Kauppiaskatu: Risto Oksman

Esteettisten hoitojen klinikka

Arpien korjaus ja hoito

Tapaturman, palovamman, leikkauksen tai ihosairauden (esim. akne) vuoksi vaurioitunut iho korvaantuu uudella kudoksella. Pinnalliset haavat parantuvat ja muuttuvat usein näkymättömiksi ajan saatossa. Syvät haavat ja ihokudoksen vauriot jättävät ihoon erilaisia arpia. Arven muodostumiseen vaikuttavat arven sijainti ja yksilöllinen arpien kasvutaipumus.

Osalla ihmisistä on taipumus arpien liikakasvuun. Niitä voidaan hoitaa usealla tavalla. Joskus yksinkertaisin keino on leikata liiallisesti kasvanut arpi pois. Ompeleiden poistamisen jälkeen arven liikakasvua voidaan hillitä silikonilevyhoidolla sekä tarvittaessa kortisonipistoksilla suoraan arpikohtaan. Liiallisesti kasvaneita arpia voidaan myös ikään kuin “sulattaa” arven sisäisillä kortisonipistoksilla tai rauhoittaa niiden aktiviteettia laserhoidoilla.

Levinneitä arpia voidaan pienentää leikkaamalla arpea pois. Sisäisten tukiompeleiden avulla estetään arpea venymästä uudelleen, jolloin uusi leikkausarpi saadaan mahdollisimman huomaamattomaksi.

Kiristävät arvet voidaan korjata Z-plastialla. Toimenpiteellä saadaan pienennettyä arven aiheuttamaa kosmeettista ja toiminnallista haittaa.

Aknen, vesirokon ja joidenkin muidenkin ihotulehdusten jäljitä ihoon voi jäädä pysyviä arpia. Niitä on mahdollista hoitaa usein eri keinoin, joista sopivin valitaan yksilöllisesti arpien laatu ja toimenpiteisiin liittyvät vaatimukset huomioiden. Arpia voidaan hoitaa mm. stanssipoistoilla, mikroneulaamalla, laserhoidoilla sekä kemiallisilla kuorinnoilla.

Lue lisää: Arpien korjaamisesta, arpien hoidosta ja aknearpien hoidosta.

Ihomuutosten ja ihosyövän hoito

Suurin osa ihosyövistä poistetaan leikkaamalla joko ihotautilääkärin tai plastiikkakirurgin toimesta. Jos syöpä on pieni, voidaan menettely suorittaa nopeasti ja helposti paikallispuudutuksessa. Monissa tapauksissa syntyvä arpi on lähes huomaamaton, koska se pyritään sijoittamaan luonnollisten ryppyjen, poimujen tai ääriviivojen alueelle. Joissain tapauksissa ihosyöpä saattaa olla hoidettavissa myös jäädytyshoitamalla. Varsinaisen ihosyövän lisäksi Mehiläisen yksiköissä hoidetaan myös syövän esiastemuutoksia (esim. aurinkokeratoosit) sekä ihon hyvänlaatuisia kasvaimia leikkaamalla, kyretoimalla, jäädyttämällä tai laserhoidolla.

Ikääntyneen ihon hoito

Ihon ohenemista, löystymistä ja hentoja juonteita pyritään hoitamaan ihon kollageenituotantoa stimuloivilla keinoilla, esim. mikroneulauksella, PRP-hoidolla, laserhoidoilla tai ihon kemiallisilla kuorinnoilla. Myös ihon päivittäinen perushoito on tärkeää. Syvempiin ilmejuonteisiin voidaan käyttää botuliinihoitoja ja/tai täyteainehoitoja. Täyteainehoitoja voidaan käyttää paikallisesti myös jonkin tietyn alueen massaa lisäämään. Ikääntyneen ihon kirjavuutta voidaan aiheuttajasyystä riippuen hoitaa muun muassa kuorinnoilla, paikallishoidoilla sekä laserhoidolla.

Muut esteettiset hoidot:

• Hionnat

• Neulaushoidot

• Pistoshoidot:

▪ Täyteaineet

▪ Botuliinitoksiini

▪ Plastiikkakirurgiset hoidot

Lue lisää: Plastiikkakirurgia ja esteettiset hoidot, milloin plastikkakirurgille, lääketieteellinen neulaushoito sekä pistoshoidot.

marraskuu 2022viikko 48