Ykköskoti Jämäs – tehostettua asumispalvelua mielenterveyskuntoutujille Kuhmossa

Ykköskoti Jämäs tarjoaa tehostettua, ympärivuorokautista asumispalvelua mielenterveyskuntoutujille.

Ykköskoti Jämäs soveltuu eri-ikäisille mielenterveyskuntoutujille, jotka hyötyvät aktiivisista kuntouttavista menetelmistä. Tehostettu asumispalvelu on tarkoitettu henkilöille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista tukea, apua ja ohjausta jokapäiväisissä arjen toiminnoissa kaikkina vuorokauden aikoina.

Tavoitteemme on turvata asukkaille paras mahdollinen itsenäisyyden, omatoimisuuden ja koetun elämänlaadun taso.

Vastuuhenkilöt ja vapaiden asukaspaikkojen tiedustelut

Kerromme mielellämme lisää Jämäskodin toiminnasta ja esittelemme kotia. Meiltä saat myös nopeasti tiedon asukaspaikkojen tilanteesta.

Riitta Junkkarinen
Yksikön esimies
puh. 044 5240314

Sirpa Romppanen
Sairaanhoitaja
puh. 040 175774

Anne-Mari Kanerva
Palvelujohtaja
puh. 040 5445131

Yksikön yhteystiedot

Puhelinnumerot
0400 912694, 08 6530011

Jämäskoti
Kurikkaniementie 11, 88900 Kuhmo

JÄMÄSKodin sijainti ja esittely

Ykiskkökoti Jämäs on perustettu vuonna 2004n ja kodissamme on tilaa 14 asukkaalle

Kotimme on entisen Rajavartioston rakennuksen toisessa kerroksessa. Tilat ovat avarat ja esteettömät mahdollistavat myös erilaisten apuvälineiden kanssa liikkumisen. Asukkaiden käytössä on myös hissi.

Ykköskoti Jämäs sijaitsee luonnonkauniissa ja rauhallisessa ympäristössä Ontojärven läheisyydessä, noin 6,5 kilometrin päässä Kuhmon keskustasta. Yksikön tilat mahdollistavat monipuolisen virkistystoiminnan ja harrastusmahdollisuudet. Asukkaiden käytössä on mm. kuntosali yksikön alakerrassa

Pihapiirimme ja asuinalue ovat rauhalliset ja puitteet ulkoiluun ovat hyvät. Kotimme välittömässä läheisyydessä on lenkkipolku ja marjametsät. Asukkailla on myös mahdollisuus kalastamiseen.

Asukkaan oma koti

Ykköskoti Jämeksen tilat ovat kodikkaat ja viihtyisät. Asukas voi halutessaan kalustaa huoneensa omilla huonekaluillaan ja tavaroillaan oman mieltymyksensä mukaan.

Asukkailla on käytössään yhteisiä oleskelutiloja, yhteinen ruokailutila, asukkaiden minikeittiö ja saunaosasto.

Tarjoamme asukkaillemme kodin jossa heitä arvostetaan, heistä pidetään huolta ja heitä aktiiivisesti tuetaan omatoimisuuteen arjessa.

Toimintaa Ykköskoti Jämäksessä

Toiminta kodissamme on asukaslähtöisesti suunniteltua ja tavoitteellista. Asukkaiden ohjaus mahdollistaa toimintakyvyn säilymisen, kehittymisen sekä arjessa toiminnoissa oppimisen. Asukkaat saavat palautetta toimintakyvyn ja kuntoutumisen edistymisestä. Asukkaille tehdään yksilöllinen kuntoutussuunnitelma, jossa sovitaan tavoitteet kuntoutukselle ja yksilölliset tukimuodot.

Yhteisökuntoutuksen on yksikössä kehitetty aktiivisesti vuodesta 2014 alkaen ja siitä on tullut osa Jämäskodin kuntouttavaa toimintaa. Yhteisökokoukset pidetään kerran viikossa, ja kokouksissa päätetään yhdessä asioista, jotka koskevat sekä asukkaita että henkilöstöä.

Palvelukodilla on tarjolla monenlaisia virikkeitä ja toiminnallisia vaihtoehtoja, joihin asukas voi ottaa osaa mielenkiintojensa, kuntoutussuunnitelmansa ja toiveidensa mukaisesti osallistua. Päivä- ja viikko-ohjelmat suunniotellaan yhdessä asukkaiden kanssa. .

Viikko-ohjelma sisältää arkiaamuisin pidettävät aamukokoukset, jossa käydään läpi päivän tapahtumat ja jaetaan vastuualueet. Ykköskoti Jämäksessä järjestetään lisäksi monipuolisesti aktivoivaa tekemistä asukkaan toiveiden ja voinnin mukaan – teemme retkiä, järjestämme omaisten tapahtumia, käymme elokuvissa ja vierailulla toisissa yksiköissä sekä järjestämme erilaisia musiikkitapahtumia. Hyödynnämme aktiivisesti ympäristön eri mahdollisuuksia virkistykseen, harrastamiseen ja hyvinvoinnin edistämiseen.

Jämäskoti tarjoaa turvallisen kodin myös runsaammin hoivaa ja huolenpitoa tarvitseville kuntoutujille.

henkilökunnan erityisosaaminen

Henkilöstömme osallistuu Mehiläisen yhteisökuntoutuksen koulutusohjelmaan. Koko henkilöstöllä on mielenterveys- ja päihdetyön erikoistumiskoulutus. Yksikössä on paljon hoidollista osaamista ja

Yksikössä on valmiudet vetää sosiaalisen toimintakyvyn kohenemiseen tähtääviä Scit-ryhmiä. Koko henkilökunnalla on Avekki – koulutus.

Päivitämme työntekijöidemme säännöllisellä täydennyskoulutuksella. Koulutuksia on mahdollisuus järjestää henkilöstön erityisosaamisen ja kiinnostuksen mukaan.