Viivin tarina

"Kävin Miia Lindholmilla hammastarkastuksessa Tapiolan Mehiläisessä kesäkuun lopulla, sillä edellisestä tarkastuksesta oli kulunut jo jonkun verran aikaa. Hampaiden säännöllinen tarkastuttaminen on tärkeää, etenkin urheilijalle, sillä huonosti hoidetut hampaat ovat iso terveysriski. Lisäksi olen lukenut muutamia tutkimuksia huippu-urheilijoiden hampaiden kuntoon liittyen, joissa on tullut esille huippu-urheilijoiden hampaiden huono kunto verrattuna normaaliin väestöön, joka ei liiku niin paljon. Vähäisempi syljen eritys harjoittelun aikana yhdistettynä sokerisiin urheilujuomiin ja hiilihydraattipitoiseen ruokavalioon ei ole paras yhdistelmä ja myös siksi on tärkeää tarkastuttaa hampaat useasti.

Tarkastuksessa ei tullut onneksi esille mitään vakavia ongelmia, mutta niiden välttämiseksi jatkossakin sain ohjeeksi aloittaa sähköhammasharjan ja hammaslangan käyttö uudelleen. Käynnistä jäi mukava kokemus eikä käynnin aikana tarvinnut pelätä ollenkaan. Kun hammaslääkärillä muistaa käydä tarpeeksi usein, on kokemuskin paljon miellyttävämpi kun mitään vakavampaa ei ole välttämättä ehtinyt hampaisiin muodostua!"

Säännöllinen hammastarkastus kannattaa

Suun hyvinvointi on osa kokonaisterveyttäsi. Säännöllinen hampaiden ja suun tarkastus on tärkeä tekijä mahdollisten ongelmien korjaamiseksi ja ennaltaehkäisemiseksi. Lue lisää hammastarkastuksesta Hammas Mehiläisen sivuilta.