HomeHome
Ajanvaraus
FI

Ajanvaraus

Haku

Valikko

Oona Tolppanen Urheilu Mehiläisen asiantuntijoiden vastaanotolla

Videosarjassa Oona Tolppanen tapaa Urheilu Mehiläisen lääkärin, ravitsemusterapeutin, psykologin ja fysioterapeutteja ja keskustelee heidän kanssaan urheilijoita ja liikkujia kiinnostavista aiheista. Jaksoista niin aktiiviliikkuja, ammattiurheilija, seurat ja valmennusjohto saavat vinkkejä liikuntalääketieteestä, vammojen ennaltaehkäisystä, hoidosta ja kuntoutuksesta, oikeaoppisesta syömisestä sekä urheilupsykologian keinoista suorituksen parantamiseen.

Jaksot

Infektiot ja ylirasitus urheilussa

Oona Tolppanen ja Urheilu Mehiläisen professori ja liikuntalääketieteen erikoislääkäri Olli Heinonen keskustelevat, miten urheilijan kannattaisi suhtautua ylähengitystieinfektioihin ja miten infektioiden jälkeen kannattaa palata urheilun pariin. Lisäksi jaksossa käsitellään elimistön ylirasitustilaa ja sen eri ilmenemismuotoja kuten nukahtamis-, uni- ja palautumisongelmia sekä toistuvia infektioita.

Hormonitoiminta urheilussa

Oona Tolppanen ja Urheilu Mehiläisen professori ja liikuntalääketieteen erikoislääkäri Olli Heinonen keskustelevat videolla ylirasitustilojen hormonitoiminnan häiriöistä, joita ilmenee sekä miehillä että naisilla. Tilaan johtaa useimmiten liiallinen harjoittelu, vähäinen lepo ja liian niukka ravitsemus ja syöminen. Naisilla ylirasitustilat ilmenevät esimerkiksi häiriöinä kuukautisissa. Vaikeammissa hormonihäiriöissä suorituskyky laskee, altistus muille sairauksille, rasitusmurtumille sekä luun ongelmille lisääntyy.

Ravitsemusterapeutin vastaanotolla

Oona Tolppanen ja Mehiläisen ravitsemusterapeutti Saara Karjalainen keskustelevat videolla mitä ja miten urheilijan ja aktiiviliikkujan tulisi syödä. Jaksossa käsitellään mm. miksi ateriarytmiin tulisi kiinnittää huomiota, mitä ruoka-aineita liikkuja tarvitsee, kuinka paljon ruokaa tulisi syödä sekä miten suhtautua painonpudotukseen, eri ruokavalioihin ja dieetteihin. Jos taustalla on jokin syömiseen liittyvä ongelma, erikoisruokavalion tarve tai sairaus, kannattaa silloin hakeutua ravitsemusterapeutin vastaanotolle.

Urheilijan terveellinen ruokavalio

Oona Tolppanen ja Mehiläisen ravitsemusterapeutti Saara Karjalainen keskustelevat videolla, mitä eroa on perusliikkujan, aktiiviliikkujan ja urheilijan ruokavalioissa sekä mihin kunkin kannattaa kiinnittää huomiota. Keskustelussa käsitellään mm. sopivaa ateriarytmiä, lautasmallia, monipuolisen ravinnon tarvetta, proteiinien, hiilihydraattien ja rasvojen riittävää saantia, dieettejä sekä yleistynyttä syömisen kontrollointia.

Seuraa Urheilu Mehiläistä Instagramissa @urheilumehilainen. Meille kaikki ovat huippu-urheilijoita!