Juho Nykänen

Fysiatrian erikoislääkäri

Olen kotkalaissyntyinen fysiatrian erikoislääkäri. Olen valmistunut lääketieteen lisensiaatiksi Itä-Suomen yliopistosta ja fysiatrian erikoislääkäriksi Helsingin yliopistosta.Toimin tällä hetkellä Kymenlaakson keskussairaalan Kuntoutus-ja kipupoliklinikan ylilääkärinä.

Fysiatrian erikoislääkärinä tutkin kaikenlaisia tuki-ja liikuntaelinvaivoja,ohjaan sopivaan ja oikea-aikaiseen kuntoutukseen ja hoidan kipua.Erityisosaamista minulla on esimerkiksi niska-,hartia ja selkäkivuista ja erilaisista nivelkivuista.Minulle on kertynyt myös paljon kokemusta selkäydinvammapotilaiden hoidosta ja kuntoutuksesta.Annan myös tarvittaessa erilaisia injektiohoitoja.

Liikunta ja urheilu ovat olleet lähellä sydäntäni pitkään ja olen itse pelannut jalkapalloa Veikkausliigassa useita vuosia ja toimin edelleen FC KTP:n joukkueen lääkärinä. Otan mielelläni vastanotolleni myös urheilijoita ja tee heille tarvittaessa terveystarkastuksia.

Pyrin aina tutkimaan potilaan kokonaisvaltaisesti ja huomioimaan muut sairaudet ja lääkitykset eli otathan siis mukaasi ajantasalla olevan lääkelistan.Suosittelen varaamaan pitkäkestoisissa ja laaja-alaisissa tuki- ja liikuntaelinvaivoissa 60 minuutin ajan, kuten myös työkykyarvioissa. 60 minuutin ajan voit varata soittamalla ajanvaraukseen tai varaamalla kaksi 30 minuutin peräkkäistä aikaa.

Ajanvarausohje

En hoida vastaanotollani infektiopotilaita pandemian aikana. Fysiatrin vastaanotto. Työkykyarvioihin varaattehan 60min ajan. Akuutit ja krooniset tuki- ja liikuntaelinvaivat. paikalliset ja jalkoihin säteilevät selkäkivut. Nivelrikkopotilaat. Olkapäävaivat. Niska-ja hartiaseudun vaivat. Elintaparemontit. Akuutit terveyteen liittyvät asiat. Otathan siis mukaasi ajan tasalla olevan lääkelistan ja suosittelen varaaman pitkäkästoisissa tuki- ja liikuntaelinvaivoissa 60 minuutin ajan

Erikoisalat ja erityispätevyydet

  • Fysiatria

Kiinnostuksen kohteet

  • Selkävaivat ja -vammat
  • Niska- ja hartiaseudun vaivat
  • Kaularangan ongelmat
  • Nivelsairaudet
  • Tuki- ja liikuntaelinongelmat

Kielitaito

  • suomi, äidinkieli
  • englanti, työkieli