Ihotautien erikoisvastaanotot

Mehiläisessa hoidetaan ihosairauksia ja ihokasvaimia noudattaen ajankohtaisia hoitosuosituksia. Mehiläisessä tehdään myös ihoa korjaavia hoitoja. Ihotautilääkäriemme käytössä on tehokkaat ja tutkitut hoitomenetelmät, joista yhdessä asiakkaan kanssa valitaan tilanteeseen parhaiten soveltuva vaihtoehto. Ihotautien erikoisvastaanotoilla työskentelevät lääkärit ovat tiettyjen ihosairauksien ja/tai hoitomuotojen erityisosaajia, joiden puoleen voit kääntyä useissa ihon ongelmatilanteissa.

Varaa aika Mehiläiseen verkkoajanvarauksesta tai soittamalla asiakaspalveluumme. Verkkoajanvarauksen chatissä opastamme tarpeen mukaan asiantuntijan valinnassa. Tule keskustelemaan iho-ongelmastasi. Saat yksilöllistä palvelua sekä vastaukset sinua askarruttaviin iho- ja ulkonäkökysymyksiin.

Tutustu ihotautien erikoislääkäreihin.

Lue myös:
Asiakkaiden kokemuksia ihotautilääkäreistämme.

Laserklinikka

Laserhoidoilla saadaan hyviä hoitotuloksia moniin iho-ongelmiin. Erityyppisillä laserlaitteilla voidaan hoitaa mm. arpimuutoksia ja poistaa häiritseviä hyvänlaatuisia ihomuutoksia. Myös verisuoniperäisiä ihomuutoksia, kuten verisuoniluomia sekä kasvojen punoitusta aiheuttavaa ihon pintaverisuonten laajentumaa, voidaan hoitaa laserilla. Pigmenttimuutoksia ja tatuointeja häivytetään laserilla. Karvanpoistolaserilla voidaan hillitä karvankasvua esim. kasvojen, bikinirajan tai säärten alueelta.

Lue lisätietoja lasereista: Couperosa, ruusufinni, ihon värimuutosten hoito, karvanpoisto laseri ja tatuoinnin poisto.

Mehiläisessä on ihotautien- ja plastiikkakirurgian erikoislääkäreitä, jotka ovat laserhoitojen erityisasiantuntijoita.

Varaa aika laserklinikalle

Esteettiset hoidot

Arpien korjaus ja hoito

Tapaturman, palovamman, leikkauksen tai ihosairauden (esim. akne) vuoksi vaurioitunut iho korvaantuu uudella kudoksella. Pinnalliset haavat parantuvat ja muuttuvat usein näkymättömiksi ajan saatossa. Syvät haavat ja ihokudoksen vauriot jättävät ihoon erilaisia arpia. Arven muodostumiseen vaikuttavat arven sijainti ja yksilöllinen arpien kasvutaipumus.

Osalla ihmisistä on taipumus arpien liikakasvuun. Niitä voidaan hoitaa usealla tavalla. Joskus yksinkertaisin keino on leikata liiallisesti kasvanut arpi pois. Ompeleiden poistamisen jälkeen arven liikakasvua voidaan hillitä silikonilevyhoidolla sekä tarvittaessa kortisonipistoksilla suoraan arpikohtaan. Liiallisesti kasvaneita arpia voidaan myös ikään kuin “sulattaa” arven sisäisillä kortisonipistoksilla tai rauhoittaa niiden aktiviteettia laserhoidoilla.

Levinneitä arpia voidaan pienentää leikkaamalla arpea pois. Sisäisten tukiompeleiden avulla estetään arpea venymästä uudelleen, jolloin uusi leikkausarpi saadaan mahdollisimman huomaamattomaksi.

Kiristävät arvet voidaan korjata Z-plastialla. Toimenpiteellä saadaan pienennettyä arven aiheuttamaa kosmeettista ja toiminnallista haittaa.

Aknen, vesirokon ja joidenkin muidenkin ihotulehdusten jäljitä ihoon voi jäädä pysyviä arpia. Niitä on mahdollista hoitaa usein eri keinoin, joista sopivin valitaan yksilöllisesti arpien laatu ja toimenpiteisiin liittyvät vaatimukset huomioiden. Arpia voidaan hoitaa mm. stanssipoistoilla, mikroneulaamalla, laserhoidoilla sekä kemiallisilla kuorinnoilla.

Lue lisää:
Arpien korjaaminen, arpien hoito ja aknearpien hoito

Ihomuutosten ja ihosyövän hoito

Suurin osa ihosyövistä poistetaan leikkaamalla joko ihotautilääkärin tai plastiikkakirurgin toimesta. Jos syöpä on pieni, voidaan menettely suorittaa nopeasti ja helposti paikallispuudutuksessa. Monissa tapauksissa syntyvä arpi on lähes huomaamaton, koska se pyritään sijoittamaan luonnollisten ryppyjen, poimujen tai ääriviivojen alueelle. Joissain tapauksissa ihosyöpä saattaa olla hoidettavissa myös jäädytyshoitamalla. Varsinaisen ihosyövän lisäksi Mehiläisen yksiköissä hoidetaan myös syövän esiastemuutoksia (esim. aurinkokeratoosit) sekä ihon hyvänlaatuisia kasvaimia leikkaamalla, kyretoimalla, jäädyttämällä tai laserhoidolla.

Ikääntyneen ihon hoito

Ihon ohenemista, löystymistä ja hentoja juonteita pyritään hoitamaan ihon kollageenituotantoa stimuloivilla keinoilla, esim. mikroneulauksella, PRP-hoidolla, laserhoidoilla tai ihon kemiallisilla kuorinnoilla. Myös ihon päivittäinen perushoito on tärkeää. Syvempiin ilmejuonteisiin voidaan käyttää botuliinihoitoja ja/tai täyteainehoitoja. Täyteainehoitoja voidaan käyttää paikallisesti myös jonkin tietyn alueen massaa lisäämään. Ikääntyneen ihon kirjavuutta voidaan aiheuttajasyystä riippuen hoitaa muun muassa kuorinnoilla, paikallishoidoilla sekä laserhoidolla.

Muut esteettiset hoidot:

  • Hionnat
  • Neulaushoidot
  • Pistoshoidot:
  • Täyteaineet
  • Botuliinitoksiini
  • Plastiikkakirurgiset hoidot

Lue lisää:
Plastiikkakirurgia ja esteettiset hoidot, milloin plastikkakirurgille, lääketieteellinen neulaushoito sekä pistoshoidot.

Asiantuntijat ja toimipisteet

Pekka Autio
DOS, ihotautien erikoislääkäri
Viktoria Danielsson
Ihotautien ja allergologian erikoislääkäri
Håkan Granlund
Ihotautien erikoislääkäri
9.5
Anna Haahtela
Ihotautien ja allergologian erikoislääkäri
9.8