Magneettikuvaukset missä vain - kiertävä magneettirekka

Mehiläisen kaksi magneettirekkaa ovat kulkeneet Suomessa reilun kahden vuoden ajan paikkakunnalta toiselle. Magneettirekassa työskentelee sekä röntgenhoitajia että magneettitutkimuksiin erikoistuneita lääkäreitä, radiologeja. Ammattitaitoiset osaajat huolehtivat, että jokaisen asiakkaan kuvaukset sujuvat hyvin ja kuvat ovat laadultaan huipputasoa.

Magneettikuvauksessa saadaan vahvan magneettikentän ja radioaaltoimpulssien avulla tarkkoja anatomisia kuvia tutkittavasta alueesta. Tutkimus on potilaalle vaaraton ja kivuton, eikä tutkimuksessa käytetä säteilyä. Tutkimus kestää noin 45 minuuttia, ja sen aikana tulee olla liikkumatta kuvien hyvän laadun varmistamiseksi.

Magneettitutkimuksella voidaan tutkia

  • pään
  • nivelten ja raajojen
  • kaula-, rinta- ja lannerangan
  • keuhkojen, rintojen, vatsan ja lantion aluetta.

Joissakin tutkimuksissa käytetään niveleen ruiskutettavaa varjoainetta mahdollisten tutkittavassa kohteessa olevien muutosten selvittämiseksi. Tutkimus on potilaalle vaaraton ja kivuton. Lisäksi voidaan tutkia aivojen verisuonia ilman varjoainetta ja muut verisuonet varjoaineella.

Radiologian eri erityisaloihin perehtyneet radiologian erikoislääkärit lausuvat eli tarkastavat ja analysoivat, magneettitutkimuksissa otetut kuvat. Tällä taataan kuvien paras mahdollinen tulkinta ja paras jatkohoito. Mehiläisessä on käytössä oma valtakunnallinen potilastietojärjestelmä, jonka kautta kuvat ja radiologien lausunnot välittyvät nopeasti asiakasta hoitaville lääkäreille.

Mehiläisen magneettirekka mahdollistaa magneettitutkimukset missä vain, nopeasti ja erittäin korkealaatuisesti.

Katso magneettirekan paikkakunnat ja aikataulut

 

 

Lisää aiheesta