3D-Kartiokeilatutkimukset

Kartiokeila-TT (KKTT, mikro-tt) -tutkimuksella saadaan kuvatun alueen anatomiset rakenteet tarkasteltavaksi kolmiulotteisena. Tällöin koko kuvausalueen luiset rakenteet ovat tulkittavissa yksityiskohtaisesti. KKTT-tutkimuksella saadaan leukojen alueelta kuvattua tarkasti sylinterimäinen kuva-ala, jonka kokoa voidaan muuttaa.

Useimmiten kuvataan pienin mahdollinen kuva-ala, jolla kuitenkin kyetään ratkaisemaan kyseessä oleva hammashoidollinen ongelma. Tämä pienentää potilaaseen kohdistuvaa sädeannosta (KKTT-tutkimus on säderasituksiltaan perinteistä TT-tutkimusta paljon matalampi ja kuvaustapahtuma on nopeampi). KKTT-tutkimus on käyttökelpoinen monissa hammaslääketieteen indikaatioissa.

Implanttikirurgia

KKTT-tutkimuksella kyetään tarkasti määrittämään leukaluun määrä ja muoto implantoitavalla alueella. Myös luusiirteiden luutumista ja mahdollisia implantin virheasentoja on mahdollista arvioida KKTT-tutkimuksesta. KKTT-tutkimus on tärkeä tuki hammasimplanttihoidon suunnittelussa ja operaation toteutuksessa.

Viisaudenhammaskirurgia

Viisaudenhampaiden juurten anatomia ja niiden suhde esimerkiksi hermokanavaan on selvitettävissä KKTT-kuvauksen avulla. Tällä voidaan helpottaa viisaudenhammasleikkauksen suunnittelua ennakoimalla mahdollisia hankaluuksia leikkauksen aikana. Tämä lisää leikkauksen turvallisuutta.

Puhkeamattomat hampaat

Puhkeamattomien hampaiden sijainti hammaskaarella ja suhde muihin hampaisiin voidaan arvioida luotettavasti KKTT-tutkimuksella.

Fokustutkimukset

Epäselvissä infektiotilanteissa varsinkin ylähampaiden juurten kärkialueiden tila on luotettavammin arvioitavissa KKTT-tutkimuksella verrattuna perinteisiin kuvantamismenetelmiin.

Hammasperäiset kystat ja kasvaimet

Kudosmuutoksen koko ja suhde ympäröiviin rakenteisiin kyetään tarkasti arvioimaan KKTT-tutkimuksella, mikä auttaa kirurgisen operaation suunnittelussa ja diagnoosin rakentamisessa.

Juurihoidot/Endodontia

KKTT-tutkimuksella voidaan selvittää hampaaseen liittyviä tulehdusmuutoksia ja juurikanavien muotoa. Tämä on joskus tarpeen haastavan anatomian omaavissa hampaissa tai hoitoresistenteissä hammastulehduksissa. Myös esimerkiksi monijuurisen hampaan juurenpääleikkauksen suunnittelussa voidaan KKTT-tutkimuksesta saada apua. KKTT-tutkimuksella voidaan myös havaita luotettavasti juurten muut poikkeavat muutokset.

Lue myös: Juurihoito

Leukanivelet/Kondyylit

Leukanivelten luisten rakenteiden arviointi on mahdollista KKTT-tutkimuksella.

Lähettäville hammaslääkäreille

Helsingin Stoman, Vantaan Tikkurilan, Espoon Tapiolan, Oulun Kauppurienkadun, Jyväskylän, Lahden, Porin, Turun Tomodentin ja NEO:n, Tampereen Finlaysonin sekä Rovaniemen vastaanottomme tarjoavat KKTT-tutkimuksia.

Kun potilaasi hoito vaatii erikoishammaslääkärin hoitoa, voit lähettää hänet protetiikka- ja purentafysiologin, suu- ja leukakirurgin, iensairauksien erikoishammaslääkärin tai juurihoito-spesialistimme vastaanotolle. Palautamme lähetepotilaat sinulle takaisin jatko- ja ylläpitohoitoon. Halutessasi käymme kanssasi myös potilaan hoitosuunnitelman läpi.

Käytössämme on lisäksi 3D KKTT-laite, joten saat meiltä myös KKTT-kuvat lausuntoineen. Kuvaukset tapahtuvat ajanvarauksella. Voit tulostaa KKTT-kuvalähetteen potilaalle ja lähettää vastaanottojen sähköpostiosoitteisiin.