Yleisimmät kysymykset yrittäjän työterveyspalveluista

1. Olen yrittäjä, voinko kuulua työterveyspalvelun piiriin?

Kyllä, yrittäjäksi katsotaan henkilö,

  • joka maksaa yrittäjäeläkettä (YEL tai MYEL)
  • jonka työskentely ei tapahdu työ- tai virkasuhteessa
  • joka on iältään 18–67-vuotias

2. Mitä hyödyn, jos teen sopimuksen yrittäjän työterveyspalvelusta?

Toiminnan tavoitteena on yrittäjän terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen, työkyvyn säilyttäminen sekä sairauksien varhainen toteaminen ja nopea hoito. Saat henkilökohtaista opastusta ja neuvontaa terveyteen ja hyvinvointiin liittyvissä asioissa sinulle nimettyjen vastuuhenkilöiden kautta. Kannustamme sinua hoitamaan terveyttäsi ja pyrimme löytämään sinulle sopivia terveyden ja työkyvyn toimintamalleja. Pääset nopeasti hoitoon ja saat sairaanhoitopalvelut kattavasti ja kustannustehokkaasti. Vain solmimalla sopimuksen yrittäjän työterveyspalvelusta hyödyt myös Kelan korvauksista.

3. Mitä saan vuosimaksulla?

Yrittäjän työterveyspalvelun vuosimaksu (v. 2021) on 185,10 euroa, jolla saat:

  • sinulle nimetyn työterveyslääkärin ja -hoitajan
  • hyvinvointikeskustelun, jonka yhteydessä seurataan tehtyä terveyssuunnitelmaa
  • vastaanottokäyntien toimistomaksut
  • kutsut määräaikais- ja seurantatarkastuksiin
  • Kela-korvaukset vähennettynä laskusta suorakorvausmenettelyllä tai esitäytetyn Kela-korvaushakemuksen kuukausittain
  • uutiskirjeet ja terveysneuvontamateriaalin

Sopimukseen kuuluu lisäksi Mehiläisen Digiklinikan ja etäpalveluiden käyttö erillisen veloituksen mukaan. Lue lisää Digiklinikasta ja sen käytöstä.

4. Voivatko perheenjäsenet sisältyä sopimukseen?

Eivät voi. Jos perheenjäsenesi ovat työsuhteessa yritykseesi, voit tehdä pienyrityssopimuksen Mehiläisen kanssa. Kela määrittelee jokaiselle YEL/MYEL-eläkettä maksavalle yrittäjälle henkilökohtaiset maksimimäärät työterveyshuollon korvauksille.

5. Mihin sitoudun sopimuksen tehtyäni?

Kutsumme sinut joka kolmas vuosi terveystarkastukseen (1 h), jonka pohjalta laadimme henkilökohtaisen työterveyssuunnitelman. Terveystarkastuksen yhteydessä päivitämme myös toimintasuunnitelman (0,5 h). Työpaikkaselvitys viiden vuoden välein on edellytys Kelan työterveyshuollon kustannusten korvauksille. Toimintasuunnitelman lisäksi tehdään työpaikkaselvitys erillisen veloituksen mukaan. Terveystarkastuksen hinta on 278 euroa ja se tehdään joka 3. vuosi yrittäjän työkyvyn ylläpitämiseksi. Terveystarkastus tehdään ensimmäisen kerran asiakkuuden alkaessa.

Lisää aiheesta