Maatalousyrittäjän työterveys

Mehiläisen työterveys on luotettava kumppani maatalousyrittäjän työkyvyn ja hyvinvoinnin ylläpitämiseen. Mehiläisessä Maatalousyrittäjän työterveyspalvelut ovat laajenemassa ja palveluita on saatavilla jatkossa valtakunnallisesti. Työterveys tuntee maatalouden altisteet ja niiden terveydelliset merkitykset. Erityisesti maatalousyrittäjien alttius tuki- ja liikuntaelinsairauksille, työn sitovuus sekä henkinen kuormittavuus otetaan huomioon yhteistyön alusta asti.

Toiminta perustuu ennaltaehkäisevään toimintaan, jossa terveystarkastukset laboratoriokokeineen, toiminnan suunnittelu ja tilakäynnit toistuvat säännöllisesti. Työterveyden kautta pääset myös kuntoutukseen, jos työkykysi on uhattuna tai se on jo alentunut. Tarvittaessa saat neuvontaa ja ohjausta esimerkiksi uneen, ravintoon tai ensiapuvalmiuteen liittyvissä asioissa. Oman fyysisen ja psyykkisen kokonaiskuormituksen ja palautumisen tasoa voidaan mitata lisäpalveluna saatavan Mehiläisen hyvinvointianalyysin avulla.

Maatalousyrittäjän työterveyspalveluun sisältyy kattavat ja monipuoliset sairaanhoidon palvelut kaikissa Mehiläisen toimipisteissä valtakunnallisesti. Ne takaavat sinulle aina tarvitsemasi tuen ja nopean hoitoon pääsyn, myös asioimista helpottavat digitaaliset palvelut ovat käytössäsi.

Tee työterveyssopimus tai jätä yhteydenottopyyntö 

Pyydä tarjous

Maatalouteen perehtyneet asiantuntijat käytössäsi

Työterveyshoitajamme ovat perehtyneet maatalouden erityispiirteisiin. Mehiläisen oman maatalouden asiantuntijan osaaminen on työterveyshoitajien käytettävissä. Tilakäynneillä on mukana ProAgrian asiantuntijoita, joilla on hallussaan myös ajantasainen maataloustieto. Tilakäyntien jaksotus on suunniteltu nykyaikaisten maatilojen tarpeisiin.

Mehiläisen työterveys on aktiivinen verkostoituja. Olemme Melan Välitä Viljelijästä -verkoston jäsen. Käytämme myös Työterveyslaitoksen neuvontaa ja koulutusta pysyäksemme työterveyshuollon eturintamassa. Teemme jatkuvasti yhteistyötä myös muiden maataloutta lähellä olevien yritysten ja yhteisöjen kanssa.

Välitä Viljelijästä verkosto

Työnantajan vastuu

Toimiessasi työnantajana, sinun on järjestettävä työterveyspalvelut kaikille työntekijöillesi. Vastuu maatilasi työturvallisuudesta on työnantajana sinulla, mutta voit hyödyntää työterveyden asiantuntemusta työolojen riskikohteiden kartoituksessa. Mehiläinen tarjoaa modernit työterveyden palvelut, joiden avulla saat kokonaisvaltaista tukea työntekijöittesi työkykyyn, hyvinvointiin ja jaksamiseen.

Lisätietoja:

Reijo Talsi reijo.talsi@mehilainen.fi