Tule kuntoon -kurssilta helpotusta liikuntaelinvaivoihin

Tule kuntoon -kurssi auttaa työntekijää toimimaan ja pärjäämään työssään liikuntaelinvaivoista huolimatta, mikä on sekä työntekijälle että työnantajalle parempi vaihtoehto kuin toistuvat sairauspoissaolot.

Tule kuntoon -kurssi täyttää kuntoremonttikurssille asetetut vaatimukset ja on siten Kelan tukemaa varhaiskuntoutusta. Edellytys kuntoremontin järjestämiselle on, että työnantaja osallistuu kurssin kustannuksiin. Jotta kuntoutuksesta olisi todellista hyötyä myös työssä pärjäämiselle, työterveyspalveluiden ja kuntoutuslaitoksen yhteistyötä on tiivistetty ennakkoluulottomasti. Kuntoutukseen osallistuvat työntekijät valitaan työnantajan kanssa erikseen tarkennettavien kriteerien pohjalta. Tule kuntoon -kurssi voi olla myös osa yrityksen ikäohjelmaa.

Kuntoutus alkaa toimintakyvyn kartoituksella yritykselle nimetyn työfysioterapeutin vastaanotolla. Kiipulan ensimmäisen, kolmipäiväisen kuntoutuskurssin jälkeen yhteistyö työfysioterapeutin kanssa jatkuu työn sujumisen kartoituksella. Toisen, kaksipäiväisen kurssin jälkeen kuntoutuja pohtii esimiehensä kanssa ratkaisuja työnteon haasteisiin. Kolmannen, kaksipäiväisen kurssin jälkeen kuntoutujan apuna on työfysioterapeutti, joka seuraa toimenpiteiden vaikutuksia ja auttaa hyödyntämään kuntoutuksessa saatuja oppeja.

Kiipula sijaitsee lähellä Hämeenlinnaa, Turengissa. Siellä kuntoutuksesta vastaa moniammatillinen tiimi, joka pureutuu yhdessä kuntoutujien kanssa liikuntaelinvaivojen syihin, ennaltaehkäisyyn, itsensä hoitamiseen ja kunnon kohentamiseen. Kurssin aikana Mehiläisen työfysioterapeutti ja Kiipulan asiantuntijat tekevät tiiviisti yhteistyötä ja etsivät ratkaisuja sekä oireisiin että työssä jatkamiseen.

Lisätietoja Mehiläisen Tule kuntoon -mallista saatte teille nimetyltä työfysioterapeutilta.

Kiipulan kanssa yhteistyössä järjestettävistä Tule kuntoon -kursseista lisätietoja antavat
Mehiläisessä työfysioterapian kehittämispäällikkö Raili Vartiainen, raili.vartiainen(at)mehilainen.fi, p. 040 838 1106
ja Kiipulassa työfysioterapeutti Johanna Taruma, johanna.taruma(at)kiipula.fi, p. 050 420 4251.

Asiantuntijat ja toimipisteet

Susanna Aalto
Työfysioterapeutti
Simo Aarnio
Työterveyshuollon erikoislääkäri
9.5
Jonna Ahlroth
Työterveyspsykologi
Ansa Ahola
Työterveyshoitaja
9.6

Lisää aiheesta