Maitland-fysioterapia

Maitland-fysioterapia on ortopedisen manuaalisen terapian (OMT) menetelmä. Maitland-fysioterapeutit ovat suorittaneet laajan erikoistumiskoulutuksen fysioterapian peruskoulutuksen lisäksi.

Mobilisaatio ja manipulaatio osana hoitoa

Maitland-fysioterapeutin erikoistumisopinnot mahdollistavat erilaisten mobilisisaatio- ja manipulaatiotekniikoiden käyttämisen osana hoitoa. Mobilisaatiolla tarkoitetaan nivelsiteitä ja nivelkapseleita venyttävää liikehoitoa. Liikehoidolla pyritään lisäämään nivelten liikkumista. Manipulaatiohoidossa nivel viedään passiivisesti ääriasentoon ja siihen kohdistetaan suora tai vipuvarren välityksellä epäsuora voimaimpulssi.

Manipulaatiohoito on nivelten liikutteluun perustuvaa hoitoa ja sitä käytetään esimerkiksi nikama- tai nivellukkojen avaamiseen. Manipulaatiohoitoa kutsutaan toisinaan kansankielellä niksautushoidoksi.

Maitland-fysioterapia ei kuitenkaan ole pelkkää mobilisaatio- tai manipulaatiohoidon antamista. Maitland-fysioterapiassa, kuten fysioterapiassa ylipäätään, keskitytään monipuolisesti hyvinvoinnin sekä fyysisen toimintakyvyn arviointiin ja kehittämiseen.

Tutustu Mehiläisen maitland-fysioterapeutteihin.

Asiantuntijat ja toimipisteet

Jukka Aho
OMT-Fysioterapeutti
9.4
Antti Aitasalo
Työfysioterapeutti, fysioterapeutti
9.8
Christoffer Andersson
OMT-fysioterapeutti
9.6
Jari Anttila
Fysioterapeutti, OMT
9.5

Lisää aiheesta