Fysioterapia ennen ja jälkeen leikkauksen

Fysioterapia ennen leikkausta valmistaa potilaan kuntoutusprosessiin ja leikkauksen jälkeinen fysioterapia sekä omatoiminen harjoittelu edistävät toipumista ja toimintakyvyn palautumista.

Leikkaukseen liittyvä fysioterapia tiiviisti

 • Ennen leikkausta fysioterapeutin vastaanotolla potilaan kanssa käydään läpi tulevaa ja valmistellaan leikkauksen jälkeiseen kuntoutukseen.
 • Leikkauksen jälkeisellä fysioterapialla ja omatoimisella harjoittelulla on merkittävä rooli toipumisessa ja toimintakyvyn palautumisessa.
 • Fysioterapeuttimme ovat kokeneita kuntoutuksen asiantuntijoita, jotka tarjoavat yksilöllistä apua. Varaa aika fysioterapeutin vastaanotolle.

Palvelut

Leikkausta edeltävällä fysioterapeutin vastaanotolla käydään läpi tulevaa ja valmistellaan leikkauksen jälkeiseen kuntoutukseen.

Varaa aika fysioterapeutin vastaanotolle (polvi)

Preoperatiivisella tapaamisella tai yhteydenotolla, jossa potilaan kanssa käydään läpi tulevaa ja valmistellaan leikkauksen jälkeiseen prosessiin.

Varaa aika fysioterapeutin vastaanotolle (yläraajat)

Leikkauksen jälkeisellä fysioterapialla on suuri merkitys leikkauksesta kuntoutumisen kannalta ja toimintakyvyn palautumisessa normaaliksi.

Varaa aika fysioterapeutille

Fysioterapia ennen leikkausta

Leikkauksen jälkeinen fysioterapia käynnistyy usein jo ennen leikkausta fysioterapeutin preoperatiivisella tapaamisella tai yhteydenotolla, jossa potilaan kanssa käydään läpi tulevaa ja valmistellaan leikkauksen jälkeiseen prosessiin.

Käynnin tavoitteena on sitouttaa ja motivoida asiakasta tulevaan kuntoutusprosessiin sekä selkeyttää kuntoutukseen liittyviä ja kuntoutumisen kannalta oleellisia asioita.

Preoperatiivisella käynnillä käydään läpi:

 • Välittömästi leikkauksen jälkeen käynnistettäviä harjoitteita, harjoitellaan esim. kyynärsauvakävely teoriassa ja käytännössä.
 • Kartoitetaan sen hetkistä toimintakykyä, joka myös helpottaa kuntoutuksen suunnittelua fysioterapeutin ja lääkärin näkökulmasta.

Fysioterapia ennen leikkausta – miksi se on kannattavaa?

Fysioterapia ennen leikkausta nopeuttaa leikkauksesta toipumista ja lisää tietoa siitä, kuinka liikkuminen ja liikuttaminen on turvallista toipumisen aikana. Tämän vuoksi fysioterapia ennen leikkausta on hyödyllistä iästä riippumatta kaikille, joille tehdään tuki- tai liikuntaelin operaatio, kuten lonkka-, polvi-, selkä- tai olkapääleikkaus. Mitä vaativampi leikkaus, sen tärkeämpi leikkausta edeltävä fysioterapia on.

Milloin tulla fysioterapiaan ennen leikkausta?

Joillekin asiakkaille riittää pelkkä neuvonta, kun taas toiset tarvitsevat yksilöllisen ohjelman liikeratojen tai voiman lisäämiseen ennen leikkausta. Tämän vuoksi fysioterapiaan ennen leikkausta kannattaa tulla hyvissä ajoin, mieluiten 8–2 viikkoa ennen operaatiota, jotta ehditään kartoittaa asiakkaan tarpeet ja valmistautua riittävästi leikkaukseen. Kuntoutuksen kesto on usein 1–3 kertaa ja voi jakautua useammalle kuukaudelle.

Varaa aika fysioterapiaan

Fysioterapia leikkauksen jälkeen

Postoperatiivisella fysioterapialla tarkoitetaan leikkauksen jälkeistä kuntoutusta. Tällä on suuri merkitys leikkauksesta kuntoutumisen kannalta ja toimintakyvyn palautumisessa normaaliksi. Leikkauksen jälkeisessä fysioterapiassa varmistetaan, että toipuminen etenee oikeassa tahdissa lääkärin ohjeiden mukaisesti.

Fysioterapiasta on merkittävä hyöty erityisesti, kun potilaalle on suoritettu:

Leikkauksen jälkeisen fysioterapian hyödyt

Fysioterapia leikkauksen jälkeen nopeuttaa merkittävästi toipumista leikkauksen jälkeen, etenkin kun hoito aloitetaan välittömästi tapaturman tai operaation jälkeen. Tämän vuoksi leikkauksen jälkeistä fysioterapiaa voi suositella kaikille.

Fysioterapeuteilla on vankka osaaminen ja ymmärrys kudosten paranemismekanismeista sekä aikatauluista. Fysioterapeutti osaa ohjata asiakasta turvallisessa liikkumisessa ja liikkeelle lähtemisessä.

Fysioterapeutin tekemä yksilöllinen kuntoutussuunnitelma

Kuntoutussuunnitelma on aina yksilöllinen ja sen laatimisessa fysioterapeuttimme tekevät yhteistyötä leikkaavan lääkärin kanssa. Leikkauksen jälkeisessä fysioterapiassa seurataan, että kuntoutuminen etenee normaalissa aikataulussa ja ollaan tarvittaessa ajoissa lääkäriin yhteydessä, jos kuntoutumisessa ilmenee haasteita.

Omatoiminen harjoittelu tärkeä osa kuntoutumista

Kuntoutuksen onnistumisen ja tavoitteisiin pääsemisen kannalta fysioterapiakäyntien välillä tapahtuva omatoiminen harjoittelu on erittäin tärkeää. Harjoittelun vaikutukset eivät näy välittömästi vaan kehitystä tapahtuu pitkäjänteisen ja kärsivällisen harjoittelun tuloksena.

Kuntoutuksen etenemistä seurataan erilaisilla testeillä ja mittareilla, pyrkimyksenä on varmistaa kuntoutumisen eteneminen toivotulla tavalla. Postoperatiivisen fysioterapian ensisijaisena tavoitteena on palauttaa yksilöllisesti jokaisen potilaan fyysinen toiminta- ja työkyky riittävälle tasolle.

Lue lisää terapeuttisesta harjoittelusta

Fysios Mehiläisen fysioterapeutit – kuntoutuksen asiantuntijoita

Fysioterapeuttimme ovat kokeneita ja kouluttautuneita kuntoutuksen asiantuntijoita. Useat heistä ovat lisäksi erikoistuneet tiettyihin vaivoihin tai terapioihin.

Tutustu fysioterapeuttiemme erikoisosaamiseen verkkoajanvarauksen asiantuntijakuvauksista.

Meiltä saat aina yksilöllisen avun ongelmaasi. Tarvittaessa teemme yhteistyötä myös muiden Mehiläisen ammattilaisten kanssa, ja ohjaamme sinut esimerkiksi lääkäriin, jos tilanne sitä vaatii.

Fysioterapia ennen ja jälkeen leikkauksen – hinta ei este hoidolle

Fysioterapiaan voit tulla suoraan, eli et tarvitse lääkärin lähetettä.

Tutustu hinnastoomme sekä joustaviin maksutapoihimme, joiden ansiosta voit pitää huolta hyvinvoinnistasi yllättävissäkin tilanteissa.

Jos olet vakuutus- tai työterveysasiakas, tarkistathan lähetteen tarpeen vakuutusyhtiöstäsi tai työterveydestäsi.

Tutustu maksutapoihimme

Hinnasto ja maksaminen

Huomioi hinnastossa
Hinta per käynti
PalveluHinta-arvio
Fysioterapiakäynti
30 min

Varaa aika fysioterapeutille

Hinnat 46.15113.15 €, ilman Kela-korvausta 46.15113.15 €
alk. 46.15 €
Ilman Kela-korvausta
alk. 46.15 €
Fysioterapiakäynti
45 min

Varaa aika fysioterapeutille

Hinnat 59.15128.15 €, ilman Kela-korvausta 59.15128.15 €
alk. 59.15 €
Ilman Kela-korvausta
alk. 59.15 €
Fysioterapiakäynti
60 min

Varaa aika fysioterapeutille

Hinnat 66.15159.15 €, ilman Kela-korvausta 66.15159.15 €
alk. 66.15 €
Ilman Kela-korvausta
alk. 66.15 €
OMT-fysioterapiakäynti
30 min

Varaa aika OMT-fysioterapeutille

Hinnat 61.15113.15 €, ilman Kela-korvausta 61.15113.15 €
alk. 61.15 €
Ilman Kela-korvausta
alk. 61.15 €
OMT-fysioterapiakäynti
45 min

Varaa aika OMT-fysioterapeutille

Hinnat 62.15134.15 €, ilman Kela-korvausta 62.15134.15 €
alk. 62.15 €
Ilman Kela-korvausta
alk. 62.15 €
OMT-fysioterapiakäynti
60 min

Varaa aika OMT-fysioterapeutille

Hinnat 88.15170.15 €, ilman Kela-korvausta 88.15170.15 €
alk. 88.15 €
Ilman Kela-korvausta
alk. 88.15 €

Usein kysyttyä fysioterapiasta ennen ja jälkeen leikkauksen

Preoperatiivinen fysioterapia on ennen leikkausta tapahtuvaa fysioterapiaa. Fysioterapeutin vastaanotolla ennen leikkausta valmistellaan asiakasta tulevaan leikkaukseen ja käydään läpi muun muassa tulevia harjoitteita sekä toimintakykyä.

Preoperatiivisella käynnillä käydään läpi:

 • Välittömästi leikkauksen jälkeen käynnistettäviä harjoitteita, harjoitellaan esim. kyynärsauvakävely teoriassa ja käytännössä.
 • Kartoitetaan sen hetkistä toimintakykyä, joka myös helpottaa kuntoutuksen suunnittelua fysioterapeutin ja lääkärin näkökulmasta.

Fysioterapia ennen leikkausta on hyödyllistä iästä riippumatta kaikille, joille tehdään tuki- tai liikuntaelin operaatio, kuten lonkka-, polvi-, selkä- tai olkapääleikkaus. Mitä vaativampi leikkaus, sen tärkeämpi leikkausta edeltävä fysioterapia on.

Fysioterapiaan ennen leikkausta kannattaa tulla hyvissä ajoin, mieluiten 8–2 viikkoa ennen operaatiota, jotta ehditään kartoittaa asiakkaan tarpeet ja valmistautua riittävästi leikkaukseen. Kuntoutuksen kesto on usein 1–3 kertaa ja voi jakautua useammalle kuukaudelle.

Postoperatiivisella fysioterapialla tarkoitetaan leikkauksen jälkeistä kuntoutusta. Tällä on suuri merkitys leikkauksesta kuntoutumisen kannalta ja toimintakyvyn palautumisessa normaaliksi.

Leikkauksen jälkeisessä fysioterapiassa varmistetaan, että toipuminen etenee oikeassa tahdissa lääkärin ohjeiden mukaisesti. Fysioterapia leikkauksen jälkeen nopeuttaa merkittävästi toipumista leikkauksen jälkeen etenkin, kun hoito aloitetaan välittömästi tapaturman tai operaation jälkeen.

Kuntoutuksen onnistumisen ja tavoitteisiin pääsemisen kannalta fysioterapiakäyntien välillä tapahtuva omatoiminen harjoittelu on erittäin tärkeää. Kuntoutuksen vaikutukset eivät näy välittömästi vaan kehitystä tapahtuu pitkäjänteisen ja kärsivällisen omatoimisen harjoittelun tuloksena.

Toimipisteet

 • Fysios Mehiläinen Helsinki Forum Kukontori
  Fysioterapiaklinikka
  Yrjönkatu 23 B, Helsinki
 • Mehiläinen Hyvinkää
  Lääkärikeskus, Työterveysasema
  Hämeenkatu 9, Hyvinkää
  Avoinna
 • Mehiläinen Kokkola
  Lääkärikeskus, Työterveysasema
  Rantakatu 2 B, Kokkola
  Avoinna
 • Mehiläinen Espoo Matinkylä
  Lääkärikeskus, Työterveysasema, Fysioterapiaklinikka
  Piispanportti 10 A, 3. krs, Espoo
  Suljettu
 • Katso lähin toimipiste

  Asiantuntijat

  Fysioterapeutti
  Fysioterapeutti
  Fysioterapeutti
  OMT-fysioterapeutti
  Katso muut asiantuntijat