Yrittäjän työterveys

Terveys on urasi tärkein investointi. Sinun hyvinvointisi on yrityksesi toiminnalle ja menestykselle elintärkeää – muistathan siis huolehtia itsestäsi.

Mehiläisen yrittäjän työterveyspalvelu on suunniteltu yrittäjien ehdoilla. Terveyden, hyvinvoinnin ja jaksamisen ympärille keskittyvät palvelut antavat eväitä energiseen työelämään ja auttavat yrittäjää huolehtimaan työkyvystään ennakoivasti.

Mehiläisessä on myös maatalousyrittäjän työterveyspalveluita saatavilla kattavasti ympäri Suomen ja työterveydenammattilaisemme tuntevat maatalouden altisteet ja niiden terveydelliset merkitykset. Tutustu maatalousyrittäjän työterveyspalveluihin

Yrittäjän työterveyssopimus

Yrittäjän työterveyssopimus on kattava ja kokonaisvaltaista terveyttä tukeva palvelu, jolla saat:

 • sinulle nimetyn työterveyslääkärin ja -hoitajan
 • käyttöösi myös muut työterveyden ammattihenkilöt kuten työfysioterapeutti, työterveyspsykologi ja työvalmentaja
 • mahdollisuuden asioida tarvittaessa myös suoraan erikoislääkärillä ilman lähetettä
 • vastaanottokäyntien poliklinikkamaksut veloituksetta
 • sairaanhoidon osalta käyttöösi kaikki Mehiläisen toimipisteet valtakunnallisesti
 • käyttöösi myös eri etävastaanottokanavat sekä OmaMehiläisen Digiklinikan
 • kutsut säännöllisiin terveystarkastuksiin, joiden sisältö määritellään yhdessä
 • hyötyä työterveyshuollon Kela-korvauksista
 • uutiskirjeet ja terveysneuvontamateriaalin

Monipuoliset työterveyden palvelut yrittäjälle

Työterveyssopimukseen kuuluu laaja sairaanhoitopaketti, joka kattaa esimerkiksi käynnit yleis- ja erikoislääkärillä, magneettitutkimukset, rokotukset, rajoittamattomat tutkimukset sekä leikkaustoimenpiteet. Sairaanhoidon palvelut ja tutkimukset veloitetaan käytön mukaan. Tutustu Mehiläisen Työelämäpalveluiden hinnastoon

Saat veloituksetta käyttöösi OmaMehiläinen-palvelun, jonka kautta voit helposti asioida ja hoitaa työterveyteen liittyviä asioita. Työterveys-välilehdeltä löydät oman työterveystiimisi yhteystiedot ja voit lähettää viestin tai varata ajan työterveyden asiantuntijalle. Palvelun kautta saat käyttöösi laajat videokirjastosisällöt eri aihealueisiin kuten stressiin, uneen, mielen hyvinvointiin, liikunnan ja aktiivisuuden lisäämiseen ja alkoholin käytön vähentämiseen.

Yrittäjälle voidaan lisätä myös suun terveyden palvelut. Hammashoidon kohtuulliset kustannukset voivat olla yritykselle 100 % verovähennyskelpoinen kulu ja yrittäjälle veroton etuus. Palvelusta sovitaan aina yrityskohtaisesti.

Yrittäjän terveystarkastus tukee terveyttäsi

Terveystarkastuksessa saat tärkeää tietoa terveydentilastasi sekä neuvoja terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitämiseen. Mehiläisen työterveyshoitaja kartoittaa terveydentilasi haastattelemalla sinua ja suorittamalla tarvittavat tutkimukset. Tarkastuksen sisältö määräytyy yksilöllisesti terveydentilasi sekä työkuormitus- ja altistustekijöiden perusteella.

Terveystarkastuksen yhteydessä sinulle tehdään henkilökohtainen työterveyssuunnitelma. Suunnitelmassa huomioidaan aina oma arviosi terveydentilastasi ja mahdollisuuksistasi toteuttaa tarvittavia muutoksia työssäsi ja terveyskäyttäytymisessäsi. Terveystarkastus tehdään ensimmäisen kerran asiakkuuden alkaessa ja sen jälkeen kolmen vuoden välein.

Mehiläisellä on myös tarjota monipuolisia hyvinvointipalveluita, kuten:

 • Sydämen sykevariaatiomittaukseen perustuva Firstbeat-hyvinvointianalyysi mittaa työn aiheuttamaa fyysistä ja psyykkistä kuormittumista sekä kuormituksesta palautumista. Tulosten perusteella voidaan vaikuttaa työstä aiheutuvaan stressiin ja siitä palautumiseen.
 • Fyysisen kunnon testi tehdään työfysioterapeutin avustuksella. Laajaan testikokonaisuuteen kuuluvat muun muassa kehon koostumuksen ja liikkuvuuden mittaukset, polkupyöräergometritesti sekä tasapaino- ja lihaskuntotestit. Tulosten pohjalta tehty jatkosuunnitelma edistää työssä jaksamista ja antaa lisää energiaa arkeen.

Lue lisää:

Mehiläisen työhyvinvoinnin palvelukauppa

Kela tukee yrittäjää työterveyspalveluiden kustannuksissa

Kela korvaa yrittäjän työterveyspalveluiden kustannuksista jopa 50–60 prosenttia enimmäiskorvausmääriin asti. Voimassa oleva työpaikkaselvitys ja toimintasuunnitelma ovat edellytys Kelan työterveyshuollon kustannusten korvauksille. Korvausten piiriin eivät kuulu mm. työhyvinvointipalvelut. Yrittäjänä voit antaa suostumuksen suorakorvausmenettelyyn eli Kelan tilitysmenettelyyn, jolloin Mehiläinen laskuttaa kustannuksista vain sen osuuden, josta Kela ei maksa korvausta. Lue lisää Kelan sivuilta 

YEL- ja MYEL-vakuutetut yrittäjät voivat hakea sairauspäivärahaa Kelasta. Sairauspäiväraha määräytyy YEL- tai MYEL-työtulon mukaan. Myös sellaiset yrittäjät, jotka eivät ole velvollisia ottamaan YEL- tai MYEL-vakuutusta, voivat saada sairauspäivärahaa Kelasta. Jos yrittäjällä on sopimus työterveyshuollosta, hänellä on käytössään vastaavat työterveyshuollon palvelut kuin palkansaajilla.

Pyydä tarjous tai tee sopimus verkossa

Lisää aiheesta