Yrittäjän työterveys

Terveys on urasi tärkein investointi. Sinun hyvinvointisi on yrityksesi toiminnalle ja menestykselle elintärkeää – muistathan siis huolehtia itsestäsi.

Mehiläisen yrittäjän työterveyspalvelu on suunniteltu yrittäjien ehdoilla. Terveyden, hyvinvoinnin ja jaksamisen ympärille keskittyvät palvelut antavat eväitä energiseen työelämään ja auttavat yrittäjää huolehtimaan työkyvystään ennakoivasti.

Mehiläisessä on myös maatalousyrittäjän työterveyspalveluita saatavilla kattavasti ympäri Suomen ja työterveydenammattilaisemme tuntevat maatalouden altisteet ja niiden terveydelliset merkitykset. Tutustu maatalousyrittäjän työterveyspalveluihin

Käytössäsi työterveyslääkäri ja työterveyshoitaja

Yrittäjän työterveyspalvelun vuosimaksu (v. 2021) on 185,10 euroa, jolla saat:

  • sinulle nimetyn työterveyslääkärin ja -hoitajan
  • hyvinvointikeskustelun, jonka yhteydessä seurataan tehtyä terveyssuunnitelmaa
  • vastaanottokäyntien toimistomaksut
  • kutsut määräaikais- ja seurantatarkastuksiin
  • Kela-korvaukset vähennettynä laskusta suorakorvausmenettelyllä tai esitäytetyn Kela-korvaushakemuksen kuukausittain
  • uutiskirjeet ja terveysneuvontamateriaalin
Sopimukseen kuuluu lisäksi Mehiläisen Digiklinikan ja etäpalveluiden käyttö erillisen veloituksen mukaan.

Yrittäjän työterveyspalvelu tukee terveyttäsi

Kutsumme sinut joka kolmas vuosi terveystarkastukseen (1 h), jonka pohjalta laadimme sinulle henkilökohtaisen työterveyssuunnitelman. Terveystarkastuksen yhteydessä päivitämme myös toimintasuunnitelman (0,5 h). Työpaikkaselvitys viiden vuoden välein on edellytys Kelan työterveyshuollon kustannusten korvauksille. Terveystarkastuksen hinta on 290 euroa ja se tehdään joka 3. vuosi yrittäjän työkyvyn ylläpitämiseksi. Terveystarkastus tehdään ensimmäisen kerran asiakkuuden alkaessa.

Lue lisää:

Yrittäjän sairastuminen

Monipuoliset palvelut

Yrittäjän työterveyspalveluun kuuluu laaja sairaanhoitopaketti, joka kattaa esimerkiksi leikkaustoimenpiteet, magneettitutkimukset, rokotukset ja rajoittamattomat tutkimukset. Sairaanhoidon palvelut ja tutkimukset veloitetaan käytön mukaan.

Voit täydentää yrittäjän palvelupakettia myös monipuolisilla hyvinvointipalveluilla:

  • Sydämen sykevariaatiomittaukseen perustuva Firstbeat-hyvinvointianalyysi mittaa työn aiheuttamaa fyysistä ja psyykkistä kuormittumista sekä kuormituksesta palautumista. Tulosten perusteella voidaan vaikuttaa työstä aiheutuvaan stressiin ja siitä palautumiseen.
  • Fyysisen kunnon testi tehdään työfysioterapeutin avustuksella. Laajaan testikokonaisuuteen kuuluvat muun muassa kehon koostumuksen ja liikkuvuuden mittaukset, polkupyöräergometritesti sekä tasapaino- ja lihaskuntotestit. Tulosten pohjalta tehty jatkosuunnitelma edistää työssä jaksamista ja antaa lisää energiaa arkeen.

Yrittäjälle voidaan lisätä myös suun terveyden palvelut. Hammashoidon kohtuulliset kustannukset voivat olla yritykselle 100 % verovähennyskelpoinen kulu ja yrittäjälle veroton etuus. Palvelusta sovitaan aina yrityskohtaisesti.

Hyvä tietää ja muistaa

Yrittäjän työterveyssopimukseen kuuluu kattavat sairaanhoidon palvelut. Kela korvaa yrittäjän työterveyspalveluiden kustannuksista jopa 50–60 prosenttia enimmäiskorvausmääriin asti. Voimassa oleva
työpaikkaselvitys ja toimintasuunnitelma ovat edellytys Kelan työterveyshuollon
kustannusten korvauksille. Korvausten piiriin eivät kuulu mm. työhyvinvointipalvelut. Lue lisää Kelan tuesta 

Yrittäjänä voit antaa suostumuksen suorakorvausmenettelyyn eli Kelan tilitysmenettelyyn, jolloin Mehiläinen laskuttaa kustannuksista vain sen osuuden, josta Kela ei maksa korvausta. Tutustu Mehiläisen Työelämäpalveluiden hinnastoon

Pidätämme oikeuden hintojen muutoksiin.

Lisää aiheesta