Uratarina: Jenni Kanerva

Jenni Kanerva”Haluan kehittyä ammattilaisena omassa työssäni ja parantaa jatkuvasti toimintamalleja, joilla voimme vastata asiakkaidemme tarpeisiin ja odotuksiin. Teemme kovasti töitä tiiminä. Olen rohkea enkä pelkää haasteita, pidän tekemisestä – viivyttelemättä ja ilman selittelyjä.”

Lähihoitaja 2007

Valmistuin lähihoitajaksi 2007. Aloitin lähihoitajan työt Kajaanissa yksityisessä palvelukodissa ikääntyneiden parissa, josta siirryin Kuhmoon, Mehiläisen ikääntyneiden palveluiden 12-paikkaiseen yksikköön Tipaskotiin.

Vastuutehtävät yksikössä 2008

Minulla oli monia vastuutehtäviä; ravitsemus, henkilökunnan virkistystoimikuntaan kuuluminen, apuvälineiden käyttö, hankinta ja ylläpito, rahavarojen kirjanpidon tarkistukset sekä siihen liittyvät ohjeistukset, asukkaiden virkistys ja omaohjaajuus

Sairaanhoitajan opinnot työn ohessa 2010-2013

Sairaanhoitajan opinnot aloitin vuonna 2010 nuorisoasteen koulutuksessa Kajaanissa. Työnantaja mahdollisti opiskelun työni ohessa työvuorosuunnittelulla ja osittaisella opintovapaalla. Tein sairaanhoitajan sijaisuuksia kesäloman aikaan Kainuussa useissa eri Mehiläisen yksiköissä.

Tiimivastaava 2014 ja Yhteisöhoidon koulutus alkoi

Aloitin tiiminvetäjän tehtävät mielenterveyspalveluiden Koppelokodissa sekä vammaispalveluiden Siikalahtikodissa. Samalla hoidin sairaanhoitajan vastuualueet molemmissa kodeissa ja laadin työvuoroja sekä toimin esimiehen tukena ja teimme yhdessä mm. toiminnan vuosisuunnittelua ja kehittämistä. Aloitin yhteisöhoidon prosessikoulutuksen.

Yksikön Esimies 2015 ja JET alkoi

Siirryin yksikön esimiehen tehtäviin vammaispalveluiden 14-paikkaiseen yksikköön Siikalahtikotiin ja aloitin johtamisen erikoisammattitutkinnon Mehiläisen omassa esimiesryhmässä. Esimiehenä olen opetellut siihen, että kannustan kaikkia tekemään tehtävänsä ja kantamaan vastuunsa, kaikilta vaaditaan sitä, mutta pidämme myös huolta toisistamme.