Empatia lähihoitajan työssä

Tutustu mitä kaikkea somevaikuttaja Nelli Orellille selvisi lähihoitajan työstä hänen vierailtuaan lähihoitaja Essin työpaikalla Ykköskodissa, jossa asuu päihde- ja mielenterveyskuntoutujia.

Ymmärrys lähtee empatiasta

Monelle asiakkaalle tai asukkaalle kohtaaminen lähihoitajan kanssa on päivän merkityksellisin hetki. Tuokio, jolloin pääsee vaihtamaan kuulumisia ja juttelemaan. Kuten hyvällä kuuntelijalla yleensä, lähihoitajalla on herkkyys huomata, koska tarvitaan vain juttuseuraa ja milloin kuuntelevaa korvaa. Näin hän oppii tuntemaan asiakkaidensa tarpeet ja ymmärtämään heitä. Siksi lähihoitaja auttaa jaksamaan ja tuo iloa elämään.

Katso videolta mitä lähihoitaja Essi kertoo työstään mielenterveyskuntoutujien asumispalveluyksikössä ja mikä tekee hänen työstä merkityksellistä.

Lähihoitaja Essi kokee työnsä merkitykselliseksi

Tutustu mitä kaikkea somevaikuttaja Nelli Orellille selvisi lähihoitajan työstä hänen vierailtuaan lähihoitaja Essin työpaikalla Ykköskodissa, jossa asuu päihde- ja mielenterveyskuntoutujia.

Nelli Orell tutustumassa lähihoitajan työhön Ykköskodissa

Tutustu muihin lähihoitajasivuihimme

Lue kolmesta muusta lähihoitajan työhön liittyvästä teemasta ja tutustu lähihoitajien avoimiin työpaikkoihin.

Lähihoitajilla elämä tehtävänä

Lähihoitaja on sananmukaisesti lähellä ihmistä ja ammatissa tulee annettua pieni osa itsestään jokaiseen kohtaamiseen. Se on antoisaa ja merkityksellistä työtä, jossa ollaan ihmisiä ihmisille ja tehdään elämästä elämisen arvoista. Mehiläisessä on Suomen kattavimmat ja joustavimmat työmahdollisuudet lähihoitajille ja alan opiskelijoille.

Lue lisää

Hoito on kaiken perusta

Lähihoitaja seuraa asiakkaiden terveyttä läheltä ja tekee myös hoitotoimenpiteitä, kuten haavanhoitoa ja kuntoutusta. Työ on vastuullista ja vaatii tarkkuutta sekä tietämystä, mutta hyvin antoisaa.

Tutustu mitä kaikkea somevaikuttaja Mikael Renwallille selvisi lähihoitajan työstä hänen vierailtuaan lähihoitajaopiskelija Annan työpaikalla Mainiokodissa, jossa asukkaat ovat ikäihmisiä.

Lue lisää

Huolenpito on välittämistä

Lähihoitajalla on erityinen vastuu ihmisten perustarpeista ja asumisympäristön siisteydestä. Huolenpito on läsnä joka hetkessä.

Tutustu mitä kaikkea somevaikuttaja Rosanna Kuljulle selvisi lähihoitajan työstä hänen tutustuttuaan Kotipalvelu Mehiläisen lähihoitaja Miskan työpäivään kotona hoidettavien asiakkaiden luona.

Lue lisää

Arki ei ole vain rutiineja

Lähihoitajan päivittäiseen työhön kuuluu mm. raporttien kirjaamista, organisointia ja järjestämistä, mutta myös haastavia tilanteita ja priorisointia vaativia päätöksiä, joihin saat tarvittavan koulutuksen ja tuen esihenkilöltäsi ja tiimiltäsi.

Tutustu mitä kaikkea somevaikuttaja Dokke Tasille selvisi lähihoitajan työstä hänen vierailtuaan lähihoitajaopiskelija Cassandran työpaikalla vammaisten ja vammautuneiden Onnikodissa.

Lue lisää