Huolenpito osana lähihoitajan työtä

Tutustu mitä kaikkea somevaikuttaja Rosanna Kuljulle selvisi lähihoitajan työstä hänen tutustuttuaan Kotipalvelu Mehiläisen lähihoitaja Miskan työpäivään kotona hoidettavien asiakkaiden luona.

Huolenpito on välittämistä

Lähihoitaja herättää asiakkaan aamuisin. Auttaa pukeutumaan ja huolehtimaan hygieniasta. Kävelyttää, vie aamupalalle tai televisiota katselemaan. Siinä kaiken sivussa pidetään huolta ympäristön siisteydestä ja turvallisuudesta. Tätä erityistä huolenpitoa tarvitaan etenkin silloin, kun asiakkaan kyky huolehtia itsestään on hankaloitunut.

Tutustu videolta lähihoitajan Miskan työhön Kotipalvelu Mehiläisessä ja kuuntele, miten tiimityö näkyy hänen työssään.

Lähihoitaja Miskan työssä Kotipalvelu Mehiläisessä riittää vastuuta ja merkitystä

Tutustu mitä kaikkea somevaikuttaja Rosanna Kuljulle selvisi lähihoitajan työstä hänen tutustuttuaan Kotipalvelu Mehiläisen lähihoitaja Miskan työpäivään kotona hoidettavien asiakkaiden luona.

Rosanna Kulju tutustumassa lähihoitajan työhön Kotipalvelu Mehiläisessä

Tutustu muihin lähihoitajasivuihimme

Lue kolmesta muusta lähihoitajan työhön liittyvästä teemasta ja tutustu lähihoitajien avoimiin työpaikkoihin.

Lähihoitajilla elämä tehtävänä

Lähihoitaja on sananmukaisesti lähellä ihmistä ja ammatissa tulee annettua pieni osa itsestään jokaiseen kohtaamiseen. Se on antoisaa ja merkityksellistä työtä, jossa ollaan ihmisiä ihmisille ja tehdään elämästä elämisen arvoista. Mehiläisessä on Suomen kattavimmat ja joustavimmat työmahdollisuudet lähihoitajille ja alan opiskelijoille.

Lue lisää

Ymmärrys lähtee empatiasta

Toisinaan vaihdetaan kuulumisia ja jutellaan. Välillä vain kuunnellaan. Lähihoitaja tuntee asiakkaidensa tarpeet ja ymmärtää heitä. Usein syntyy myös ystävyyssuhteita.

Tutustu mitä kaikkea somevaikuttaja Nelli Orellille selvisi lähihoitajan työstä hänen vierailtuaan lähihoitaja Essin työpaikalla Ykköskodissa, jossa asuu päihde- ja mielenterveyskuntoutujia.

Lue lisää

Arki ei ole vain rutiineja

Lähihoitajan päivittäiseen työhön kuuluu mm. raporttien kirjaamista, organisointia ja järjestämistä, mutta myös haastavia tilanteita ja priorisointia vaativia päätöksiä, joihin saat tarvittavan koulutuksen ja tuen esihenkilöltäsi ja tiimiltäsi.

Tutustu mitä kaikkea somevaikuttaja Dokke Tasille selvisi lähihoitajan työstä hänen vierailtuaan lähihoitajaopiskelija Cassandran työpaikalla vammaisten ja vammautuneiden Onnikodissa.

Lue lisää

Hoito on kaiken perusta

Lähihoitaja seuraa asiakkaiden terveyttä läheltä ja tekee myös hoitotoimenpiteitä, kuten haavanhoitoa ja kuntoutusta. Työ on vastuullista ja vaatii tarkkuutta sekä tietämystä, mutta hyvin antoisaa.

Tutustu mitä kaikkea somevaikuttaja Mikael Renwallille selvisi lähihoitajan työstä hänen vierailtuaan lähihoitajaopiskelija Annan työpaikalla Mainiokodissa, jossa asukkaat ovat ikäihmisiä.

Lue lisää