Ammattitaitoinen hoito lähihoitajan työssä

Tutustu mitä kaikkea somevaikuttaja Mikael Renwallille selvisi lähihoitajan työstä hänen vierailtuaan lähihoitajaopiskelija Annan työpaikalla Mainiokodissa, jossa asukkaat ovat ikäihmisiä.

Ammattitaitoinen hoito on kaiken perusta

Lähihoitajan työhön kuuluu paljon asioita, jotka opitaan vain kokemuksen kautta. Ihmisyydessä kun vain on sellaisia erityispiirteitä, joita on miltei mahdoton tiivistää oppikirjan aukeamille. Jokaisella lähihoitajalla on kuitenkin vankka perusta, jonka päälle rakentaa. He tuntevat lääkityksen ja oikeat hoitotoimenpiteet, ja paljon vähän kaikesta.

Katso videolta mitä lähihoitajaopiskelija Anna kertoo työstään ikääntyneiden asumispalveluissa ja kuuntele, mikä on palkitsevinta hänen työssään.

Annan lähihoitajan työssä palkitsevinta on nähdä asiakkaiden hymyt – joka päivä

Tutustu mitä kaikkea somevaikuttaja Mikael Renwallille selvisi lähihoitajan työstä hänen vierailtuaan lähihoitajaopiskelija Annan työpaikalla Mainiokodissa, jossa asukkaat ovat ikäihmisiä.

Mikael Renwall tutustumassa lähihoitajan työhön Mainiokodissa

Tutustu muihin lähihoitajasivuihimme

Lue kolmesta muusta lähihoitajan työhön liittyvästä teemasta ja tutustu lähihoitajien avoimiin työpaikkoihin.

Lähihoitajilla elämä tehtävänä

Lähihoitaja on sananmukaisesti lähellä ihmistä ja ammatissa tulee annettua pieni osa itsestään jokaiseen kohtaamiseen. Se on antoisaa ja merkityksellistä työtä, jossa ollaan ihmisiä ihmisille ja tehdään elämästä elämisen arvoista. Mehiläisessä on Suomen kattavimmat ja joustavimmat työmahdollisuudet lähihoitajille ja alan opiskelijoille.

Lue lisää

Ymmärrys lähtee empatiasta

Toisinaan vaihdetaan kuulumisia ja jutellaan. Välillä vain kuunnellaan. Lähihoitaja tuntee asiakkaidensa tarpeet ja ymmärtää heitä. Usein syntyy myös ystävyyssuhteita.

Tutustu mitä kaikkea somevaikuttaja Nelli Orellille selvisi lähihoitajan työstä hänen vierailtuaan lähihoitaja Essin työpaikalla Ykköskodissa, jossa asuu päihde- ja mielenterveyskuntoutujia.

Lue lisää

Arki ei ole vain rutiineja

Lähihoitajan päivittäiseen työhön kuuluu mm. raporttien kirjaamista, organisointia ja järjestämistä, mutta myös haastavia tilanteita ja priorisointia vaativia päätöksiä, joihin saat tarvittavan koulutuksen ja tuen esihenkilöltäsi ja tiimiltäsi.

Tutustu mitä kaikkea somevaikuttaja Dokke Tasille selvisi lähihoitajan työstä hänen vierailtuaan lähihoitajaopiskelija Cassandran työpaikalla vammaisten ja vammautuneiden Onnikodissa.

Lue lisää

Huolenpito on välittämistä

Lähihoitajalla on erityinen vastuu ihmisten perustarpeista ja asumisympäristön siisteydestä. Huolenpito on läsnä joka hetkessä.

Tutustu mitä kaikkea somevaikuttaja Rosanna Kuljulle selvisi lähihoitajan työstä hänen tutustuttuaan Kotipalvelu Mehiläisen lähihoitaja Miskan työpäivään kotona hoidettavien asiakkaiden luona.

Lue lisää