Lähihoitajan arki

Tutustu mitä kaikkea somevaikuttaja Dokke Tasille selvisi lähihoitajan työstä hänen vierailtuaan lähihoitaja Cassandran työpaikalla vammaisten ja vammautuneiden Onnikodissa.

Arki ei ole vain rutiineja

Lähihoitajan arki on usein toistuvia rutiineja, kuten raporttien kirjoittamista, ruokailujen järjestämistä tai yhteistyötä omaisten kanssa. Se saattaa kuitenkin muuttua nopeasti. Pian ollaan keskellä äkillisesti muuttuvaa tilannetta ja selätetään isojakin haasteita, joihin saat tarvittavan koulutuksen ja tuen esihenkilöltäsi ja tiimiltäsi. Tärkeintä onkin, että arki sujuu stressiä sietäen ja lempeydestä kiinni pitäen.

Tutustu videolta lähihoitajaopiskelija Cassandran työhön vammaisten asumispalvelussa ja katso, miksi hän suosittelee lähihoitajan töitä ihan jokaiselle.

Cassandralle parasta lähihoitajan työssä Mehiläisen Onnikodeissa on nauru

Tutustu mitä kaikkea somevaikuttaja Dokke Tasille selvisi lähihoitajan työstä hänen vierailtuaan lähihoitaja Cassandran työpaikalla vammaisten ja vammautuneiden Onnikodissa.

Dokke Tas tutustumassa lähihoitajan työhön Onnikodissa

Tutustu muihin lähihoitajasivuihimme

Lue kolmesta muusta lähihoitajan työhön liittyvästä teemasta ja tutustu lähihoitajien avoimiin työpaikkoihin.

Lähihoitajilla elämä tehtävänä

Lähihoitaja on sananmukaisesti lähellä ihmistä ja ammatissa tulee annettua pieni osa itsestään jokaiseen kohtaamiseen. Se on antoisaa ja merkityksellistä työtä, jossa ollaan ihmisiä ihmisille ja tehdään elämästä elämisen arvoista. Mehiläisessä on Suomen kattavimmat ja joustavimmat työmahdollisuudet lähihoitajille ja alan opiskelijoille.

Lue lisää

Hoito on kaiken perusta

Lähihoitaja seuraa asiakkaiden terveyttä läheltä ja tekee myös hoitotoimenpiteitä, kuten haavanhoitoa ja kuntoutusta. Työ on vastuullista ja vaatii tarkkuutta sekä tietämystä, mutta hyvin antoisaa.

Tutustu mitä kaikkea somevaikuttaja Mikael Renwallille selvisi lähihoitajan työstä hänen vierailtuaan lähihoitajaopiskelija Annan työpaikalla Mainiokodissa, jossa asukkaat ovat ikäihmisiä.

Lue lisää

Huolenpito on välittämistä

Lähihoitajalla on erityinen vastuu ihmisten perustarpeista ja asumisympäristön siisteydestä. Huolenpito on läsnä joka hetkessä.

Tutustu mitä kaikkea somevaikuttaja Rosanna Kuljulle selvisi lähihoitajan työstä hänen tutustuttuaan Kotipalvelu Mehiläisen lähihoitaja Miskan työpäivään kotona hoidettavien asiakkaiden luona.

Lue lisää

Ymmärrys lähtee empatiasta

Toisinaan vaihdetaan kuulumisia ja jutellaan. Välillä vain kuunnellaan. Lähihoitaja tuntee asiakkaidensa tarpeet ja ymmärtää heitä. Usein syntyy myös ystävyyssuhteita.

Tutustu mitä kaikkea somevaikuttaja Nelli Orellille selvisi lähihoitajan työstä hänen vierailtuaan lähihoitaja Essin työpaikalla Ykköskodissa, jossa asuu päihde- ja mielenterveyskuntoutujia.

Lue lisää