Barnläkaren vid Barnens Mehiläinen gör hembesök i huvudstadsregionen

Barnläkarna vid Barnens Mehiläinen gör nu också hembesök i huvudstadsregionen (Helsingfors, Esbo, Vanda, Grankulla) på vardagar kl. 8–16. Under hembesöken kan läkaren sköta alla slags besvär hos de små patienterna. Barnläkaren gör alltid en bedömning av om en distanskontakt med läkaren är tillräcklig eller om situationen kräver ett hembesök. Vid behov ger läkaren vårdanvisningar och/eller bokar en tid för hembesök för separata läkarundersökningar, laboratorieprov eller akut läkemedelsbehandling.

Tidsbokning för avgiftsbelagd distansrådgivning av barnläkare och hembesök i huvudstadsregionen på numret 040 661 8439 (vardagar må–fr kl. 8–16).

Obs! Barnläkares hembesök i Mehiläinen tar sommarpaus tillsvidare.

Läkarens skyddsutrustning vid hembesök

Vid varje hembesök skyddar läkaren sig åtminstone med kirurgiskt mun- och nässkydd och noggrann handdesinfektion före och efter besöket. Särskilt vid besök hos patienter med luftvägssymtom klär läkaren dessutom på sig skyddskläder för engångsbruk (kirurgiskt mun- och nässkydd, handskar, mössa, skyddsrock och visir) som byts mellan varje patient. På så sätt säkerställer vi att smitta inte sprids åt någotdera hållet.

Bekanta dig med våra barnläkare som gör hembesök

Pris och fakturering för hembesök

Läkarkonsultation på distans per telefon faktureras enligt tid (10 eller 20 minuter) och avgiften motsvarar läkarens normala mottagningsavgift. Ett hembesök som behövs enligt läkarens bedömning faktureras enligt besökets längd och enligt om det är frågan om vård av en infektionspatient eller inte. Priset för ett hembesök är beroende på dess längd 250–350 €. Laboratorieavgifter som uppkommer vid provtagning och kostnader för läkemedelsbehandling faktureras separat enligt utförande. Fakturan skickas per post i efterhand.

Du kan ansöka om ersättning för hembesök hos försäkringsbolaget. Vid hembesök är direktersättning inte möjlig. Försäkringsbolaget besluter om hembesök är ersättningsgilla enligt försäkringsvillkoren. Om du är osäker på om din försäkring ersätter hembesök av läkare, lönar det sig att fråga om ersättningarna direkt av det egna försäkringsbolaget.

Specialister och verksamhetsställen

Minna Aaltonen
LT, lastentautien erikoislääkäri
9.7
Henrikka Aito
LT, lastentautien erikoislääkäri
Minna Aromaa
LT, lastentautien erikoislääkäri
9.9
Justin Bejedi
LL, lastentautien erikoislääkäri
Katso seuraava vapaa aika
huhtikuu 2021viikko 15
Ei vapaita aikoja tälle valinnalle, ole hyvä ja ota yhteyttä soittamalla numeroon:010 414 00*