Miehen laboratoriopaketti

Miehen laboratoriopaketti on suunnattu terveydentilastaan kiinnostuneille miehille ja on räätälöity miehen tarpeita varten.

Näin varaat miehen laboratoriopaketin

Miehen laboratoriopaketti ei vaadi erityisvalmisteluja, kuten ravinnotta oloa. Miehen laboratoriotutkimukseen voi tulla ilman lähetettä.

Varaa aika

Voit varata ajan verkkoajanvarauksesta  mihin tahansa Mehiläisen laboratorioon tai tulla laboratorioon aukioloaikojen puitteissa ilman ajanvarausta. Katso sinulle lähin laboratorio ja aukioloajat.

Miehen laboratoriopaketin sisältö

Miehen laboratoriopaketti sisältää seuraavat laboratoriokokeet:

 • B12-vitamiini
  B12-vitamiinin puutostila voi aiheuttaa anemiaa, kipuja, muistihäiriöitä sekä masennusta.

 • D-vitamiini
  D-vitamiinin tärkein tehtävä on lisätä kalsiumin ja fosforin imeytymistä suolistosta ja sen keskeinen vaikutus on luuston lujittaminen.

 • Eturauhaskoe
  Prostataspesifinen antigeeni (S-PSA) kertoo miehillä eturauhasen koosta ja toiminnasta. Yleensä eturauhanen ja siten myös ”normaali” PSA-arvo kasvaa iän myötä. Prostataspesifisen antigeenin määrittäminen liittyy eturauhasen sairauksien selvittelyyn ja seurantaan. Kohonneiden arvojen syy tulisi selvittää ja arvioida mahdollisten jatkotutkimusten tarve.

 • Kilpirauhaskoe
  Kilpirauhaskokeella tutkitaan kilpirauhasen sairauksia (S-TSH). Kilpirauhasen sairaudet voivat häiritä aineenvaihdunta monin tavoin, altistaen verenpaineen sekä veren rasva-arvojen kohoamiselle tai rytmihäiriöille.

 • Maksa-arvot
  Maksa-arvoista tutkitaan maksaentsyymi (P-ALAT), joka kuvastaa lääkkeiden ja alkoholin käyttöä, rasvamaksaa sekä ylipäänsä maksan toimintaa.

 • Matala-asteinen tulehdus
  Herkkä CRP (hS-CRP) kuvaa matala-asteista tulehdustilaa elimistössä. Kohonnut arvo tarkoittaa suurentunutta sydän- ja verisuonisairauksien riskiä.

 • Perusverenkuva
  Perusverenkuva (PVK+T) on tärkeä perustutkimus, joka kuvastaa elimistön terveydentilaa monin eri tavoin. Perusverenkuvan avulla voidaan havaita erilaisia elimistön häiriöitä, kuten saada viitteitä erilaisista vuodoista, tulehdustiloista, häiriöistä veren muodostuksessa luuytimessä sekä monista ravinnon saantiin ja imeytymiseen liittyvistä seikoista. Lue lisää perusverenkuvasta.

 • Pitkäaikaisverensokeri
  Pitkäaikaisverensokeri (P-HbA1C) kertoo verensokeritasapainosta edeltävien viikkojen/kuukausien ajalta. Tämä kohoaa usein jo ennen varsinaista diabeteksen puhkeamista, jolloin elintapojen muuttamisella voidaan jopa ehkäistä diabetes.

 • Veren rasva-arvot
  Veren rasva-arvojen mittaus sisältää kokonais-, HDL- ja LDL- ja non-HDL-kolesteroli- sekä triglyseridipitoisuudet (P-Lipidit). Veren rasva-arvot ovat tärkeitä sydän- ja verisuonisairauksien riskimittareita. Rasva-arvoihin vaikuttavat sekä perimä että ympäristötekijät kuten ruokavalio, liikunta ja tupakointi. Lue lisää kolesterolista.

Varaa aika

Miehen laboratoriopaketin hinta

Miehen laboratoriopaketin hinta on 413,90 €

Hinta sisältää

 • Verinäytteiden ottamisen ja tutkimisen valitsemassasi Mehiläisen toimipisteessä.
 • Tulosten toimittamisen.

Tulokset

Miehen laboratoriopaketin kokeiden tulokset tallentuvat OmaMehiläiseen. OmaMehiläistä voit käyttää puhelimella lataamalla OmaMehiläinen-sovelluksen sovelluskaupasta. Voit käyttää myös tietokoneella toimivaa OmaMehiläinen-verkkoversiota. 

Lataa OmaMehiläinen-mobiilisovellus iPhoneen 

Lataa OmaMehiläinen-mobiilisovellus Android-puhelimeen 

Avaa OmaMehiläinen

Lausunnot laboratoriopaketin tuloksista

Huomioithan, että pakettiin ei sisälly erillistä lausuntoa laboratoriopaketin tuloksista. Keskustelemalla lääkärisi kanssa terveysriskejä kartoittavien laboratoriotestien tuloksista saat niille ammattilaisen tulkinnan, sekä ohjeet oman terveytesi edistämiseen.

Voit olla yhteydessä omaan lääkäriisi tai varata ajan yleislääkärillemme lausunnon saamiseksi verkkoajanvarauksesta  tai puhelimitse asiakaspalvelustamme numerosta 010 414 00 (0,084 €/min).

Mikäli olet käynyt testissä lääkärin lähetteellä, kannattaa lääkärin kanssa sopia tulosten saamisesta ja jatko-ohjauksesta.

Siirry AJANVARAUKSEEN

Lisää aiheesta

joulukuu 2021viikko 48