Mielen neuvontakäynti

Oletko huolissasi omasta tai läheisesi psyykkisestä hyvinvoinnista, mutta avun saaminen on hankalaa etkä tiedä, mistä aloittaa? Jos et ole varma, minkälaista apua tarvitaan tai kenen ammattilaisen puoleen kääntyä, mielen neuvontakäynti tarjoaa konkreettiset seuraavat askeleet kohti tilanteen selviämistä.

Mielenterveyden ammattilaisen avulla oikealle hoitopolulle

Mielen neuvontakäynti on matalan kynnyksen neuvontapalvelu, jossa voit keskustella turvallisesti omasta tai läheisesi tilanteesta mielenterveyden ammattilaisen kanssa. Mielen neuvontakäynnin keskustelu on täysin luottamuksellista. Tavoitteena on löytää tarpeeseen sopiva hoitopolku, jota pitkin jatkaa eteenpäin.

Neuvontakäynnillä käyt läpi mielenterveyden asiantuntijan kanssa tilannettasi ja eri hoitovaihtoehtoja. Saat ohjausta ja neuvoja esimerkiksi oikean terapiasuuntauksen valinnassa sekä terapeutin etsinnässä. Autamme tarpeen mukaan myös julkisen puolen palveluihin ohjaamisessa. Neuvontapalvelun kautta voit myös saada henkistä ensiapua, kun elämässä on tapahtunut jotain mieltä järkyttävää.

Mistä mielen neuvontakäynti koostuu?

Mielen neuvontakäynti on puhelin- tai etävastaanottoaika. Yksi neuvontakäynti kestää 20 minuuttia ja käynnin hinta on 29,90 €.

Varaa aika mielen neuvontakäynnille

Voit varata ajan mielen neuvontakäynnille verkkoajanvarauksesta  tai soittamalla asiakaspalveluumme 010 414 00 (0,084 €/min).

Asiantuntijat ja toimipisteet

Ullamaija Keskinen
Psykiatrinen Erikoissairaanhoitaja