Mielen neuvontakäynti

Oletko huolissasi omasta tai läheisesi psyykkisestä hyvinvoinnista, mutta avun saaminen on hankalaa, etkä tiedä mistä aloittaa? Usein psyykkisen tuen piiriin hakeutuminen ja ensimmäiselle vastaanottokäynnille meneminen ovat kaikkein vaikeimpia askelia tuen etsinnässä. Hoitoon hakeutuminen herättää usein voimakkaita tunteita, minkä lisäksi erilaisten tukimuotojen kirjo saattaa hämmentää. Aina ei myöskään ole selvää, olisiko tuki tarpeen, minkälainen tuki sopisi juuri sinulle tai miten prosessi yleensä ottaen toimii.

Jos et ole varma millainen apu sopisi parhaiten tai et tiedä kenen ammattilaisen puoleen kannattaa kääntyä, neuvontakäynti tarjoaa konkreettiset askeleet tilanteen selvittämiseksi.

Varaa aika neuvontakäynnille

Mielenterveyden ammattilaisen avulla oikealle hoitopolulle

Mielen neuvontakäynnin tarkoitus on auttaa juuri ensiaskelten ottamisessa kohti psyykkistä tukea sekä auttaa muiden hoidon aloittamiseen liittyvien kynnysten yli. Neuvontakäynnillä voit keskustella turvallisesti omasta tai läheisesi tilanteesta mielenterveyden ammattilaisen kanssa. Mielen neuvontakäynnin keskustelu on täysin luottamuksellista.

Jos et esimerkiksi tiedä, minkä tyyppisestä avusta sinä voisit parhaiten hyötyä, pohdit sinulle sopivaa terapiasuuntausta tai vain haluat jäsentää omaa tilannetta tai ongelmaa, suosittelemme sinua varaamaan neuvontakäynnin. Neuvontapalvelun kautta voit myös saada henkistä ensiapua, kun elämässä on tapahtunut jotain mieltä järkyttävää. Neuvontakäynnillä mielenterveyden ammattilainen kartoittaa tilannettasi ja auttaa sinua löytämään sopivan hoitopolun, jota pitkin jatkaa eteenpäin.

Varaa aika neuvontakäynnille

Mistä mielen neuvontakäynti koostuu?

Neuvontakäynti kestää 45 minuuttia ja käynnin hinta on 93 €. Neuvontakäynnin voi sopia myös etävastaanotoksi.

Neuvontakäynnille ei tarvitse lähetettä, vaan ajan voi varata vapaasti verkkoajanvarauksesta. Aikoja on usein jo samalle tai seuraavalle päivälle.

Huomaathan, että neuvontakäyntiä ei ole tarkoitettu pidemmän psykoterapian ensikäynniksi, eivätkä kaikki neuvontakäyntiä tarjoavat voi ottaa uusia psykoterapia-asiakkaita. Hakeutuessasi Kela-psykoterapiaan et voi varata aika psykoterapeutille, jolla lukee ajanvarauksessa “Ei ota uusia Kela-asiakkaita".

Lue lisää:
Kelan korvaa kuntoutuspsykoterapia

Varaa aika mielen neuvontakäynnille

Voit varata ajan mielen neuvontakäynnille verkkoajanvarauksesta tai soittamalla asiakaspalveluumme 010 414 00 (0,084 €/min).
Varaa aika neuvontakäynnille

Asiantuntijat ja toimipisteet

Tiina Haavisto
Psykoterapiakoulutettava
Titta Huotari
Psykologi, Psykoterapeutti
Miia Rautiainen
Työterveyspsykologi
Päivi Kivelä
Työpsykologi
9.9

Lisää aiheesta