Pekka Vartiainen

Lastentautien erikoistuva lääkäri

Olen lastentauteihin erikoistuva lääkäri sekä lääketieteen ja kirurgian tohtori, valmistunut lääketieteen lisensiaatiksi 2018 ja väitellyt 2019 Helsingin yliopistosta. Pidän vastaanottoa Meihläisessä, ja lisäksi toimin lääkärinä Lasten Kipukeskuksessa, Uudessa Lastensairaalassa syyskuusta 2023 alkaen. Aiemmin olen työskennellyt lastentautien erikoistuvana lääkärinä kahdessa sairaalassa sekä terveyskeskuksessa.
Kliinisen työn lisäksi teen tieteellistä tutkimusta Helsingin Yliopistossa pikkulasten vakavasta RSV-infektiosta ja sen riskitekijöistä. Lasten infektiosairaudet ovat erityisesti kiinnostukseni kohteita, ja seuraan alan kirjallisuutta.
Lapsen ja perheen huomioiva, yksilöllinen kohtaaminen ja vuorovaikutus on minulle tärkeää. Tavoitteeni on, että lääkärikäynti olisi turvallinen ja miellyttävä kokemus lapselle. Panostan siihen, että hoitopäätökset ja suunnitelma tehdään yhdessä potilaan sekä perheen kanssa, parhaaseen ja uusimpaan tieteelliseen tietoon perustuen.
Kaikenikäiset lapset ja nuoret (0-18v) ovat tervetulleita vastaanotolleni. Autan mielelläni myös aikuispotilaiden äkillisissä ja tavanomaisissa vaivoissa. Jos en voi tai osaa itse auttaa sinua, pyrimme yhdessä löytämään tilanteeseesi sopivan ammattilaisen tai jatkohoitopaikan.
Vapaa-ajallani nautin ulkoilusta, musiikista, ja perheeni kanssa vietetyistä hetkistä.
Tervetuloa vastaanotolle!

Ajanvarausohje

Varaathan tupla-ajan (puhelimitse tai verkosta kaksi peräkkäistä aikaa), jos:
Tuot usean lapsen samanaikaisesti vastaanotolle
Haluat hoitaa kerralla useamman asian
Kyseessä on toimenpide tai lausuntoasia
Jos kyseessä on pidempään jatkunut, laajempaa selvittelyä vaativa vaiva (kuten pidempään jatkunut vatsakipu, päänsärky tai itkuisuus)
Jos mahdollista, kerro aikaa varatessasi tulosyy: mistä vaivasta on kyse, ja kuinka pitkään jatkunut. Tämä auttaa minua valmistautumaan vastaanottoon ja parantaa hoidon laatua.
Jos tarvitsette lastentautien erikoislääkärin lausuntoa (esim. laajempaan vakuutustekniseen asiaan liittyen), en voi näitä kirjoittaa.
En määrää rauhoittavia lääkkeitä

Erikoisalat ja erityispätevyydet

 • Lastenlääkäri

Kiinnostuksen kohteet

 • Lasten infektiosairaudet
 • Lasten allergia
 • Lapsipotilaat
 • Kivunhoito
 • Astma

Kielitaito

 • suomi, äidinkieli
 • englanti, työkieli

Palvelut

 • Yleislääkärin vastaanottokäynti enintään 20 minuuttia
 • Yleislääkärin vastaanottokäynti enintään 30 minuuttia

Toimipisteet

Mehiläinen Helsinki Ympyrätalo
Siltasaarenkatu 18 A
Avoinna tänään
08:00 - 20:00
Puhelin, Ajanvaraus010 414 00Hinta 0,084 €/min
Puhelin, Vaihde010 414 0112Hinta 0,0835 €/puhelu + 0,1669 €/min

Hinnat

Hinta-arvio sisältää lääkärin- tai asiantuntijanpalkkion sekä poliklinikka- ja Kanta-maksun. Lisäksi voidaan veloittaa muitakin kuluja, kuten tehdyt toimenpiteet ja tutkimukset. Suluissa esitetään hinta-arvio Kela-korvauksen jälkeen. Arki-iltaisin ja viikonloppuisin voidaan käyttää korotettuja hintoja. Lisätietoja Hinnasto-sivulta.

 • Yleislääkärin vastaanottokäynti enintään 20 minuuttia
  Hinta-arvio 121.80 € (*113.80 €)
 • Yleislääkärin vastaanottokäynti enintään 30 minuuttia
  Hinta-arvio 136.80 € (*128.80 €)