Ihottumat ja ihosairaudet

kuiva iho ihottuma kutina

Ihottumia ja ihotauteja on kolmisen tuhatta erilaista. Ihottumaksi voidaan kutsua lähes mitä tahansa ihon oireilua, jossa iho on kipeä, kutiseva, punoittava tai hilseilevä tai siihen tulee rakkuloita tai muuta poikkeavaa oireilua.

Kuten ihottumia, myös ihottuman syitä on monia erilaisia. Eri ihottumat oireilevat eri ikäisillä henkilöillä ja usein oireilu voi vaihdella myös vuodenajan mukaan.

Milloin ihotautilääkäriin?

Jos ihottuma on lievää, eikä se juuri häiritse, sitä voi seurata muutaman viikon itsekseen. Ihotautilääkärin vastaanotolle kannattaa hakeutua, jos ihottuma on häiritsevää, ei mene ohi itsekseen tai oireilu on ennestään vierasta. Kokenut ihotautilääkäri pystyy useimmiten päätelemään, mistä ihottumasta on kyse. Usein ihottumaan löytyy myös hyvä ja tehokas hoitokeino.

Ihotautilääkärien lisäksi ihottumia ja ihotauteja hoitavat lastenlääkärit sekä sukuelinten ihottumien osalta myös gynekologit.

Varaa aika ihotautilääkärille Mehiläisen ajanvarauspalvelusta tai soittamalla Mehiläisen asiakaspalveluun 010 414 00 (0,084 €/min).

Tutustu Mehiläisen ihotautilääkäreihin

Artikkelissa asiantuntijana ihotautien erikoislääkäri, LT Maarit Vaalamo.

Asiantuntijat ja toimipisteet

Pekka Autio
DOS, ihotautien erikoislääkäri
Viktoria Danielsson
Ihotautien ja allergologian erikoislääkäri
Håkan Granlund
Ihotautien erikoislääkäri
9.5
Anna Haahtela
Ihotautien ja allergologian erikoislääkäri
9.8

Lisää aiheesta