Mehiläisen työvalmennuspalvelut

Työvalmentajamme toimivat valtakunnallisesti osana Mehiläisen moniammatillista työterveyshuoltoa, sosiaalialan asiantuntijoina sekä vakuuttajien kumppanina.

Sosiaalialan asiantuntija auttaa, kun

  • on tarpeen miettiä ammatillista suuntaa terveydellisistä syistä
  • mietit ammatillisia vaihtoehtoja motivaation näkökulmasta tai työsuhteesi on päättymässä
  • tarvitset tietoa osa-aikatyön mahdollisuuksista
  • tarvitset lisätietoa ammatillisen kuntoutuksen vaihtoehdoista
  • tarvitset lisätietoa toimeentuloon liittyvissä asioissa, sosiaaliturvan tukimuodoista
  • tarvitset apua hakemusten ja lomakkeiden täyttämiseen.

Työterveyshuollossa aloitettu yhteistyö jatkuu usein vakuuttajan tukemana, pitkäkestoisena ammatillisen kuntoutuksen suunnitelman tuottavana prosessina.

Katso video, jossa Vesa Lineri  kertoo työvalmentajan työstä osana työterveyden moniammatillista tiimiä.

Tutustu Mehiläisen työvalmentajiin 

Työvalmentaja osana työterveyttä

Työvalmennus on osa työterveyspalveluita. Palvelu tarjoaa ohjausta ja neuvontaa: tietoa, käytännönläheistä opastusta työelämässä jatkamiseen ja toimeentuloon liittyviin pulmatilanteisiin. Ohjaus voi keskittyä esim. ammatillisten vahvuuksien esille nostamiseen, ammatillisten vaihtoehtojen pohdintaan ja sosiaaliturvan tarjoamiin mahdollisuuksiin tavoitteen saavuttamiseksi. Riittävän varhaisilla toimilla voidaan ehkäistä tuottavuuden laskua, sairauspoissaoloja ja työeläkemaksun kasvua. Yritys on oikeutettu Kela-korvaukseen (KL1), kun palvelu on osa yrityksen toimintasuunnitelmaa.

Työvalmentajan palvelu osana työterveyshuoltoa käynnistyy aina työterveyslääkärin, -hoitajan tai työfysioterapeutin konsultaatiopyynnöllä sosiaalialan asiantuntijalle. Tarpeen voi nostaa keskusteluun työterveydessä työntekijä itse tai ehdotus voi tulla myös työterveyshuollolta. Ohjaus työvalmentajalle voi edetä myös yrityksen HR:n tai esihenkilön yhteydenotolla, jos työntekijän työssä suoriutumisesta tai työkyvystä ollaan huolissaan.

Katso asiakasyrityksemme, Iskun, kokemukset työvalmentajapalveluista. Koko referenssi on katsovissa täältä.

Työvalmentaja työeläke- sekä liikenne- ja tapaturmavakuutusyhtiöiden kumppanina ja palveluntuottajana

Työvalmennuspalvelut tarjoavat työeläkelakien sekä liikenne- ja tapaturmavakuutuslakien mukaista ammatillisen kuntoutuksen ohjauspalvelua. Palvelun aikana suunnittelemme yhteistyössä asiakkaamme kanssa realistisen ja asiakkaan kokonaistilanteen huomioivan ammatillisen polun työelämässä jatkamiseen. Olemme tukena myös suunnitelman toteutumisen ajan. Työvalmentajien vahvinta osaamista ovat asiakasyhteistyö, työelämä, työnkuvat, ammatit, koulutusjärjestelmä ja alueellisen työmarkkinan sekä tarvittavien verkostojen tuntemus. Ohjausta tarjotaan monikanavaisesti jokaisen tilanteeseen sopivalla tavalla, myös jalkautuen työpaikoille ja oppilaitoksiin.

Työvalmentajan ohjaus mahdollistuu, kun asiakas on saanut myönteisen kuntoutuspäätöksen ja vakuutusyhtiö puoltaa ohjauksellisen tuen hyödyntämistä. Työvalmentajat tavoitat numerosta 040 658 7933 tai sähköpostitse tyovalmennuspalvelut@mehilainen.fi.

Tutustu Mehiläisen työvalmentajiin 

Työvalmennuspalveluita kattavasti ympäri Suomen

Mehiläinen tarjoaa kattavat työvalmentajan palvelut ympäri Suomen. Kysy lisää palveluistamme omalta asiakasvastaavaltasi.

Hakeutuessa työvalmentajan vastaanotolle työterveyshuollon lähetteellä, voi ajan varata myös puhelin- tai videovastaanottoina normaalin vastaanottokäynnin lisäksi.

Jos haluat tietää enemmän Mehiläisen työvalmentajien palveluista, voit olla yhteydessä asiakasvastaavaasi tai työvalmennuspalveluiden yksikönjohtajaan Riitta Erämaahan: riitta.eramaa@mehilainen.fi.

Asiantuntijat ja toimipisteet

Marja Nirkkonen
Työvalmentaja (sos)
Liisa Kortetmaa-Nurmi
Työvalmentaja (sos)
Karoliina Puolakka
Työvalmentaja (sos)
Pälvi Uitto
Työvalmentaja