Työvalmentaja toimii luotsina Iskun työntekijöiden muutostilanteissa

Isku on kansainvälisesti toimiva suomalainen perheyritys, joka työllistää noin 600 työntekijää. Isku on tarjonnut asiakkailleen yli 90 vuoden ajan sisustus- ja kalusteratkaisuja. Tarjotakseen työntekijöilleen kattavamman tuen työntekoon, Isku päätti aloittaa yhteistyön Mehiläisen työvalmentajan kanssa seitsemän vuotta sitten.

Työvalmentaja tukee työntekijöitä sekä esihenkilöitä erilaisissa muutostilanteissa ja auttaa heitä löytämään ratkaisuja työhön liittyviin haasteisiin ja ongelmiin. Työvalmentajan roolia työterveyshuollossa voidaankin kuvailla eräänlaisena työntekijöiden luotsina. Käytännön tasolla työvalmentajat tukevat ja ohjaavat työntekijöitä esimerkiksi ammatillisessa kuntoutuksessa, uravalmennuksessa, motivaatiopulan kanssa sekä hakemusten laatimisessa. Tarpeen vaatiessa työvalmentajat voivat myös auttaa toimeentuloon liittyvissä pulmatilanteissa ohjeistamalla hakemusten täytössä ja sosiaaliturvan hyödyntämisessä. Työvalmentajan palveluiden pariin hakeudutaan muun muassa silloin, kun työntekijällä on terveydellisiä tai motivaatioon liittyviä haasteita työssä jatkamisen suhteen tai työntekijä tarvitsee tukea toimeentuloon liittyvissä asioissa.

-Paljon on ollut sellaisia asioita, mitä en olisi itse tiennyt ja Sarin [Sari Temonen, Iskun nimetty työvalmentaja] kanssa olemme yhdessä hoitaneet näitä asioita eteenpäin, kuvailee Iskulla työnjohtajana toimiva Hannele Keminen.

Yhteistyö Iskun ja Mehiläisen välillä on ollut saumatonta ja selkeää, johtuen Iskun määrittelemistä selkeistä tavoitteistaan työterveyshuollon toimintasuunnitelmassaan. Työvalmentaja onkin tärkeässä roolissa erityisesti ennaltaehkäisevässä toiminnassa.

-Kyllä me olisimme ihan hukassa ilman Saria. Hän on ihan korvaamaton apu tässä meidän yhteistyössämme ja meille on ollut todella tärkeää, että työterveyden kumppanilla on ollut tarjota työvalmentaja meidän käyttöömme, toteaa Minna Piipponen, Iskun HR Manager.

Referenssi julkaistu 5/2022