Digivalmennukset työterveysasiakkaille elämäntapamuutoksiin

Haluatko tarjota henkilöstöllesi mahdollisuuden saada tukea esimerkiksi mielen hyvinvointiin, aktiiviseen elämään tai terveelliseen ruokavalioon?

Olemme tarjonneet työterveysasiakkaillemme vuodesta 2019 lähtien ennaltaehkäisevien työterveyspalveluiden palveluvalikoimassa digituettuja valmennusohjelmia, joiden tavoitteena on tukea ja kannustaa työntekijää elämäntapamuutoksessa sekä tarjota keinoja oman hyvinvoinnin edistämiseen. Digituetut valmennukset ovat uusi vaihtoehtoinen, matalan kynnyksen tapa tukea työntekijää ja korvaavat perinteisiä ohjauskäyntejä vastaanotolla.

Yli 4000 henkilöä on jo käynyt digivalmennuksen ja loppukyselyyn vastanneista yli 80 % kertoi saavuttaneensa asettamansa tavoitteet osittain tai kokonaan. Suosituimpia valmennuksia ovat olleet Syö terveellisemmin, Hengähdä ja Lähde liikkeelle, joissa kaikissa valmentajana toimii työterveyshoitaja.

Saatavilla olevat monipuoliset valmennukset

Tarjoamme tällä hetkellä 17 erilaista digituettua valmennusohjelmaa neljässä eri teemassa, joita ovat ravitsemus ja painonhallinta, mielen hyvinvointi ja uni, liikunta-aktiivisuuden lisääminen sekä päihteiden käytön vähentäminen. Valmennusten kestot ovat 12–16 viikkoa.

Ravitsemus ja painonhallinta:

 • Syö terveellisemmin -valmennus terveelliseen ruokavalioon (kesto 12 viikkoa, sisältää työterveyshoitajan etätuen)
 • Kevennä -valmennus painonhallintaan (kesto 16 viikkoa, sisältää 3 työterveyshoitajan tapaamista ja etätuen)
 • Hallitse painoasi -valmennus pysyvään painonhallintaan (kesto 16 viikkoa, sisältää 3 työterveyspsykologin tapaamista ja etätuen sekä 2 ravitsemusterapeutin tapaamista)

Mielen hyvinvointi ja uni:

 • Hengähdä -valmennus stressin vähentämiseen ja mielen hyvinvointiin (kesto 13 viikkoa, sisältää työterveyshoitajan etätuen)
 • Nuku paremmin -valmennus tilapäiseen unettomuuteen (kesto 12 viikkoa, sisältää 3 univalmentajan tapaamista ja etätuen)
 • Voi paremmin -valmennus alakuloon ja ahdistuneisuuteen (kesto 15 viikkoa, sisältää 3 mielialavalmentajan tapaamista ja etätuen)
 • Oivalla vuorovaikutuksesta -valmennus kuormittaviin ihmissuhteisiin ja vuorovaikutustaitojen kehittämiseen (kesto 15 viikkoa, sisältää 3 mielialavalmentajan tapaamista ja etätuen)
 • Voi hyvin työssä -valmennus työuupumukseen (kesto 12 viikkoa, sisältää 1-3 työterveyspsykologin tapaamista ja etätuen)
 • Uni haasteena -valmennus pitkittyneeseen unettomuuteen ja epäsäännöllistä työaikaa tekeville uniongelmaisille (kesto 16 viikkoa, sisältää 5 univalmentajan tapaamista ja etätuen)

Liikunta ja aktiivisuus:

 • Lähde liikkeelle -valmennus liikunta-aktiivisuuden lisäämiseen (kesto 12 viikkoa, sisältää työterveyshoitajan etätuen)
 • Liikunta tavaksi -valmennus terveelliseen ja säännölliseen liikuntaan (kesto 12 viikkoa, sisältää 1-3 työfysioterapeutin tapaamista ja etätuen)

Päihteiden käyttö ja riippuvuudet:

 • Irti tupakasta -valmennus tupakoinnin lopettamiseen (kesto 13 viikkoa, sisältää 3 työterveyshoitajan tapaamista ja etätuen)
 • Juo vähemmän -valmennus alkoholin käytön vähentämiseen (kesto 12 viikkoa, sisältää 3 työterveyshoitajan tapaamista ja etätuen)
 • Irti ongelmallisesta rahapelaamisesta -valmennus henkilöille, jotka haluavat saada pelaamisen hallintaan (kesto 12 viikkoa, sisältää 4 työterveyshoitajan tapaamista ja etätuen sekä 1 työvalmentajan tapaamisen)

Lisäksi työterveysasiakkaillamme on saatavilla veloituksetta 5 viikon mittainen Arvioi alkoholin käyttöäsi -videovalmennus, joka löytyy OmaMehiläinen-palvelusta. Valmennukseen ei sisälly etätukea eikä tapaamisia, mutta OmaMehiläisen kautta voi olla tarvittaessa yhteydessä omaan työterveyshoitajaan.

Lue lisää: Mehiläisen ja A-klinikan yhteistyö päihdehaittojen ennaltaehkäisyssä ja työkyvyn tukemisessa

Digituetut lyhytterapiat mielenterveyden haasteisiin:

 • Apua ahdistukseen -valmennus lievän ahdistuneisuushäiriön hoitoon (kesto 12 viikkoa, sisältää 5 työterveyspsykologin tapaamista ja etätuen)
 • Apua masennukseen -valmennus lievän masennushäiriön hoitoon (kesto 12 viikkoa, sisältää 5 työterveyspsykologin tapaamista ja etätuen)
 • Apua kohtauksittaiseen ahdistukseen -valmennus paniikkihäiriön hoitoon (kesto 12 viikkoa, sisältää 5 työterveyspsykologin tapaamista ja etätuen)
 • Apua sosiaaliseen jännittämiseen -valmennus sosiaalisten tilanteiden pelon hoitoon (kesto 12 viikkoa, sisältää 5 työterveyspsykologin tapaamista ja etätuen)

Lue lisää: Mehiläisen psykoterapiapalvelut työterveyden asiakkaiden tukena

Mitä valmennukset pitävät sisällään?

Teemasta riippuen asiakkaan valmentajana toimii työterveyshoitaja, mielialavalmentaja, univalmentaja, työterveyspsykologi tai työfysioterapeutti. Kaikkiin valmennusohjelmiin kuuluu valmentajan etätuki ja laajempiin valmennuskokonaisuuksiin myös valmentajan tapaamisia, joka mahdollistaa valmennuksen aiheen syvemmän ja henkilökohtaisemman käsittelyn. Valmennukset toteutetaan OmaMehiläinen- sovelluksessa tai verkkopalvelussa. Valmennus sisältää viikoittain julkaistavia vinkkejä, harjoituksia ja videoita eri teemoista. Kaikki tapaamiset voidaan järjestää etävastaanottoina.

Miten työntekijä saa valmennuksen käyttöönsä?

Kun yrityksellä on digivalmennukset käytössä, voi työntekijä hakeutua valmennuksiin esimerkiksi työterveyden vastaanottokäynnillä, terveystarkastuksessa tai olla yhteydessä työterveyshoitajaan uuden Tuki elämäntapamuutoksessa -chatin kautta OmaMehiläisen Digiklinikalla. Valmennusohjelma valitaan aina yksilöllisen tarpeen mukaan ja terveydenhuollon ammattilainen arvioi soveltuvuuden valmennukseen. Jos yrityksellä on käytössään Työkykytutka,  voidaan myös sen avulla tunnistaa tuen tarve ja käynnistää valmennus.

Mikäli yritykselläsi ei ole vielä digituettuja valmennuksia käytössä, voit ottaa yhteyttä omaan työterveystiimiisi tai yhteyshenkilöösi Mehiläisessä. Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi@mehilainen.fi

Valmennusohjelmat tukenasi elämäntapamuutoksissa

Lisää aiheesta