Digivalmennukset elämäntapamuutoksiin työterveysasiakkaille
Kaipaatko tukea esimerkiksi mielen hyvinvointiin, aktiiviseen elämään tai terveelliseen ruokavalioon? Tarjoamme työterveysasiakkaillemme uudenlaisia digitaalisia hoito- ja valmennusohjelmia elämäntapamuutoksiin sekä mielenterveyden ongelmiin.
Digivalmennusten tavoitteena on tukea ja kannustaa työntekijää elämäntapamuutoksissa ja tarjota keinoja oman hyvinvoinnin edistämiseen. Valmennuksiin sisältyy OmaMehiläinen-sovellukseen ja -verkkopalveluun viikoittain julkaistavaa digisisältöä (teemat, tehtävät ja vaikuttavuuskyselyt) sekä työterveyden ammattilainen omana valmentajana. Valmentaja tukee asiakasta ohjelmasta riippuen etänä tai valmennustapaamisissa. Kaikki tapaamiset voidaan järjestää etävastaanottoina.
Digivalmennukset työterveysasiakkaidemme käytössä
Digitaaliset valmennusohjelmat ravitsemukseen ja painonhallintaan:
-
Syö terveellisemmin -valmennus terveelliseen ruokavalioon (kesto 12 viikkoa, sisältää työterveyshoitajan etätuen)
-
Kevennä -valmennus painonhallintaan (kesto 16 viikkoa, sisältää 3 työterveyshoitajan tapaamista ja etätuen)
-
Hallitse painoasi -valmennus pysyvään painonhallintaan (kesto 16 viikkoa, sisältää 3 työterveyspsykologin tapaamista ja etätuen sekä 2 ravitsemusterapeutin tapaamista)
Digitaaliset valmennusohjelmat mielen hyvinvointiin ja uneen:
-
Hengähdä -valmennus stressin vähentämiseen ja mielen hyvinvointiin (kesto 13 viikkoa, sisältää työterveyshoitajan etätuen)
-
Nuku paremmin -valmennus tilapäiseen unettomuuteen (kesto 12 viikkoa, sisältää 3 univalmentajan tapaamista ja etätuen)
-
Voi paremmin -valmennus alakuloon ja ahdistuneisuuteen (kesto 15 viikkoa, sisältää 3 mielialavalmentajan tapaamista ja etätuen)
-
Oivalla vuorovaikutuksesta -valmennus kuormittaviin ihmissuhteisiin ja vuorovaikutustaitojen kehittämiseen (kesto 15 viikkoa, sisältää 3 mielialavalmentajan tapaamista ja etätuen)
-
Voi hyvin työssä -valmennus työuupumukseen (kesto 12 viikkoa, sisältää 3 työterveyspsykologin tapaamista ja etätuen)
-
Uni haasteena -valmennus pitkittyneeseen unettomuuteen ja epäsäännöllistä työaikaa tekeville uniongelmaisille (kesto 16 viikkoa, sisältää 5 univalmentajan tapaamista ja etätuen)
Digitaaliset valmennusohjelmat liikuntaan ja aktiivisuuteen:
-
Lähde liikkeelle -valmennus liikunta-aktiivisuuden lisäämiseen (kesto 12 viikkoa, sisältää työterveyshoitajan etätuen)
-
Liikunta tavaksi -valmennus terveelliseen ja säännölliseen liikuntaan (kesto 12 viikkoa, sisältää 3 työfysioterapeutin tapaamista ja etätuen)
Digitaaliset valmennusohjelmat tupakoinnin lopettamiseen:
-
Irti tupakasta -valmennus tupakoinnin lopettamiseen (kesto 13 viikkoa, sisältää 3 työterveyshoitajan tapaamista ja etätuen)
Digitaaliset valmennusohjelmat alkoholin käytön vähentämiseen
-
Arvioi alkoholin käyttöäsi (kesto 5 viikkoa, ei sisällä etätukea, mutta mahdollisuus olla yhteydessä työterveyshoitajaasi tarpeen mukaan) Valmennus on vapaasti työterveysasiakkaidemme käytössä ja maksuton.
-
Juo vähemmän -valmennus alkoholin käytön vähentämiseen (kesto 12 viikkoa, sisältää 3 työterveyshoitajan tapaamista ja etätuen)
Digituetut hoito-ohjelmat mielenterveyden haasteisiin:
-
Apua ahdistukseen -valmennus lievän ahdistuneisuushäiriön hoitoon (kesto 12 viikkoa, sisältää 5 työterveyspsykologin tapaamista ja etätuen)
-
Apua masennukseen -valmennus lievän masennushäiriön hoitoon (kesto 12 viikkoa, sisältää 5 työterveyspsykologin tapaamista ja etätuen)
-
Apua kohtauksittaiseen ahdistukseen -valmennus paniikkihäiriön hoitoon (kesto 12 viikkoa, sisältää 5 työterveyspsykologin tapaamista ja etätuen)
-
Apua sosiaaliseen jännittämiseen -valmennus sosiaalisten tilanteiden pelon hoitoon (kesto 12 viikkoa, sisältää 5 työterveyspsykologin tapaamista ja etätuen)
Digituettu valmennus- tai hoito-ohjelma voidaan käynnistää esimerkiksi vastaanottokäynnillä, terveystarkastuksessa tai Työkykytutkalla todetun yksilöllisen tarpeen mukaan. Työterveyspsykologin hoito-ohjelmiin tarvitaan lääkärin lähete. Digivalmennukset ovat uusi tapa tukea yksilöä ja korvaavat perinteisiä ohjauskäyntejä vastaanotoilla.
Lue lisää: Mehiläisen ja A-klinikan yhteistyö päihdehaittojen ennaltaehkäisyssä ja työkyvyn tukemisessa
Kerromme mielellämme lisää:
Hanna Hovi, Johtaja, mielenterveyspalvelut
puh. 040 041 7177, sähköposti hanna.hovi@mehilainen.fi