Digivalmennukset elämäntapamuutoksiin työterveysasiakkaille

Kaipaatko tukea esimerkiksi mielen hyvinvointiin, aktiiviseen elämään tai terveelliseen ruokavalioon? Tarjoamme työterveysasiakkaillemme uudenlaisia digitaalisia hoito- ja valmennusohjelmia elämäntapamuutoksiin sekä mielenterveyden ongelmiin.

Digivalmennusten tavoitteena on tukea ja kannustaa työntekijää elämäntapamuutoksissa ja tarjota keinoja oman hyvinvoinnin edistämiseen. Valmennuksiin sisältyy OmaMehiläinen-sovellukseen ja -verkkopalveluun viikoittain julkaistavaa digisisältöä (teemat, tehtävät ja vaikuttavuuskyselyt) sekä työterveyden ammattilainen omana valmentajana. Valmentaja tukee asiakasta ohjelmasta riippuen etänä tai valmennustapaamisissa. Kaikki tapaamiset voidaan järjestää etävastaanottoina.

Digivalmennus - Syö terveellisemmin

Digivalmennukset työterveysasiakkaidemme käytössä

Digitaaliset valmennusohjelmat ravitsemukseen ja painonhallintaan:

 • Syö terveellisemmin -valmennus terveelliseen ruokavalioon (kesto 12 viikkoa, sisältää työterveyshoitajan etätuen)

 • Kevennä -valmennus painonhallintaan (kesto 16 viikkoa, sisältää 3 työterveyshoitajan tapaamista ja etätuen)

 • Hallitse painoasi -valmennus pysyvään painonhallintaan (kesto 16 viikkoa, sisältää 3 työterveyspsykologin tapaamista ja etätuen sekä 2 ravitsemusterapeutin tapaamista)

Digitaaliset valmennusohjelmat mielen hyvinvointiin ja uneen:

 • Hengähdä -valmennus stressin vähentämiseen ja mielen hyvinvointiin (kesto 13 viikkoa, sisältää työterveyshoitajan etätuen)

 • Nuku paremmin -valmennus tilapäiseen unettomuuteen (kesto 12 viikkoa, sisältää 3 univalmentajan tapaamista ja etätuen)

 • Voi paremmin -valmennus alakuloon ja ahdistuneisuuteen (kesto 15 viikkoa, sisältää 3 mielialavalmentajan tapaamista ja etätuen)

 • Oivalla vuorovaikutuksesta -valmennus kuormittaviin ihmissuhteisiin ja vuorovaikutustaitojen kehittämiseen (kesto 15 viikkoa, sisältää 3 mielialavalmentajan tapaamista ja etätuen)

 • Voi hyvin työssä -valmennus työuupumukseen (kesto 12 viikkoa, sisältää 3 työterveyspsykologin tapaamista ja etätuen)

 • Uni haasteena -valmennus pitkittyneeseen unettomuuteen ja epäsäännöllistä työaikaa tekeville uniongelmaisille (kesto 16 viikkoa, sisältää 5 univalmentajan tapaamista ja etätuen)

Digitaaliset valmennusohjelmat liikuntaan ja aktiivisuuteen:

 • Lähde liikkeelle -valmennus liikunta-aktiivisuuden lisäämiseen (kesto 12 viikkoa, sisältää työterveyshoitajan etätuen)

 • Liikunta tavaksi -valmennus terveelliseen ja säännölliseen liikuntaan (kesto 12 viikkoa, sisältää 3 työfysioterapeutin tapaamista ja etätuen)

Digitaaliset valmennusohjelmat tupakoinnin lopettamiseen:

 • Irti tupakasta -valmennus tupakoinnin lopettamiseen (kesto 13 viikkoa, sisältää 3 työterveyshoitajan tapaamista ja etätuen)

Digitaaliset valmennusohjelmat alkoholin käytön vähentämiseen

 • Arvioi alkoholin käyttöäsi (kesto 5 viikkoa, ei sisällä etätukea, mutta mahdollisuus olla yhteydessä työterveyshoitajaasi tarpeen mukaan) Valmennus on vapaasti työterveysasiakkaidemme käytössä ja maksuton.

 • Juo vähemmän -valmennus alkoholin käytön vähentämiseen (kesto 12 viikkoa, sisältää 3 työterveyshoitajan tapaamista ja etätuen)

Digituetut lyhytterapiat mielenterveyden haasteisiin:

 • Apua ahdistukseen -valmennus lievän ahdistuneisuushäiriön hoitoon (kesto 12 viikkoa, sisältää 5 työterveyspsykologin tapaamista ja etätuen)

 • Apua masennukseen -valmennus lievän masennushäiriön hoitoon (kesto 12 viikkoa, sisältää 5 työterveyspsykologin tapaamista ja etätuen)

 • Apua kohtauksittaiseen ahdistukseen -valmennus paniikkihäiriön hoitoon (kesto 12 viikkoa, sisältää 5 työterveyspsykologin tapaamista ja etätuen)

 • Apua sosiaaliseen jännittämiseen -valmennus sosiaalisten tilanteiden pelon hoitoon (kesto 12 viikkoa, sisältää 5 työterveyspsykologin tapaamista ja etätuen)

Digituettu valmennus- tai hoito-ohjelma voidaan käynnistää esimerkiksi vastaanottokäynnillä, terveystarkastuksessa tai Työkykytutkalla  todetun yksilöllisen tarpeen mukaan. Työterveyspsykologin hoito-ohjelmiin tarvitaan lääkärin lähete. Digivalmennukset ovat uusi tapa tukea yksilöä ja korvaavat perinteisiä ohjauskäyntejä vastaanotoilla. Mikäli haluat digivalmennukset yrityksesi käyttöön, ota yhteyttä omaan työterveystiimiisi tai yhteyshenkilöösi.

Lue lisää: Mehiläisen ja A-klinikan yhteistyö päihdehaittojen ennaltaehkäisyssä ja työkyvyn tukemisessa

Valmennusohjelmat tukenasi elämäntapamuutoksissa

Kiinnostuitko? Mikäli haluat digivalmennukset yrityksesi käyttöön, ota yhteyttä omaan työterveystiimiisi tai yhteyshenkilöösi.