Förnyelse av recept

Recept kan snabbt och enkelt förnyas i Mehiläinen. Du kan förnya ett recept du har fått i Mehiläinen på det sätt som passar dig bäst.

Vid förnyelse av recept använder läkaren alltid sitt eget omdöme och ber vid behov patienten komma på ett kontrollbesök eller till undersökningar innan receptet förnyas. Till exempel HCI-läkemedel, det vill säga läkemedel som påverkar det centrala nervsystemet, är sådana som inte förnyas utan att läkaren har träffat patienten.

Att förnya recept via mobilen

Ladda ner den avgiftsfria mobilappen MinMehiläinen i din telefon (Android och iOS). Efter identifieringen kan du se alla recept som har ordinerats dig i Mehiläinen och genom ett knapptryck kan du förnya dina recept. Våra läkare förnyar dina recept inom 24 timmar. Receptet är elektroniskt och du kan hämta ut dina läkemedel på det apotek du önskar. Du kan betala förnyelsen av ditt recept via applikationen. Läs mer om priset för att förnya recept och för Digikliniken

Ladda ner appen MinMehiläinen i din iPhone 
Ladda ner appen MinMehiläinen i din Androidtelefon 

Att förnya recept med begäran om återuppringning

Du kan ringa vår kundtjänst och be läkaren ringa dig för att förnya ett recept. Läkaren kan debitera förnyelsen av recept enligt sitt fastställda arvode. Du kan betala förnyelsen av recept genom att be om en faktura till din hemadress eller be läkaren lägga till arvodet på läkemedlets slutsumma i apoteket.

Förnyelse av recept på Mehiläinens verksamhetsställen

Du kan lämna in receptet till kassan i Mehiläinens läkarcentral för förnyelse. I allmänhet förnyas receptet av den behandlande läkaren. Kom ihåg att din läkare nödvändigtvis inte har mottagningstider samtidigt som du kommer för att förnya ditt recept. Läkaren kan debitera förnyelsen av recept enligt sitt fastställda arvode. Avgiften för förnyelsen debiteras i kassan.