Kysymyksiä ja vastauksia

Kenelle silmien laserleikkaus soveltuu?

Edellytyksenä laserleikkaukselle on tarve lasien käytölle, 18 vuoden ikä, normaali yleisterveys ja terveet silmät. Soveltuvuus silmien laserleikkaukseen arvioidaan tarkemmin ennen leikkausta tehtävässä esitutkimuksessa. Leikkaus ei sovellu seuraavissa tapauksissa:

  • Ikä alle 18 vuotta
  • Silmissä todettu kaihia (tällöin suosituksena on kaihi- /linssileikkaus)
  • Silmissä silmäsairaus esim. keratokonus tai poikkeuksellisen ohut sarveiskalvo
  • Sydäntahdistin käytössä
  • Diagnosoitu diabetes, nivelreuma tai muu perussairaus, joka vaatii esim. kortisoni lääkitystä.
  • Näkemiseen vaikuttavat laaja-alaiset yleissairaudet sekä tietyt lääkeaineet, jotka voivat muuttaa silmän näkökykyä ja silmän kudosrakennetta.
  • Limakalvoja kuivattavan lääkityksen aikana (esim. Roaccutan). Lääkityksen loppumisesta tulee olla kulunut 6kk.
  • Raskaana oleville tai ennen kuin 6 kk on kulunut raskaudesta sekä 2 kk imetyksen päättymisestä. Raskautta ei myöskään suositella puoleen vuoteen toimenpiteen jälkeen, joka on leikkauksen tulosten seuranta-aika. Raskauteen ja imetysaikaan liittyy tyypillisesti hormonaalisia muutoksia, jotka aiheuttavat taittovirheen vaihtelua.
  • Mikäli taittovirheen määrässä (lasiarvoissa) on tapahtunut merkittäviä muutoksia edeltävien 1-2 vuoden aikana. Vähäiset muutokset eivät ole este toimenpiteelle.

Mikäli ilmenee kysymyksiä omasta soveltuvuudestasi silmien laserleikkaukseen, kannattaa olla yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse asiantuntijaamme. Voit myös varata ajan maksuttomaan ennakkoarvioon, jossa soveltuvuuttasi voidaan arvioida tarkemmin.

Kysymyksiä ja vastauksia silmien laserleikkauksista

Haluaisin toimenpiteeseen. Miten edetään?

Parhaiten asia etenee soittamalla taittovirheyksiköiden ajanvarausnumeroon puh. 040 487 8481 tai Mehiläisen Ajanvaraukseen 010 414 000 (0,0835 €/puhelu + 0,1669 €/min) ja varaamalla ajan maksuttomaan ennakkoarvioon.

Miksi tulisin taittovirhekirurgiseen leikkaukseen Mehiläiseen?

Mehiläisessä toimivat taittovirheleikkaustiimit ovat kokeneita ja pitkään alalla työskennelleitä. Käytämme parhaita menetelmiä. Mehiläinen Ympyrätalossa on käytössä Zeiss VisuMax -laser, joka on maailman ainoa femtosekuntilaser, jolla taittovirhekirurginen lasertoimenpide toteutetaan SMILE-laserointitekniikalla ilman läpänmuodostusta.

Esitutkimuksemme on perusteellinen ja sisältää aina mustuaisen laajentamisen silmän optiikan ja silmänpohjien tutkimisen yhteydessä. Parhaan lopputuloksen varmistamiseksi esitutkimus ja leikkaus ovat aina eri päivinä.

Toimenpiteemme sisältävät leikkaustakuusopimuksen, jolloin mahdollinen tarkentava uusintaleikkaus tehdään veloituksetta vuoden kuluessa alkuperäisestä toimenpiteestä.

Osallistumme säännöllisesti kansainväliseen silmälaserleikkaustuloksia seuraavaan tutkimukseen, ja tuloksemme on kansainvälisesti verrattuna erinomainen. Uusintatoimenpiteiden tarve on ainoastaan alle prosentilla kaikista leikatuista.

Tarjoamme asiakkaillemme myös mahdollisuuden maksaa toimenpide joustavasti osamaksulla.

Millaista on toipuminen leikkauksesta?

Toimenpiteestä toipuminen leikkauksen jälkeen on hyvin nopeaa: näkö kirkastuu usein jo samana päivänä, SMILE-tekniikalla hieman hitaammin. Toimenpiteen vuoksi sairauslomaa tarvitaan työstä riippuen yleensä 1-3 päivää. Lue lisää.

Millaisiin asioihin toimenpidettä suunnittelevan tulee kiinnittää huomiota?

Ensimmäinen askel toimenpiteeseen on huolellinen esitutkimus, jonka avulla selvitetään lopullinen soveltuvuus toimenpiteeseen, asetetaan tavoitteet sekä valitaan käytettävä menetelmä. Piilolasien käyttäjien tulee pitää taukoa piilolaseista ennen esitutkimusta ja leikkausta.

Taittovirheen tulisi olla vakaa toimenpidettä edeltävän 2 vuoden ajan. Asiakkaalla ei saa olla todettua silmäsairautta, hän ei saa olla raskaana tai imettää. Tulehdukselliset nivel- ja suolistosairaudet sekä diabetes ovat yleensä este leikkaukselle.

Onko taittovirhekirurgia turvallista?

Nykyaikainen taittovirhekirurgia on turvallista ja leikkaustulokset korkeatasoisia. Lähes 99 prosentissa toimenpiteistä saavutetaan esitutkimuksen yhteydessä asetettu taittovoimakkuuden ja näöntarkkuuden tavoitetaso. Vanhempiin läppäleikkausmenetelmiin verrattuna Mehiläinen Ympyrätalossa käytössä oleva Visumax-femtosekuntilaser on turvallinen, mahdollistaa monipuolisen hoitovalikoiman ja on potilaan kannalta miellyttävä silmään kohdistuvan pienemmän paineen ansiosta. Smile-menetelmän ansiosta leikkaustulokset ovat vakaat ja silmien kuivuminen todennäköisesti vähäisempää kuin perinteisimmissä menetelmissä.

Voidaanko ikänäköä hoitaa laserilla?

Ikänäköä voidaan laserkirurgiassa hoitaa ainutlaatuisella Supracor-menetelmällä, jolla silmän sarveiskalvo muotoillaan monitehoiseksi. Näin toimenpiteellä saavutetaan sekä hyvä kauko- että lähinäkö, joka on erinomainen vaihtoehto monovision-ratkaisulle. Supracor-menetelmän avulla ei-johtavan silmän kaukonäkö säilyy laseitta parempana kuin perinteisessä monovision-ratkaisussa. Ainutlaatuista leikkausmenetelmää tehdään Suomessa vain Mehiläinen Ympyrätalossa.
Aikuisnäön hoitaminen on myös mahdollista perinteisellä monovision-ratkaisulla, jolloin toinen silmä toimii kauko- ja toinen lähietäisyydelle. Monovisionin soveltuvuus arvioidaan yksilöllisesti esitutkimuksen yhteydessä.

Millaiset voimakkuudet voidaan hoitaa?

Likitaitteisten (miinuslasit) silmien hoitaminen on mahdollista jopa -12 dioptriaan saakka ja kaukotaitteisten (pluslasit) noin +4 dioptriaan. Hajataittoa voidaan korjata noin 6 dioptriaan saakka.

Kenelle taittovirhekirurginen laserhoito soveltuu?

Modernin laserteknologian ansiosta turvallisen toimenpiteen toteutus on mahdollista yhä useammalle. Käytännössä toimenpide soveltuu lähes kaikille, jotka käyttävät silmälaseja.